Ex74 Публикувано Ноември 14, 2008 Публикувано Ноември 14, 2008 Здравейте, знам, че вероятно ще е доста неприятно да задавам въпроси коментирани много пъти, но искам да ви попитам за бюджет от около 900-1000лв, какъв може да добрия избор за китара+кубе което може да става за малки репетиции. Преди се бях засилил към един Schecter, но ми казаха, че може да не е добър избор, а и го нямаха в наличност доста месеци... Сега съм се запътил към Jackson или Ibanez. Възможно ли е да ми кажете конкретни марки/модели? Цитирай
Orion Отговорено Ноември 14, 2008 Отговорено Ноември 14, 2008 IBANEZ GRG270 GIO + ROLAND CUBE30X А иначе не знам, дали Schecter може да не е добър избор... Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 14, 2008 Отговорено Ноември 14, 2008 еми кажи какво свириш и горе доле каква китара търсиш - да има ли флойд, да няма ли??? Тия евтинджосите са зле откъм флойд - имал съм досег с гореспоменатата IBANEZ GRG270 GIO и не ми хареса особено. Зависи дали свириш блус или рок/метъл... или чалга по кръчмите... Иначе тоя роланд е добро кубе..и 30 вата не са никак малко Цитирай
Ex74 Отговорено Ноември 15, 2008 Автор Отговорено Ноември 15, 2008 Предполагам ще свиря нещо тежко (принципно не знам дали искам по-мазен звук, или по гринд :/)... и според моите познания ще ми трябва хамбъкър. За флойд - попринцип ме кефи, но знам факта, че ако е евтиния няма да е много добре, тоест мога да мина и без него. За въпросния роланд - точно такова кубе исках да си взема, но не знам дали ще мога да свиря нормално докато пред мен бият барабаните... Кефят ме както звука на Alexi Laiho (CoB), така и острия дистър на Slipknot, така и дистъра на Venom... Предполагам ако взема някоя китара и в бъдеще започна да разбирам "повече", ще знам какво ще ми трябва. Та затова питам как да си разпределя бюджета ако ще имам общ бюджет за китара+кубе... Цитирай
bratmito Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 За китара - ако искаш по-остър метълски звук бих препоръчал Ibanez RG321MH. За по-рокаджисйки и "по-мазен" звук - Vintage V100 или Vintage VS6(май така беше SG копието),като VS6 може да се каже,че се намира посредата между В100 и айбанеца.И двете китари са около 600 лв.Имай напредвид,че между айабнеца и винтиджа има голяма ралзика "на пипане" и е въпрос на вкус коя ще ти допадне повече. За кубето- нещо втора употреба със добър драйв канал или(тук може и да ме нагрубят) някой стар лампов усивлател да речем MV3 или нещо такова с една колона 12" Celestion и някакво педалче настаро.Тези усивлатели вървят около 100 и малко над това лв,колона 1Х12" правена със Celestion говорител би трябвало да е около 100-200лв(в зависимост от говорителя и самата колона) и един дисторшън около 100 лв се вписва в този бюджет и е съвсем достатъчно за репетиции. Schecter несъм пробвал,но съм слушал само хубави думи за тях.Незнам в България внася ли ги някой и къде могат да се пробват,но ако имаш възможност го направи.Vintage има в xxxx.Айбанец ги внася Икономов,по магазините в София незнам къде може да има. Тези китари са без тремоло. Цитирай
Ex74 Отговорено Ноември 15, 2008 Автор Отговорено Ноември 15, 2008 Наскоро като ходих до София да разглеждам китарите останах с добро впечатление за Jackson-ите... дадоха ми в xxxx-a да пробвам няколко и ми допаднаха доста... не беше модел Flying V... Усещам, че може би в тази тема ще се объркам още повече... толкова много варианти. Цитирай
Ex74 Отговорено Ноември 15, 2008 Автор Отговорено Ноември 15, 2008 Нещо за джаксъните да кажете? :/ Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 Kитари като китари. Лицензен флойд. Адаптери, различни в зависимост от цената и модела, обикновено елшови тела, гриф, който е ОК, но е често срещано при тия китари усукване с няколко градуса(лични наблюдения върху китари за ремонт). Не мога да кажа дали са по-некачествени или по-качествени от други марки в тоя ценови клас. В общи линии си отговарят на цената. Цитирай
Ex74 Отговорено Ноември 16, 2008 Автор Отговорено Ноември 16, 2008 Мисля, че намерих кубето което ще си взема http://www.thomann.de/gb/roland_cube_60_mo...tarrencombo.htm Цитирай
chris_barnes Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 това е добре, да можеш и на сцена да излезеш с него. И, въпреки, че колкото поддръжници имат Boss във форума, толкова и противници, аз пак ще кажа Boss са си Boss! Цитирай
Ex74 Отговорено Ноември 16, 2008 Автор Отговорено Ноември 16, 2008 и.. за оставащите парички.. не може ли да се спретне някакъв джаксън? :/ гледам MG сериите са 400+ евра Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 Мисля, че едно Jackson MG ще ти излезе колкото целият бюджет. Има ги в xxxx. Всъщност от колко време свириш, щом си се насочил към MG? Предполагам, че щом търсиш нещата да са за репетиции - година, две? Сам си прецени за китарата, но аз мисля, че началният клас китари на Jackson ще свърши добра работа. Цитирай
Ex74 Отговорено Ноември 16, 2008 Автор Отговорено Ноември 16, 2008 (Редактирано) Свиря от няма и година, а свиренето ми е от дъжд на вятър, нямам собствена ел. китара, наскоро се сдобих с една измсилена класическа кремона с всичко огънато, свири едвам, едвам... Всичкия ми експириънс (който е убер малко) съм го натрупал на разбибитения squier на братовчедка ми... който всъщност е с откъснато тремоло в моста, но това е друг въпрос, след настройка китарата се разстройваше след 10 минутно свирене, след като мина през мен си стои дни без да мръдва значително.. но стига съм се хвалил - не мога да свиря на китара. Целта ми е с едни приятели, които искат и те да се научат да свирят да си сформираме групичка и тъй да трупаме експириънс, то било с кавъри или собствени произведения. Свиря на пиано от детската градина (прекъсвал съм за няколко години..) от скоро пак го захванах. В момента ходя на уроци по класическа китара (защото в града ми няма кой да ми дава уроци по ел... :/). Предполагам и най-простата китара би ми свършила доста работа... Имам голямо желание да се уча да свиря. На 15 от Хасково съм. Редактирано Ноември 16, 2008 от Ex74 Цитирай
Am-I-Evil Отговорено Ноември 16, 2008 Отговорено Ноември 16, 2008 А кои банди по-точно възнамерявате да свирите и какви други музиканти ще има в групата? Цитирай
Ex74 Отговорено Ноември 16, 2008 Автор Отговорено Ноември 16, 2008 Има още 1 китарист, който е най-добре от нас откъм китарен експриънс, басист/вокалист, клавирист/китарист/вокалист (аз), барабанист-а, който си чака барабаните от баща му (който свири в http://www.nephwrack.com/nephwrack_dilian.html). И аз не знам какво искам да свирим точно. Нещо пауъро-трашо-мелодико.. не знам си какво Ще правим кавъри на известни парчета и ще видим какво ще ни допадне.. може би. Цитирай
Recommended Posts