Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Така след близо два месеца бачкане, китарката е готова... почти :) След много опити и работене върху друга китара в същото време, се стигна до резултат който е задоволителен ;)

n723008240_1004122_5532.jpg

http://www.pikipimp.com/pp/pimped_photo/s/...s=1226514521412

http://www.pikipimp.com/pp/pimped_photo/s/...s=1226514627820

Остана пикгарда да се боядиса, което ще стане в по-късен етап. Трябва да разширя нек дупката, за да побере един хъмбъкър. И още 10тина слоя безцветен лак, ама след няколко седмици, първо тоя лак да изсъхне. И след това полиране :)

Иначе, китарата е Stagg, преди беше червена :D. Адаптерите са... fender strat bridge pup нарвян в средната позиция, ibanez v2 - bridge, и ще сложа ibanez v7(8) в нек позицията :) а защо е inverted, защото нормално е бяла китара с черни кръгове (на Zakk Wylde bullseye-a), а при мене е черна, на бели кръгове :)

Схемата е нормален страт сетъп. Има пуш-пул, за да можеш да пуснеш бриджа на всяка позиция, и също така има пот който прави бридж хъмбъкара на сингъл... в зависимост колко завъртя.

Та давайте някакви коментари, критики, въпросчета. ПС частта от обрача при по-дългото рогче нарочно съм го оставил по голямо, да се знае, че е custom paint job и, че и аз съм оставил нещо :)

Иначе има и леко проблемна част.

Някаква идея как да разширя пикгард дупката за сингъл, за да стане за хъмбъкър. Адски е гадно с пилички... :)

И второ, има много гадно бръмчене когато китара е включена в амп-а. И то спира щом докосна нещо метално или по-точно заземено. И просто ако докосвам само струните, амп-а пука при всяко докосване и оставяне на струната... (ако просто докосвам някой open string с пръст по фретборда.) съвети как да го оправя? Потенциометрите са 250к. И оригиналния капацитатор (кондензатор). Не съм я екранирал, но мисля, че проблема е другаде. Преди нямах такива проблеми като китарата си беше оригинална :)

Отговорено

Здрасти!Интересна идея не изглежда лошо :punk_guitar: !Но предполагам че знаеш че китарата само ще изглежда като на Зак ,а ще звучи като страт с хъмбъкъри.Иначе проблема е в заземяване или екраниране.На моя скуайър има една жица която идва от бриджа и мисля че се запоява на волум потенциометъра за да се замаси.Ако си я забравил може да има брум който спира когато докоснеш струните или някоя метална част.Или нещо такова беше.За да не те объркам чуй и други мнения.

Отговорено

И мойта имаше и съм я хванал там дето са пружините. Само, че на схемите я нямаше тая жица, ама все пак съм я сложил. И това ми е единственото заземяване. http://www.seymourduncan.com/support/schem...tic=switch_f_bp http://www.seymourduncan.com/support/schem...ematic=sum96tip Тея две схеми съм ползвал като съм сложил допълнителен пот за сплиттинг-а

Отговорено

Идеята е нелоша, ама изпълнението на окръжностите хич не ми хареса... Нямаше ли начин да са малко по добре направени, сега са криви и леко ръбести:punk_guitar: иначе рязането по добре го дай на някоя рекламна фирма дето правят такива неща... Доколкото виждам на бридж адаптера е зле изрязано ...

Отговорено

Ми ако знаеш препоръчай :punk_guitar: А за адаптера мястото съм го правил с една пила >_>

Иначе относно окръжностите, ми нямаше как много. Опитал съм се да замаскирам острите ръбове колкото мога, но като се има предвид, че тея кръгове се режат с нож върху самата китара... абе повторения му е майката :offtopic-001: А иначе при до-оправителните работи по боята, просто се разтваряха, така че нямах голям избор, освен да променям възможно най-малко неща.

Отговорено
Готова, завърших я :drummer: Качих няколко снимки в лицекнигата ако ви се гледат :)http://www.facebook.com/photos.php?id=7230...mp;id=723008240

n723008240_1012817_4703.jpg

Добре изглежда кефи!Само не спомена дали се оправи с брума и друго да те питам единия от двата потенциометъра (черния който е по-близо до switch-a )за какво е и не ти ли пречи,изглеждат ми много близо?

Отговорено

Поздравления! Супер е станала.

Само че този тип шарка е по-удачен на китара без пикгард, защото

сега той прикрива голяма част от кръговете.

Виж китарата на Еди Охеда от Туистър Систър.

Отговорено

Ами до няква степен се оправих с брума. Поне не пука като докосна струните и тн. Скъсих доста кабелите за жака. Поне с 10см. А като почна да свиря, то изобщо не се чува брум. Плюс това едната ми ръка винаги седи на бридж-а или струните, така че няма никакви проблеми с брума :icon_shithappens: Сигурно ще я екранирам по някое време, само трябва да си намеря материалите :surprise:

А относно черния тон knob, това е за сплитване на бридж хъмбъкъра. И не пречи особено. След няколко сменяния се свиква :unsure: