Jump to content
Българският форум за музиканти

Floyd Rose и настройката му...


AnalCunt

Recommended Posts

хора,моля за малко help....имам китара с floyd rose,който спокойно мога да TUNE-вам,обаче нещо не ми харесва факта че струните са малко отлепени от грифа след 9-та 10-та позиция...........смъквам floyd-a на долу и става перфеткно...обаче пък тогава от 10-та позиция флющи супер яко и не става за свирене....какво биха ме посъветвали по-разбиращите??? мерси предварително.....

 

п.с. учителя ми е с GIBSON lespaul и е имал преди години подобен проблем само дето няма floyd rose и ми каза че са мъ сложили пластинка на горното магаре преди главата с ключовете......

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако не знаеш какво правиш, по-добре дай китарата на някой разбиращ да я нагласи и да ти покаже. Опирането на струните се получава и при кофти форма на грифа, което се коригира с truss rod-а - не е само бъзик с флойд-а ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ахам....мерси.да те питам само горе долу кви пари биха отишли за тази настройка....btw аз съм малко един такъж тип дето мн си внушава че нешо все не е наред тъй че може и да нема никъв проблем :-))))) но все пак ще я занеса на лиутиер да не прецакам нещо.....още веднъж мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е може да не е грифа...може прагчетата да не са добре подравнени например, за което още повече ти трябва някой, който разбира. Потърси във форума имаше тема за лютиери, които ще помогнат...

Редактирано от synchu
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

10x да за лиутиери нема преоблем,знам няколко....значи малко ми се вярва проблема да е в праговете.....китарата е JACKSON DXMG Dinky и е сравнително нова.....но все пак мн благодаря за вниманието.:-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То поради това именно, защото е нова може да има и проблема с грифа и проблема с прагчетата :) Не леж на таз кълка, че е нова .....;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Новите китари не са застраховани от измятане на грифа. Повечето от тях се внасят по корабите и влажният въздух, на който са били изложени, както и цялостните условия на транспортиране могат да дадат леки изменения във формата на дървото. Оттам идват главоболията с бъжденето по прагчетата.

Четох някъде ревю на китарист, който си купил китара от custom серията на Neal Moser. Каза, че докато я занесе обратно в Канада, китарата вече била с леко изметнат гриф и трябвало да си я настройва в неговите условия, за да няма браздене. И тук говорим за Neal Moser, не за някаква серийна китара.

Този проблем можеш и сам да си го оправиш като барнеш truss rod-a, но не е за препоръчване, зашото, ако не знаеш какво правиш, може да стане по-зле. Носи я на майстор.

 

PS: Anal Cunt рулират. Какво стана със Seth, възстанови ли се напълно от комата?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

the gorger...от много време насам не ги слушам и нямам представа дали е добре или не......искам само да те питам кво е тва truss rod щото хич не съм запоснат с термините да ти кажа....:-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Truss rod е металната пръчка, която минава по дължината на целия гриф и се грижи за неговата стабилност, както и за настройването му (именно в такива случаи, когато е изметнат)

Повечето truss rod-ове се настройват от един отвор на главата на грифа (обикновено покрит с триъгълно капаче, точно над горния мост), но още веднъж: не е желателно да го пипаш сам. Занеси китарата на лютиер.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И още нещо - не си играй много с настройката на височината на флойда при опънати струни. Въртенето на винтовете (стъдовете) при опънати струни и пружини прецаква остриетата, на които се държи флойда и може да доведе до неправилно връщане. Винаги коригирай височината при свален флойд (ако не знаеш как, наистина я дай на някой който разбира)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

the gorer да знам какво е тва само дет не знаех че така се казва....:-) иначе да ще я занеса и повече няма да я пипам....щото и с металния шиш съм си играл както и с коригиране на височината с опънати струни....мерси много че ме предупредихте....не знаех че може да се стигне до сериозни последствия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.