tNd Публикувано Ноември 12, 2008 Публикувано Ноември 12, 2008 (Редактирано) Здравейте съфорумници , един голям поклон като за начало от мен . Та да премина на проблема , учителката по английски ми изисква презентация по специалността "електроника" , а аз от скоро се зарибих да "дрънкам" на класическа китара и ми се стори доста добър варианта да науча повече за инструмента въпреки ,че няма да е точно класическа . Мисля в краен случай да копирам от википедиа , но ми трябват към 10 страници на шрифт 8-10 , а от там няма да стигнат и реших да се обърна към вас тук дори да не откриете презентация ще се радвам на всякакво интересно четиво по въпроса . Редактирано Ноември 12, 2008 от tNd Цитирай
Icarus Отговорено Ноември 12, 2008 Отговорено Ноември 12, 2008 Търсачката. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=46716 Иначе в Гугъл валяло за устройство на китарата, история, чаркове, видове, снимки, схеми, и каквото можещ да се сетиш въобще. Никой няма да седне да търси вместо теб да пише, или дори да търси неща, които всеки би могъл да намери сам с изключително малко търсене. Може евентуално да започнеш с историята на инструмента, как се появява, кога, защо, къде, кои първи са се сетили, какво са свирили, след това развитието, и така чак до наши дни. Може да споменеш големи китарни имена - Лес Пол, Хендрикс, Блекмор, Пейдж, Запа, дъртите черни блусари. Като многостилов инструмент може да споменеш различните стилове, в които се използва - а те са изключително много. Ако случайно не докараш обема на цялата история, може да включиш малко история и на китарните усилватели. Някой беше направил много готина темичка преди време за историята на ламповите ампове - мисля, че беше metalhammer. И пак, в Гугъл ще намериш много неща. Цитирай
prayer4eto Отговорено Ноември 12, 2008 Отговорено Ноември 12, 2008 "Електроника" няма нищо общо с "електрическа китара" ... Цитирай
Fender_str Отговорено Ноември 12, 2008 Отговорено Ноември 12, 2008 (Редактирано) А пък може и да заима ако тръгнем по жицата... Някъде в раздела изработка и ремонт мисля че Никифена беше пуснал една книжка за китарни ефекти и т.н. където беше описано и с достатъчна подробност как точно работят адаптерите ефекти и т.н. ако подходиш от тая гледна точка ще се получи. Преди 4-5 години имах нещо подобно в училище и се получи доста добре Редактирано Ноември 12, 2008 от Fender_str Цитирай
tNd Отговорено Ноември 13, 2008 Автор Отговорено Ноември 13, 2008 (Редактирано) Търсачката. http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=46716 Иначе в Гугъл валяло за устройство на китарата, история, чаркове, видове, снимки, схеми, и каквото можещ да се сетиш въобще. Никой няма да седне да търси вместо теб да пише, или дори да търси неща, които всеки би могъл да намери сам с изключително малко търсене. Може евентуално да започнеш с историята на инструмента, как се появява, кога, защо, къде, кои първи са се сетили, какво са свирили, след това развитието, и така чак до наши дни. Може да споменеш големи китарни имена - Лес Пол, Хендрикс, Блекмор, Пейдж, Запа, дъртите черни блусари. Като многостилов инструмент може да споменеш различните стилове, в които се използва - а те са изключително много. Ако случайно не докараш обема на цялата история, може да включиш малко история и на китарните усилватели. Някой беше направил много готина темичка преди време за историята на ламповите ампове - мисля, че беше metalhammer. И пак, в Гугъл ще намериш много неща. Извинявам се за неудобството , помолих всеки , който има възможност не съм искал да задължавам никого . Знам ли може някой да е имал нещо подобно и да сподели готов проект , далеко бях от мисълта някой да седне да го пише вместо мен . П.П.Относно колко общо имат/нямат http://en.wikipedia.org/wiki/Tube_amplifier мисля да добавя малко от тази страхотия към презентацията надявам се да се получи . Редактирано Ноември 13, 2008 от tNd Цитирай
Rock Forever Отговорено Ноември 13, 2008 Отговорено Ноември 13, 2008 Мисля,че си се ориентирал, ама не точно. Първо питаш за китара после пускаш линк за ламповите усилватели. Като човек,който не разбира кой знае колко от електроника и електротехника бих те посъветвал да се спреш на китарната апаратура- усилватели,ефекти (не знам колко адаптерите влизат в идеята) и тн. За мен като невежа в тях има повече електронни елементи от колкото в скуайъра ми (като изключим адаптерите,които все още са там )Спри малко и помисли по въпроса какво ми трябва точно и питай тогава пак Успех Цитирай
Recommended Posts