Crimson Публикувано Ноември 10, 2008 Публикувано Ноември 10, 2008 Става въпрос за следното: притежавам Ibanez Weeping Demon WD7 Wah-wah. Ползвам го главно по лайво изпълнения, което се случва веднъж месечно и рядко вкъщи. На последния лайв се получи странен проблем: 1) Пускам кубето - всичко е ок(clean, dist на 6) 2) Натискам педал - изведнъж volume-a изчезна - т.е. чувах китарата през wah-то, но съвсем тихо. Казах си че е от батерията - отидох преди концерта купих си една toshiba 9V и отново пробвах, но без успех. Отказах се от ефекта и реших на другия ден да пробвам. Това което се получи в нас беше следното - когато натискам педала се получава ефекта на включване на лампово кубе т.е. момента в който чакаш лампите да ти загреят. Та това се случва всеки път по за 1 сек и после всички си е ок. Говорих с един приятел, който озвучава и той предположи че нещо се е замърсил ефекта и трябва да го дам на пичовето от Dynacord. Аз реших първо да попитам! Моля дайте съвет! Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Хубаво е да се почисти, но проблемът едва ли се състои в това.Може да си отива някой кондензатор. Ако същото се получава и на захранване и с батерия т.е. проблемът не е в захранващият модул ще играе поялника.Виж има ли положение на потенциометъра в което проблемът е по-проявен или се оправя.Много е вероятно да се е прецакал вече. Цитирай
Crimson Отговорено Ноември 11, 2008 Автор Отговорено Ноември 11, 2008 За педала или кондензатора говориш? На какво се дължи това при положение, че както споменах по-горе аз го ползвам рядко... Slacoth, как да постъпя? Цитирай
fLiSk Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 ^ Става дума за педала, да видиш има ли положение на педала (макс напред примерно ил макс назад), при което проблема да е по-явен). Малко отделно от самата тема (надявам се Кримсън да не се сърди, ама не искам да препълвам раздела). Имам си едно стандартно CryBaby, доста старо и се появиха две проблемчета. 1. Когато натисна докрай напред, се чува звукът от докосването на копчето за он/оф. То нали е разположено под педала, когато натисна докрай напред и го докосна се чува през усилвателя (все едно си близо до бутончето и го чуваш как се движи нагоре надолу, нали е метално). 2. Започна да хваща радио. Не знам коя е точно радио станцията Обаче когато го пусна и се чува някакво радио през говорителя на кубето и това го има само когато уа-то е пуснато. Цитирай
Dilian Nedev Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 Пробвай да го пуснеш на здраво захранване или го пробвай в Auto Engage режим . Това би помогнало , ако проблема е в ел. ключ . Цитирай
Slacoth Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 ^^Бих искал да ти помогна повече, но моята компетентност по тези въпроси е съвсем повърхностна. Трябва да се замерят разните стойности със мултицет от някой специалист. За педала или кондензатора говориш?На какво се дължи това при положение, че както споменах по-горе аз го ползвам рядко... Slacoth, как да постъпя? Цитирай
Alex V. Отговорено Ноември 11, 2008 Отговорено Ноември 11, 2008 (Редактирано) 2. Започна да хваща радио. Не знам коя е точно радио станцията Обаче когато го пусна и се чува някакво радио през говорителя на кубето и това го има само когато уа-то е пуснато. Аз пък като сложа: китара-->Ds-1-->Whammy-->amp. няма проблеми! ...но като са: китара-->Whammy-->Ds-1--> аmp. - хващах Руско радио... Редактирано Ноември 11, 2008 от Alex V. Цитирай
Crimson Отговорено Ноември 14, 2008 Автор Отговорено Ноември 14, 2008 По темата за моя проблем - по някакви неведоми пътища успяхме да го поправим! Slacoth, разглобихме го и прегледахме интегралните схеми - вътре всичко си беше наред! Никаква следа от нещо изгоряло или подобна миризма. Тъкмо бяхме на път да се откажем и да затворим педала, когато приятелят с който действахме реши да разглоби и механизма на самия педал(Demon-а има два mod-a на работа). След като и там не се се намери нищо го затворихме. Аз си казах че едва ли нещо се е променило, но всъшност наистина wah-то си тръгна без проблеми Явно нещо се е зацапало или напрашило! Цитирай
Tomcat Отговорено Ноември 15, 2008 Отговорено Ноември 15, 2008 Радвам се че всичко си е дошло на мястото на края,но ми направи впечатление как си искарал концерта без уах? някой ти даде ли? Цитирай
Crimson Отговорено Ноември 15, 2008 Автор Отговорено Ноември 15, 2008 (Редактирано) Радвам се че всичко си е дошло на мястото на края,но ми направи впечатление как си искарал концерта без уах? някой ти даде ли? Просто свирих без wah За мен не е болка за умиране ако съм без т.к. моя chain е твърде прост: китара -> wah -> кубе Редактирано Ноември 15, 2008 от Crimson Цитирай
Recommended Posts