dean_dime Публикувано Ноември 10, 2008 Share Публикувано Ноември 10, 2008 С помоща на какъв препарат да си полирам китарата от по-драскотини. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hillbilly Отговорено Ноември 10, 2008 Share Отговорено Ноември 10, 2008 Полир паста,има една на 3М доста добра,но да кажат по-запознатите. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Ноември 10, 2008 Share Отговорено Ноември 10, 2008 Ами...мен ако питаш, ако са някакви малки драскотини, които само ти знаеш че съществуват и неминуемо се появяват с времето в процеса на ползване на китарата - не си струва да се занимаваш с тях, все пак това е китара за свирене а не за гледане. Дори според мен такива леко (подчертавам леко) захабени китари имат повече чар от чисто новата китара, която е недокосната. Ти можеш просто да си поддържаш китарата - да я забърсваш от следите от пръсти, от прах и пот; така цялостният блясък на китарата си седи много дълго време. По принцип няма как да "запълниш" тези драскотини освен ако не дадеш на някой да пребоядиса китарата или просто да сложи още един слой лак и да полира него. Това обаче е скъпа и трудоемка операция. Ако решиш да полираш сегашния лак, имай предвид, че полирането отнема малко от дебелината на лака, защото полирпастата е един вид много фина и течна шкурка. Ако китарата ти е сравнително нова и с дебел лак, може да понесе операцията, но по-нататък!? Ако мога да направя аналог - все едно да остриш молив и винаги да искаш върхът му да е остър като игла... Няма как да имунизираш китарата към надраскване Ако са някакви видими джазги - единствено пребоядисването ще спаси положението. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 10, 2008 Share Отговорено Ноември 10, 2008 С фина полир паста и машикка за полиране(и малко вода). И часеве полиране... Ако има по-дълбоки дефекти е добре преди това да се отстранят с водна шкурка, но ако дебелината на лака позволява това да стане, без да изшкуриш лаковото покритие. Само внимавай да не мокриш много, че се надува дървото, ако попадне вода в някоя дупчица. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lekov Отговорено Ноември 10, 2008 Share Отговорено Ноември 10, 2008 вълнен пуловер, терлик нещо от тоя род според мен би трябвало да свърши работа срещу много миниатюрни драскотини, но трябва с часове да търкаш ... не съм го пробвал лично ... така че ако ти се рискува пробвай може си одраскаш сичко Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 10, 2008 Share Отговорено Ноември 10, 2008 Е, аз съм пробвал и ще кажа, че с машината(ако искаш огледален финиш) се полира с часове. С парцала не ми се мисли... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts