Valserp Отговорено Ноември 30, 2008 Отговорено Ноември 30, 2008 Нямам точно Cort, но в своята китара имам такива, когато свириш с двата едновременно можеш да постигнеш задоволителен чист звук, но само колкото да "запълниш дупките" в песни с няколко чисти пасажа. Все пак са предимно метълски адаптери. Ако свириш повече на чист канал, отколкото с брутален гейн, огледай се за друга китара/адаптери. Цитирай
Ignos Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 (Редактирано) Можеш ли да препоръчаш някоя горе-долу в този ценови диапазо (мале че се изразявам ), която да е малко по универсална? Аз си мислех за fender standart stratocaster HSS (но той е доста скъпичък като за първа електрическа китара за сега). Редактирано Декември 1, 2008 от Ignos Цитирай
Valserp Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 HSS конфигурациите вършат добра работа, аз лично предпочитам HSH - но там вече ти трябва да си подбереш, защото "универсална" е много разтегливо понятие. Вземи някой приятел, разходете се, виж, пипни, чуй, па си изграждай мнение(може даже да си вземеш лист хартия и да си записваш впечатленията от всяка китара, че човек като пробва 20 китари за 1 ден и малко се пообърква). Като си харесаш няколко модела, почети из рецензиите из нета(www.harmony-central.com , www.musiciansfriend.com , www.ultimate-gutar.com), какво са казали другите хора за тези китари. Не го взимай на 100%, защото има доста народ, дето не знае китарата откъде се хваща, но пише "Свиря професионално от 15 години... тая китара е много яка!". Ползваш ги просто като насоки - кой какво е търсил в тази китара, какво е получил; колкото повече се повтарят едни и същи мнения, толкова по-вярно. Другият вариант(тъй като при нас няма най-богатия избор на музикални инструменти) е да си харесаш нещо от Интернет. Тогава обиколката по магазините пак ще ти е от полза, защото вече ще знаеш горе-долу какви изисквания желаеш да се покриват. Но предполагам, че като за първа китара няма нужда от чак толкова капризи Цитирай
Ignos Отговорено Декември 1, 2008 Отговорено Декември 1, 2008 Често гледам въпросните ревюта из сайтовете, но точно си задавах въпроса доколко може да им се вярва като един само хвалят даден модел, други го плюят. Наистина най-добре е да се пробват лично всички избрани модели и тогава да се решава, защото иначе няма шанс Мерси за отговора. П.П. Да пусна нова тема (или в тази направо) или да пратя ЛС на някой по-запознат от мен, да попитам относно някои марки китари и усилватели и дали се продават (и къде) в софийските магазнини (въпреки, че съм от провинцията в София предполагам има най-голям избор). Знам за повечето, но има дадени, за които искам да попитам Цитирай
Kris_ESP_M2 Отговорено Декември 19, 2008 Автор Отговорено Декември 19, 2008 Най-накрая намерих време и ходих да пробвам китарата Cort EVL- k4. Страаашно очарован останах, много ми хареса, много ми беше удобна и направо около празниците, след няколко седмици, със скромните 509 лева (всм не че са малко пари, но за такава яка китара според мен са направо малко ) отивам и си я взимам Благодаря много на всички, които се включиха, светнаха ме за много работи и ми помогнаха в избора Весело изкарване на празниците!! Да, честито от сега и от мен И освен това явно ще се присъединиш в клуба. Хехе мерси :) Често гледам въпросните ревюта из сайтовете, но точно си задавах въпроса доколко може да им се вярва като един само хвалят даден модел, други го плюят. Наистина най-добре е да се пробват лично всички избрани модели и тогава да се решава, защото иначе няма шанс Мерси за отговора. П.П. Да пусна нова тема (или в тази направо) или да пратя ЛС на някой по-запознат от мен, да попитам относно някои марки китари и усилватели и дали се продават (и къде) в софийските магазнини (въпреки, че съм от провинцията в София предполагам има най-голям избор). Знам за повечето, но има дадени, за които искам да попитам Ми най-добре пусни тема, по-бързо и повече отговори ще получиш. Сички са пичове и разбират и бързо ще те ориентират Цитирай
Ignos Отговорено Декември 19, 2008 Отговорено Декември 19, 2008 Е то май пробването му е майката, питаш или не, накрая все трябва да пробваш Цитирай
Recommended Posts