Jump to content
Българският форум за музиканти

Ако Може кларнетистите да помагат


Recommended Posts

Значи Казвам се Александър ии мн Искам да се науча да свира на клаРинет :) така като малък имах, даже се учех но поради проблеми спрях ии такам искам да ви попитам като за начинаещ какъв модел кларинет да си взема по подробно ще съм ви много благодарен :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

аиде помогнете ми де ебасси несериозните хора има тука от доброта на глажата да ти се качат Аиде моляви кажете ми ? ;):slap::(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо започни с правописа и така ще е по добре за четене пък може и някой да ти помогне!Аз съм флейтист ,но мога да те посъветвам да си вземеш нещо по-евтино за начало.Има много марки ,знам че Залмер са добри или някое Амати (те са по лиценз на Зелмер)ще ти свърши работа,но без учител не започвай, защото не е толкова лесно.Дерзай!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей аз съм кларинетист. Първо кажи какви парички можеш да отделиш за инструмент и нов или втора употреба си търсиш. Аз бих ти препоръчал Арнолдс и Сонс кларинет той чисто нов струва 300 евро изпробвал съм ги лично и... за тази цена са на право супер ако си купиш чешки да речем втора употреба и се нуждае от ремонт - тогава ще ти излезне по - скъп дори от този. Аз за децата взимам такива и съм доволен а дори и аз свиря с един такъв по - добър е от старите чешки нищо, че е пластмасов. ( на външен вид даже. така е направен, че изобщо не изглежда като пластмасов). Има други евтиони кларинети ( Рой Бенсан, Стаг и т.н.) Стага... е по - евтин но не ти го препоръчвам не съм свирил със Стаг но щом като исках да го купувам магазинера каза: Аз ти поемам ремонта за първата година... и като го попитах, ама .. какъв ремонт през първата година ми обясни, че те по принцип се нуждаели от центровки и т.н.... което говори само за себе си, ама то за 150 лв... няма какво да очакваме :) Рой Бенсан... не съм пробвал но мисля да взема един да пробвам и до няколко дена ще мога да ти отговоря и за него. Но за сега мога да кажа със сигурност само за Арнодса ( от 2 години свиря с един такъв) и то доста сериозно и на възможно най - кофти условията за един кларинет :punk_guitar: Това е от мен. Ако имаш въпроси -питай :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

здрасти. много изчерпателен и добър отговор имаш от колегата по-горе :blink:

съгласен съм с него, но съм длъжен да опитам.

продавам си моя кларинет. много по скъп е от гореописаните.

Буфе крампон Е13 (ученически модел) - така го водят французите,

а всъщност свирката е прекрасна.

ако случайно проявиш интерес - пиши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами какво търся нещо до 600-800 лева ;) което да ми свър6и работа като за първона4ален аз у4ител веднага си намирам няма проблем за това да не съм луд да по4на сам :) ии така вле4ат ме балканския фолклор и зурните ако има значение за модела ? много ще съм ви благодарен :) и да е нов също така ии да попитам имаше с осем и нз колко клапи бяха :blush: и имали разлика за мен като нов и видовете музика които искам да изпълнявам

Редактирано от ALEXY
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей,

 

аз също съм новак, но поне с моделите/цените на кларинтетите се запознах доста добре, защото дълго време търсих. Мога само да ти препоръчам да не скачаш на Buffet - хвалят ги, добри са, но определено са надценени. Аз лично си взех за около 450лв. кларинет SML Marigaux S200 - много са редки, но определено свири ПОНЕ колкото това Buffet, което ти предлагат, ако не и по-добре. Лично моя съвет е да се насочиш към нещо френско, но не задължително Buffet - има и други добри марки като LeBlanc например. От eBay можеш да намериш много добри кларинети, ето даже един Български продавач, който продава Buffet Crampon E11 и ако се вредиш в търга можеш да го вземеш за 100-200лв. (свържи се първо да питаш за състоянието и доставката, защото 50лв. ми е струват много за доставка България-България) Като цяло не се ограничавай в България - разгледай в интернет, има много изгодни оферти за кларинети. Японските Yamaha също не са лоши! Selmer също е добра марка, но и те държат цена. Иначе 800лв. да дадеш първоначално за кларинет ми се струва много - това са пари за професионален модел! Вземи си нещо до 400-500лв. максимум и то ако ти дойде добра оферта, сравни цените преди това - за колко върви дадения модел и т.н. Моят лично втора употреба върви към 1000лв. и затова и го взех, защото рядко се намира този модел. И да кажа всичко с две думи - препоръчвам ти да си вземеш LeBlanc Noblet защото не са трудни за намиране, а и не са много скъпи, но свирят добре и са си направо професионални дървени кларинети, а не от пластмаса :rolleyes:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нещо не мога да си редактирам мнението, но само да добавя един магазин в EBAY, от който можеш да си закупиш много качествени кларинети в ПЕРФЕКТНО състояние на сносни цени :

http://stores.ebay.co.uk/SUSIERAYS-MUSIC

повечето са обслужени и готови за свирене! Препоръчвам ти да погледнеш LeBlanc Normandy, който предлага - определено е повече от достатъчен за начинаещ.

Редактирано от Lux
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.