A-L-A-D-I-N Публикувано Октомври 30, 2008 Публикувано Октомври 30, 2008 В момента слушам новия албум на Елица и Стоян Янкулов и гледам клипчетата на уеб-сайта.И първото което ми прави впечатление е че стават все по-добри и по-добри тоя клип със японския барабан О-дайко на който свирят със хъм .... джедайски мечове в место със палки/поне на мен ми напомнят на тези от междузвезни войни/ е впечатляващо,но ми се струва че използват прекалено много перкусии. По край Елица Стунджи заби прекалено много в дебрите на специализираните перкусионисти и ако погледнеш какъв сет ползва чинелчета,няколко том-тома,тъпан,дръмбой просто няма нищо общо със стандартния драм сет. Изглежда повече като класически перкусионист отколкото като драмър. Та в този ред на мисли Елица не изхаби ли Стунджи като барабанист? Цитирай
drummer_93 Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 (Редактирано) Аз мисля, че Стунджи по този начин се развива все повече и повече.Но въпреки всичко той си остава един от най-яките БГ дръмъри. Респект! Редактирано Октомври 30, 2008 от drummer_93 Цитирай
temerut Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 не го изхаби а направо си го уби Цитирай
Monolith Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 A стиа бе, такъв барабанист изхабява ли се. Направо си му стапя сегментите вечер под юргана! Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 (Редактирано) Много от мъжете са големи глупаци.Чакайте да го видите тоя Стунджи, като го отсвири жабата-миндил до някой ден, как ще мине първо на блус сет, а после на нойс кор сет.А и тия продуцирани глупости...кЪшмер. И понеже съм слушал Стунджи много отдавна на един фест и съм съгласен, че е голям факир на барабаните се чудя следното. Винаги ли един талантлив музикант трябва да се излага за да получи популярност. Редактирано Октомври 31, 2008 от Slacoth Цитирай
Slacoth Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 И понеже съм слушал Стунджи много отдавна на един фест и съм съгласен, че е голям факир на барабаните се чудя следното.Винаги ли един талантлив музикант трябва да се излага за да получи популярност. Както казвам излага имам предвид не личният му живот, а това че когато ги дават с Елица по телевизията звучи само компютърна музика, няма истински барабани, има постоянен симбек, ужастно поста и гадна китарка (в новият клип) и куп такива неща, които биха обидили един истински професионалист. Цитирай
bassiscotta Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 И понеже съм слушал Стунджи много отдавна на един фест и съм съгласен, че е голям факир на барабаните се чудя следното.Винаги ли един талантлив музикант трябва да се излага за да получи популярност. Както казвам излага имам предвид не личният му живот, а това че когато ги дават с Елица по телевизията звучи само компютърна музика, няма истински барабани, има постоянен симбек, ужастно поста и гадна китарка (в новият клип) и куп такива неща, които биха обидили един истински професионалист. моето мнение съвпада до някъде с твоето, но бих допълнил, че парчето от гледна точка на композиция е добре с изключение на бийта и подложките. готина музикална идея, но отново пошло музикално изпълнение. никва музикална естетика. аранжимента е отвратителен отново. липса на продукционен креативизъм. миро е ок. тва се получава от ниска съвременна музикална култура на самите продуценти и музиканти и липса на музикален вкус и виждане относно 'саунд', особено в този жанр, в който се опитват да влязат. Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 Стунджи си се интересува от по-фолклорното звучене отдавна, още от албумите със Зона С. А това, че напоследък почнаха да го пускат по телевизора така и че явно екипът с който работи има доста пошло виждане за нещата е друг въпрос. Според мен двамата са си много добри музиканти, не ги мислете вие тях. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 (Редактирано) ^ Имамв верен отговор! Стунджи винаги си е бил повече перкусионист. В интервюта разказва как от дете свири на тъпан и други народни перкусионни инструменти, паралелно с пианото. Да не говорим, че технически на сет барабани е трепач, но ако започне да свири само с разни поп/рок/метъл/фънк банди, просто ще бъде един от свирещите барабанисти. А сега е много по-ценен, защото той е човека, който е във почти всички фолклорни проекти, джемове, концерти. А и перкусионният му стил е разбиващ - свири с невероятен усет и креативност! Честно казано той е единственият перкусионист/барабанист, който бих показал на някой чужденец, ако се поинтересува от български музиканти на ударни инструменти. Аз съм твърдо ЗА Стунджи в перкусионни, фолклорни, електронни и други "различни" стилове и формации! Да не започваме светската страна на въпроса - щом си се обичат с Елица, това е най-важното, така че те си знаят какво правят с музиката си... ...само като го видя в началото на концерта как добутва каручката с перкусиите по сцената и вече съм се размазал от кеф Редактирано Октомври 31, 2008 от kitaratapesho Цитирай
F.I.N.E. Отговорено Октомври 31, 2008 Отговорено Октомври 31, 2008 Не, не го изхаби.... като барабанист Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Октомври 31, 2008 Автор Отговорено Октомври 31, 2008 kitaratapesho това със фолклорните елементи в свиренето той си го има още от преди, в почти всеки стил има музиканти които използват фолклора за да го интегрират по някакъв начин в своята музика в това няма нищо лошо. Просто имам чуството че Стунджи се заби в перкусиите основно зада впечатли Елица а не заради нещо друго. То любов, любов ама чак пък толкова. Цитирай
Recommended Posts