Jump to content
Българският форум за музиканти

Нуждая се от помощ при избор на синтезатор


Brother_of_Metal

Recommended Posts

:) Хора помагайте...решил съм да си купя синтезатор но и идея си нямам що е то хубав синтезатор. Моля дайте идеи за добри синтезатори, които да са <2000лв
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мисля, че е най-важно да кажеш за какво ти трябва.. И да не си купуваш нещо , което не можеш да използваш пълноценно .На моята дъщеря и купих за 65 лв.Тя е на 3 години и я устройва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами зависи каква музика свириш. Дали искаш да искараш реално-звучащи инструменти (чрез sampler) като пиано, цигулка и прочее или електронни звуци - лийдове, падове, бекгграунд арпегиатори и общо взето всичко възможно което чуваш в съвременната електронна музика :wacko: Друго важно нещо което трябва да гледаш, е полифонията. Колкото по-голяма, толкова по-добре. Например на моят синт е 10 тона, което принципно би трябвало да стига, тъй като имам само 10 пръста, но примерно ако реша да насложа два инструмента един върху друг, тя се редуцира на 5, което я прави приложима единствено за лийд-ове в това състояние.

Ефекти които са препоръчителни за синт-а са: Reverb, Delay, Formant filter (за хорове), Rotary Switch (за електронен орган), Distortion, Overdrive.

Тежестта на клавишите избирай в зависимост от това как ти е по удобно. Колкото са по леки, толкова по лесно се свирят сола :) По-тежките са примерно ако си свикнал на пиано . Препоръчително е изходът да бъде не midi a USB, особено ако нямаш професионална аудио-карта, за да не се налага да си купуваш Midi-USB кабел за 90 кинта. Pitch Bend-а е задължителен за сола, а Modulation Wheel също е готино тъй като чрез него се постига по голям контрол над звука и възможност за изменяне на всевъзможни негови параметри в реално време :) Sequencer е хубаво да имаш ако се занимаваш с електронна музика, или не ти се свири някаква еднотипна мелодия и предпочиташ синт-а сам да си я повтаря. Арпеджиаторът е препоръчителен - той разлага акорда който държиш, по определен предварително начин. Last but not Least - Layers и Split Zones, съответно възможност за наслагване на инструменти един върху друг, с цел по-плътен и дебел звук, и разделяне на клавиатурата на синта на отделни инструменти. Ами надявам се че съм те ориентирал долу-горе. Това е за сега :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако е за жива музика и до тези пари-предлагам ти Корг-Па50 или с повече късмет(и пари) Па500. За наистина добър и реаллен звук обаче, както пише колегата по-горе, ти трябва нещо със семпъл и тогава определено тази сума няма да ти стигне.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:Piano: Хора помагайте...решил съм да си купя синтезатор но и идея си нямам що е то хубав синтезатор. Моля дайте идеи за добри синтезатори, които да са <2000лв

 

 

;):) :)

 

Roland EXR 40 OR

 

:girl_witch: :girl_witch:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.