Brother_of_Metal Публикувано Октомври 29, 2008 Публикувано Октомври 29, 2008 Хора помагайте...решил съм да си купя синтезатор но и идея си нямам що е то хубав синтезатор. Моля дайте идеи за добри синтезатори, които да са <2000лв Цитирай
Басурендер Отговорено Октомври 29, 2008 Отговорено Октомври 29, 2008 Мисля, че е най-важно да кажеш за какво ти трябва.. И да не си купуваш нещо , което не можеш да използваш пълноценно .На моята дъщеря и купих за 65 лв.Тя е на 3 години и я устройва. Цитирай
The_Final_Cut Отговорено Ноември 4, 2008 Отговорено Ноември 4, 2008 Ами зависи каква музика свириш. Дали искаш да искараш реално-звучащи инструменти (чрез sampler) като пиано, цигулка и прочее или електронни звуци - лийдове, падове, бекгграунд арпегиатори и общо взето всичко възможно което чуваш в съвременната електронна музика Друго важно нещо което трябва да гледаш, е полифонията. Колкото по-голяма, толкова по-добре. Например на моят синт е 10 тона, което принципно би трябвало да стига, тъй като имам само 10 пръста, но примерно ако реша да насложа два инструмента един върху друг, тя се редуцира на 5, което я прави приложима единствено за лийд-ове в това състояние. Ефекти които са препоръчителни за синт-а са: Reverb, Delay, Formant filter (за хорове), Rotary Switch (за електронен орган), Distortion, Overdrive. Тежестта на клавишите избирай в зависимост от това как ти е по удобно. Колкото са по леки, толкова по лесно се свирят сола По-тежките са примерно ако си свикнал на пиано . Препоръчително е изходът да бъде не midi a USB, особено ако нямаш професионална аудио-карта, за да не се налага да си купуваш Midi-USB кабел за 90 кинта. Pitch Bend-а е задължителен за сола, а Modulation Wheel също е готино тъй като чрез него се постига по голям контрол над звука и възможност за изменяне на всевъзможни негови параметри в реално време Sequencer е хубаво да имаш ако се занимаваш с електронна музика, или не ти се свири някаква еднотипна мелодия и предпочиташ синт-а сам да си я повтаря. Арпеджиаторът е препоръчителен - той разлага акорда който държиш, по определен предварително начин. Last but not Least - Layers и Split Zones, съответно възможност за наслагване на инструменти един върху друг, с цел по-плътен и дебел звук, и разделяне на клавиатурата на синта на отделни инструменти. Ами надявам се че съм те ориентирал долу-горе. Това е за сега Цитирай
SIRASHKI Отговорено Ноември 9, 2008 Отговорено Ноември 9, 2008 Ако е за жива музика и до тези пари-предлагам ти Корг-Па50 или с повече късмет(и пари) Па500. За наистина добър и реаллен звук обаче, както пише колегата по-горе, ти трябва нещо със семпъл и тогава определено тази сума няма да ти стигне. Цитирай
richi Отговорено Ноември 12, 2008 Отговорено Ноември 12, 2008 кажи поне за какво ще го ползваш. Цитирай
джани Отговорено Ноември 14, 2008 Отговорено Ноември 14, 2008 Хора помагайте...решил съм да си купя синтезатор но и идея си нямам що е то хубав синтезатор. Моля дайте идеи за добри синтезатори, които да са <2000лв :) Roland EXR 40 OR :girl_witch: Цитирай
Recommended Posts