zanev 70 Публикувано Октомври 25, 2008 Публикувано Октомври 25, 2008 ... Здравейте на всички . Нощес си поиграх малко с акустичната китара - става ли тя за запис и т.н. и реших да споделя записаното . Накратко как е направен записа - акустична китара на която пише Фендер , но цената и е 270 лева от Технополис и е мейдвана в Китай - засега съм с отлични впечатления от нея с оглед на цената , кондензаторен микорофон С-1 на Беринджър и пулт на Беринджър , пулта е на линейни корекции без ефекти и т.н. , записа е правен в Кюбейс СХ3 , като за саунда на китарите и ползван компресор , ЕК и ревърб , тарамбуките са от М1 на Корг - вст варианта , баса е Ибанец СР505 .... свирил съм само с пръсти на акустичната китара ако някой не е дочул ...... това е накратко .... парчето е кратичко и е озаглавено ''Akoustic mind'' .... ето го и него http://media.putfile.com/Akoustic-mind-by-Zanev70 .... живи и здрави . Цеко Цитирай
fLiSk Отговорено Октомври 26, 2008 Отговорено Октомври 26, 2008 (Редактирано) Много гот, супер приятно. Може ли да споделиш какъв ревърб/EQ/компресор си ползвал и с какви натройки горе-долу (ако помниш разбира се)? В момента съм в процес на изучаване та такива неща са ми полезни много. Редактирано Октомври 26, 2008 от fLiSk Цитирай
zanev 70 Отговорено Октомври 26, 2008 Автор Отговорено Октомври 26, 2008 .... fLiSk радвам се че ти е харесало , а иначе това което съм ползвал е следното - за ревърб Room works от Cubase SX3 - мисля че беше присет от типа на hall arena или нещо от сорта , а за компресор и ЕQ полвах друг плъгин от самата програма - Multi band compresor , присета за акустична китара - хем помпи хем като EQ играе ... виж вече кои точно характеристики съм ползвал , мисля че няма да ти свърши работа щото всичко съм го правил на ухо и то зависи изключително от входния ти сигнал , а аз се съмнявам да докараме двамата еднакъв входен сигнал щото трябва да работим с същите устройства - микрофони , китари и т.н. ..... но моя съвет е да се придържаш към присета за акустична китара и ако не ти хареса в оригиналния му вид леко да го побутнеш , но като цяло е доста добър за основа .... но все пак и тук говорим за личен вкус и каква е идеята която гониш .... знам само че е много трудно или направо невъзможно ако искаш да постигнеш дори и малко саунда на някой китарист - да речем от рода на Ал Ди Меола , Пако Де Лусия и т.н. и то не само щото онези са големи свирачи ... просто китара от 270 или 500 лева няма как да звучи като китара от 4000-5000 долара ... мисълта ми е че съм наясно , че квото и да направя резултата както случая , ще е един огромен компромис със стандартите за звук при акустичните китари , но кво да се прави ... мерака е по голям от други неща .... важното е да се свири ... е в последно време нещо няма време ..... живи и здрави .Цеко Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 30, 2008 Отговорено Октомври 30, 2008 Много 'някъде там' парче, готино е Звукът на баса много ми хареса също. А би ли споделил точният модел на акустичният китарник, че ми стана интересно Цитирай
zanev 70 Отговорено Октомври 30, 2008 Автор Отговорено Октомври 30, 2008 ..... ами това което пише на китарата вътре е Fender CD-60 и има сериен номер .. не съм влизал в сайтове да търся дали има наистина такива модели , но с оглед на цената от 270 лв. и факта че говорим за китара правена в Китай едва ли е толкова важно .... важното е че грифчето е супер удобно , няма .... упс открих я в един сайт - ето го http://guitars.musiciansfriend.com/product...itar?sku=513903 моята китара е втората като разцветка , но имам чувството че има лека разлика във формата на дървеното магаре което държи струните ... иначе всичко друго е същото .... та както казвах грифчето е супер удобно , няма фалшивости , като усещане е все едно , че свириш на електрически фендер но с акустично тяло , а акустиката според мен е поносима за 270лв. ... за по капризните има и по скъпи ... живи и здрави .Цеко Цитирай
Recommended Posts