Ignos Публикувано Октомври 19, 2008 Share Публикувано Октомври 19, 2008 Най-накрая се сдобих с първата си китара!! Китарата е класическа и НЕ е нова ами втора ръка. Има някои незначителни, малки вдлъбнатинки и грифът й е леко износен (опитах се да напиша отговор във "ФУКНЯ"-та и евентулано да кача някои снимка, но защо не ми позволява?!). Имам някои сигурно тъпи въпроси, 'щото съм си нечинаещ: 1. Класическата китара по принцип е с найлонови струни, ама човекът, от когото я взех (не го познавам ), е сложил три steel и три найлонови струни. Може ли да се сложат само стийл струни примерно и въобще как бихте посъветвали един нечинаещ ? 2. Знам, че стандартното настройване е E-A-D-G-B-E, но като си купих един електрически тунер и той показа, че е настроена по по различен начин. Та въпроса ми, трябва ли определени струни за различната настройка? Примерно дали всяка струна може да се настрои на А примерно или трябва да е такава, на която пише, че може. 3. На headstock-a (глава май му се вика не съм сигурен ) има една цепнатина и искам да знам дали е сериозна. То обаче, за да кажете ще трябва да кача снимка. Скоро ще има такава. Засега т'ва са въпростие дано има и отговори. П.П. Защо не мога да пиша отговори във темата "ФУКНА" и да кача снимки? Дава ми "Съжалявамe, не можете да отговаряте в тази тема".?! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
sasog Отговорено Октомври 19, 2008 Share Отговорено Октомври 19, 2008 Здрасти По същество: 1.В струните няма нищо сбъркано.Трите басови са навити.Само метални струни не бива да слагаш, китарата не е пригодена за такива, а и класическите нямат тръс род, който да противодейства на опъна на струни.Има различни комплекти за акустична китара с метални (или само акустична) и за акустична с найлонови струни (класическа) 2.Всяка струна си има определено положение, да.Като си купиш нов комплект, обикновено отделните струни са в отделни пликчета и на всяко пише как трябва да я настроиш.Различни са по дебелина, не друго.3.За този въпрос наистина ще трябва снимка, чакаме скоро А относно П.П.-то не мога да ти помогна, но нищо не пречи да турнеш 1-2 снимки и в тази тема Айде поздрави и много свирня Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ignos Отговорено Октомври 19, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 19, 2008 Ето и малко снимки: Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TONY Отговорено Октомври 19, 2008 Share Отговорено Октомври 19, 2008 екстра са ти струните теза които казваш,че са стийл - на българки стоманени са също найлонви , а отгоре с метално покритие и трябва да са такива изключително купувай за тази китара такива комплекти за кладсическа китара - т.н. найлонови. помоли някой да ти покаже как да настроиш китара с тунер - най добре тръгни на уроци и учителят ще ти покаже Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ignos Отговорено Октомври 20, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 20, 2008 А за цепнатината на главата какво ще кажете? Много ли е сериозно или ще се преживее? Предполагам, че все нещо ще трябва да се направи де... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Slav Отговорено Октомври 20, 2008 Share Отговорено Октомври 20, 2008 Не мисля, че е много сериозно, според мен китарата ти е в много добро състояние, но нека някой по-разбиращ от мен да прецени. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 20, 2008 Share Отговорено Октомври 20, 2008 Пукнатината на главата трябва да бъде поправена, и то възможно по-скоро. Колкото и да не ви се вярва опънът на найлоновите струни не е чак толкова драстично по-малък от опъна на металните струни, а при конструкцията и разположението на ключовете на класическите китари, напрежение има по цялата "глава" на китарата. Затова е по-добре да бъде залепено, за да не се случи някой ден неприятна изненада. П.С. Сравнение между един комплект Normal Tension найлонови струни (ТОЗИ) и един комплект "нормални" деветки (ТОЗИ) - разликата в опъна при стандартна настройка Ми, е около 800-900 грама, което на фона на сумарните 37-38 килограма, според мен, е пренебрежимо малко. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ignos Отговорено Октомври 21, 2008 Автор Share Отговорено Октомври 21, 2008 Мерси за отговорите. А иначе да питам, китарата задължително на китарен лютиер ли трябва да я занеса или просто при някои по сръчен човек? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Октомври 21, 2008 Share Отговорено Октомври 21, 2008 При някой, който знае как и може да поправи това, така че хем да е здраво, хем да не изглежда грозно като закърпено след поправката. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts