Vlado_Abroad Отговорено Август 30, 2005 Отговорено Август 30, 2005 АдХок, идеите ти са много яки и ако успееш да ги презапишеш със живи инструменти или пък миксираш с по-добри семпли мисля,че биха станали убийствени парчета!Продължавай в същия дух ! Владо Цитирай
adXok Отговорено Август 30, 2005 Автор Отговорено Август 30, 2005 Благодаря ви много... Сега обаче започвам да сьбирам парички за пьрвата си китара... или пък бас-китара да си купя... хмм, щеше ми се и поне MIDI клавиатурка, за да спестявам реденето на сикуенсъра! Както и да е... ще гледам да си ги набавя някакси Имам около 40 идеи, от които около 20 са готови да бъдат записани. Много са разнопосочни и затова трудно се намират хора, които да се навият да ги свирят. Поради това си ги правя сам, но... за 4-5 пъти по дълго време! Вие ме поощрявате, макар и да не съм толкова добър инструменталист (т.е. от 6 години не съм излизал на сцена, нямам си собствени инструменти и т.н.). Ще дерзая и ще видя какво ще излезе. Първото ми парче е от 1997-ма, когато се понаучих да свиря на китара (да сменям акорди в ритъм по-точно )... обаче парчето е за виолончело предимно Повечето съм ги записвал на касетка с касетофон 2000-2004 г.. А вече някои са на хард-диска... Абе ще продължавам да ви гоня по магистралите! Цитирай
Anakon Отговорено Септември 1, 2005 Отговорено Септември 1, 2005 Човек, всичките ти идеи ме кефят супер много Обожавам оригинални авторски хрумвания като тези Keep it going! Цитирай
adXok Отговорено Септември 2, 2005 Автор Отговорено Септември 2, 2005 Да пускам ли още зарибявки!? А?! Цитирай
Stone Free Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Пускай, пускай И верно си земи миди клавиатура. Все познаваш някой китарист от който можеш да измуфтиш китара за няколко дена в началото Цитирай
adXok Отговорено Септември 6, 2005 Автор Отговорено Септември 6, 2005 Ей го иде и дедовия... Направих още една малка колекцийка от стари неща. Разрових дисковете от записи по нечии чужди компютри отпреди 2 и кусур годинки и ето на какво попаднах... (някои неща са премиксирани наново, след като се сдобих с компютърче) ____________________________________________________________________ И така, ето го първото нещо наречено Purple Sunrise. Парченцето е само началото и тук таме липсва баса. Ама се разбира в общи линии. Щеше ми се парчето да нявава сутришно настроение някъде към средата на пролетта. И все пак има нещо странно в цялата тая смяна на сезони... :think: http://mail.dir.bg/~adxok1/Purple_Sunrise.mp3 ____________________________________________________________________ Второто поред съм го нарекъл Into The Melting-Pot. По-запознатите от вас ще забележат, че заглавето е почти същото като на една песен на любимите ми The Flower Kings. Аз не съм искал да взема тяхното наз- вание за парче... просто явно четем едни и същи книги с тия шведи гениални! http://mail.dir.bg/~adxok1/Into_The_Melting-Pot.mp3 ____________________________________________________________________ Тъй... Стигаме и до едно по-баладно парче, макар че изобщо не е любовно това, за което се пее в него. Всъщност за обич става въпрос, но на баща към дъщеря и как се откриват страховете му за всичко свързано с нея. Текста е на един мой приятел Митака... изключителен поет. Имам още няколко композиции, породени от неговата поезия, но за тях е рано още. Ей го и парчето без вокали и китари : http://mail.dir.bg/~adxok1/Keep_This_Angel.mp3 ____________________________________________________________________ Дойде ред и на единственото парче дотук, в което имах възможността да запи- ша и китарите и баса наведнъж, щото ми бяха попаднали такива инструменти, докато се превивах от мъка по сметки и чертежи в Студентски град. Парчето е крадено от един младеж, който ми го изсвири на кухарка в съня ми! Слушайте го: http://mail.dir.bg/~adxok1/Better_For_You.mp3 ____________________________________________________________________ Накрая на тази сесия ви предоставям едно фънки парченце с наситен грууви отенък, което е правено отново само с мишката и компютъра... кратко е, но затова пък е от сърце :inlove: Чуйте го тука: http://mail.dir.bg/~adxok1/Weasel_Girl.mp3 ____________________________________________________________________ Благодаря, че отделихте толкова време, за да четете и да сваляте парчетата споменати по-горе. Абе да се кефим пък, квото ще да става. Се сме хора! Цитирай
adXok Отговорено Септември 6, 2005 Автор Отговорено Септември 6, 2005 Там дето се чуват китарките на Better For You... та записвани са с електрическа китара Кремона за около 80 лв., а баса е тавански бас... купуван е за 10 лв. и струните Fender за 40 лв. ?! Цитирай
adXok Отговорено Септември 13, 2005 Автор Отговорено Септември 13, 2005 Гледам не се е произнесъл никой... значи да разбирам, че са почти съвършени?! (провокирам с това) Аде кажете някоя добра дума ве! Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 13, 2005 Отговорено Септември 13, 2005 Важното е ти да им се кефиш След това е готино и други като им се кефят. Мен лично не ме кефят особено и затова не споделях досега, но щом си решил да "провокираш" - квото почукало - такова се обадило Чух всичките които си постнал и твърде много ми бият на едновремешните опити за правене на електронна музика. Имам някъде една камара подобни парчета от знайни и незнайни автори под формата на mod/xm/s3m/it файлове. На времето беше интересно - "мамооо - виж компютъра свири", но сега се иска малко по-жива музика. Не става въпрос за това дали са записани с живи, семплирани или синтезирани инструменти - става въпрос за привкусът който имат, а той е натрапчиво изкуствен. По принцип нямам нищо против и електронната музика, но тези парчета не пасват и там - липсва им зарядът и трансът. Също така ми звучат страшно еднообразно и независимо, че имат по няколко реда обяснение какво представляват не успяват да създадат такива или близки картини в съзнанието ми. Съжалявам, но не мога да те "посъветвам" каквото и да е било за да бъде конструктивна критиката. Това си е твоя музика, тя е изразно средство и само ти си този, който може да я променя така, че да чувства удовлетворение от комуникацията. Останалите ако ни допада, ще слушаме Всичко това е лично мнение, не искам да го приемаш като заяждане Цитирай
adXok Отговорено Септември 15, 2005 Автор Отговорено Септември 15, 2005 Точно това исках да чуя... значи съм на прав път Като си купя китара и звукова карта + някой друг усилвател ще звуча и по-добре. Засега мишката е моя инструмент... и въображението ми де Блага дума - железни врати отваря! Благодаря niki123. Цитирай
adXok Отговорено Септември 15, 2005 Автор Отговорено Септември 15, 2005 (Редактирано) Важното е ти да им се кефиш След това е готино и други като им се кефят.По принцип нямам нищо против и електронната музика, но тези парчета не пасват и там - липсва им зарядът и трансът. Също така ми звучат страшно еднообразно и независимо, че имат по няколко реда обяснение какво представляват не успяват да създадат такива или близки картини в съзнанието ми. Имам някъде една камара подобни парчета от знайни и незнайни автори под формата на mod/xm/s3m/it файлове. Къде са тия mod/it/pod файлове и на кого са, за да се свържа с него (тях) и да правим музика заедно... щом са толкоз добри Също така ми звучат страшно еднообразно и независимо, че имат по няколко реда обяснение какво представляват не успяват да създадат такива или близки картини в съзнанието ми. Вече имаш, но вокалите издават най-много смисъла на дадена песен (не инструментал). Например The Dying Machine на Steve Vai и на мен не ми прилича на умираща машина, ама като го чух... бре!? Мое пък и наистина да е умираща?! Съжалявам, но не мога да те "посъветвам" каквото и да е било за да бъде конструктивна критиката. Така е, а и не е възможно... поне засега. Редактирано Септември 15, 2005 от adXok Цитирай
niki123bg Отговорено Септември 15, 2005 Отговорено Септември 15, 2005 Блага дума - железни врати отваря! Благодаря niki123. Моля... пак заповядай Пожелавам ти скоро да се сдобиеш с необходимата техника! Колкото до тракерските файлове - ако успея да намеря архивите си от 94 - 95-та година, ще ти ги изпратя. Повечето бяха mod файлове и там няма как да си напишеш някакви коментари или кой е автора, затова хората сменяха имената на инструментите със текст в който си пишеха името, имейл-а и т.н., за съжаление до колкото си спомням повечето не си бяха направили този труд и няма как да се разбере кой ги е творил. Цитирай
Cnopko Отговорено Септември 16, 2005 Отговорено Септември 16, 2005 мисля, че адхок послъгва едно-друго. парчетата си звучат доста пипнато Цитирай
adXok Отговорено Септември 16, 2005 Автор Отговорено Септември 16, 2005 За Импулс тракър съм чувал от приятел, който имаше 486-ца. Бях стъкмил после на един негов Селерон един "кавър" на I'll Be Around на Steve Vai, но последвалата пояюа на Reason и сдобиването ми с мой си компютър през юли 2003 отнесе файловете в историята. Бях записвал-редил всичкия инструментал без соло китарата и си пеех отгоре и смея да твърдя се справях доста добре. Ама не мога да го докажа за жалост, а и не искам да се правя на велик щото парчето така или иначе не е мое, ама ма кефи! Цитирай
sa6tiat Отговорено Септември 23, 2005 Отговорено Септември 23, 2005 Браво, продължавай, вместо да праим философ-фест - само така, креативни друже. Потенциален си като азиатски тигър Цитирай
Recommended Posts