Densy Публикувано Октомври 17, 2008 Публикувано Октомври 17, 2008 Здравейте! Синът ми е на 3 годинки, а все иска да свири на пианото /така той нарича един стар синтезатор, останал от една моя братовчедка/. Поради високият му интерес потърсих учител по пиано. Ходих при двама, но и двамата ми отказаха да се занимават с него, защото бил още много малък - поне да станел на 4 годинки, а това ще стане догодина септември. И така се оказах в задръстена улица. Тъй като живеем в малък град, липсват други преподаватели, към които де се обърна. Реших да започна аз да се занимавам с него. Имам съвсем елементарни познония по солфеж и пиано. А искам да го въведа в света на музиката, но за целта ми трябват ноти на детски песнички, които да му свиря и да науча и него да свири. Не съм слухар и немога нищо да захвана. Затова се обръщам към Вас за помощ. Всеки, който може да ми даде някакви ноти на писнички и насоки за подготовката на детето в тази посока, ще му бъда много благодарен. Ето майл, за тези, които ще се отзоват: densy_m@abv.bg Благодаря Ви предварително! Цитирай
Densy Отговорено Октомври 21, 2008 Автор Отговорено Октомври 21, 2008 Здравейте!Синът ми е на 3 годинки, а все иска да свири на пианото /така той нарича един стар синтезатор, останал от една моя братовчедка/. Поради високият му интерес потърсих учител по пиано. Ходих при двама, но и двамата ми отказаха да се занимават с него, защото бил още много малък - поне да станел на 4 годинки, а това ще стане догодина септември. И така се оказах в задръстена улица. Тъй като живеем в малък град, липсват други преподаватели, към които де се обърна. Реших да започна аз да се занимавам с него. Имам съвсем елементарни познония по солфеж и пиано. А искам да го въведа в света на музиката, но за целта ми трябват ноти на детски песнички, които да му свиря и да науча и него да свири. Не съм слухар и немога нищо да захвана. Затова се обръщам към Вас за помощ. Всеки, който може да ми даде някакви ноти на писнички и насоки за подготовката на детето в тази посока, ще му бъда много благодарен. Ето майл, за тези, които ще се отзоват: densy_m@abv.bg Благодаря Ви предварително! Никой ли няма да ми помогне? Моля Ви, дайте нещичко! Цитирай
Басурендер Отговорено Октомври 21, 2008 Отговорено Октомври 21, 2008 Има един сайт ,там има детски песнички , но са само хармонии в текста ... ето така: Михаил Лъкатник [C]Жълтоклюно [G]патенце, я ела на[C]сам, царевичка [G]златничка в шепи да ти [C]дам. припев: Пате, пате, пате, [F]патенце, жълто клюно [C]патенце, царевичка [G]златничка в шепи да ти [C]дам. От мъниста шарени нижа ти гердан. Виж, уши ти какичка новичък сукман. Ето ти и панделка, синя, от тафта. Ти си най-красивото пате на света. ТУК Цитирай
A-L-A-D-I-N Отговорено Октомври 21, 2008 Отговорено Октомври 21, 2008 Предполагам много от колегите не ти отговарят защото повечето се занимават основно със свирене а не със преподаване,учителите по музика и солфеж са тези които обикновенно си правят големи колекции от детски песнички. Не съм сигурен дали има сканирани ноти на песнички в нета,но пък независимо от кой град си ако отидеш градската библиотека там има зборници и школи със почти всички бг.песнички "Зайченцето бяло","Хей ръчички" и тн Цитирай
Densy Отговорено Октомври 22, 2008 Автор Отговорено Октомври 22, 2008 Предполагам много от колегите не ти отговарят защото повечето се занимават основно със свирене а не със преподаване,учителите по музика и солфеж са тези които обикновенно си правят големи колекции от детски песнички. Не съм сигурен дали има сканирани ноти на песнички в нета,но пък независимо от кой град си ако отидеш градската библиотека там има зборници и школи със почти всички бг.песнички "Зайченцето бяло","Хей ръчички" и тн Благодаря, за инфото. И през ум не ми беше минало да проверя в градската библиотека. Още веднъж, благодаря! Цитирай
Recommended Posts