tiki Публикувано Октомври 13, 2008 Публикувано Октомври 13, 2008 здравейте, имам в момента една акустична китара falcon. нищо особенно като изработка но това не е важно в случая. 3 от ключовете и работят доста трудно. Ако ги смажа с машинно масло дали ще има ефект и въобще могат ли да се смазват. Може ли да ми разясните какви са основните разлики в ключовете за китара защото никога не съм се интересувал пък и на моите китари са им хубави ключовете. Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 13, 2008 Отговорено Октомври 13, 2008 Машинното масло не е добро решение. Нищо не ти пречи да ги смажеш като за начало и да видиш как ще се държат, но ползвай грес. Тя е гъста и не изтича след като се сложи. Можеш обаче като за начало да разглобиш ключовете на съставни части, да ги изчистиш с парцал добре, да ги смажеш с грес и да ги върнеш обратно по местата им. Ако тая цялата галимация отнемаща не повече от 30-40 минути не помогне отиваш към нови ключове или караш така Цитирай
prayer4eto Отговорено Октомври 13, 2008 Отговорено Октомври 13, 2008 1. На колко години ти е китарата ? 2. Когато са отпуснати струните същите ключове заяждат ли или само когато китарата е настроена ? 3. С метални или найлонови струни свириш ? Цитирай
tiki Отговорено Октомври 13, 2008 Автор Отговорено Октомври 13, 2008 1. На колко години ти е китарата ?2. Когато са отпуснати струните същите ключове заяждат ли или само когато китарата е настроена ? 3. С метални или найлонови струни свириш ? Китарата предполагам е на не повече от 3 години. Тя не е моя и не съм я поддържал. Взех я миналата година за една приятелка да се учи и така. Когато я взех ми направи впечатление че един или два ключа не се въртят мазничко, но не е като да заяждат и прочие. Сменях и струните преди няколко дни и тогава ми направи впечатление че сега положението е по зле от преди. но със сигурност мога китарата се настройва без проблеми , и ключовете се въртят и не скърцат разбира се , просто се навиват малко по трудно . Струните са метални и ключовете се въртят по един и същ начин със или без струни Цитирай
Recommended Posts