Jump to content
Българският форум за музиканти

Korg M50 колеги, помагайте


radKolev

Recommended Posts

Има ли магазин в София , където маже да се чуе и поръча korg m50 нещо за реална цена за България , и изобщо ако някой си го е купил бива ли го. Лично аз глегах демонстрацията в youtobe , точно такава свирка търся , а и цената , която предлагат е доста прилична . Ще съм благодарен за повече инфо , мога да предложа помощ за Yamaha mm6 . И така

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Официален представител на Korg за България е Музикален Център Икономов (Благоевград) - в техните ценови листи все още липсва M50 - има TR който сега се заменя от M50, така че ще трябва да почакаш ако държиш да си го купиш от България, освен това трябва да намериш някое от представителствата им в София и да имаш късмет да са решили да държат в наличност това животно.

 

Динакорд също продават Korg и честно казано бих предпочел да си купя от тях (имат представителство във Варна, за разлика от Икономов), но техните ценови листи са дори още по-назад - при тях фигурира Tritone LE, който е още по-стар и от TR.

 

Цените в България предполагам ще са в най-добрият случай такива, като официалните за Европа. Оборотът на музикалните магазини тук вероятно е доста смешен и няма как да си позволят да продават на цена по-ниска от официалната. С други думи 61 клавиша вероятно ще е около 1189 EUR, a 88 клавиша около 1784 EUR.

 

Ако държиш да го пробваш ще трябва да изчакаш, предполагам поне официалната премиера - 1-ви Ноември, после известно време за да се появи в България и после известно време за да се появи в София (ако въобще се появи де).

 

Най-добре звънни в Икономов и Динакорд и ги разпитай - в крайна сметка те ще са най-наясно с въпроса.

 

Другият вариант е да си го поръчаш директно от чужбина - става най-бързо и най-евтино, но не за всеки е комфортно, а и няма как да пробваш. Ако те вълнува Корг М50 от чужбина къде/какво/как - няколко теми по-долу си изписах писането по въпроса.

 

Надявам се моето М50 (88 клавиша) да пристигне в складовете в Германия към 31-ви октомври и няколко дни по-късно да пристигне при мен. Варианта с 61 клавиша го има под път и над път - ако си бях поръчал този вариант щяха да ми го доставят за 3 до 5 дни. Мога да споделя после някакво мнение, но честно казано надали ще ти е полезно тъй като нямам с какво да го сравнявам. Това което ме кефи е, че една от трите демо песнички които идват с клавира е композиция на Jordan Rudess ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

извинявам се че пак те притеснявам , но надеждно ли е да се поръча от интернет саит и малко повече инфо как става номера. мен ме интересува варианта с 61 клавиша

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честно казано не знам какво да ти кажа по въпроса - ако те притеснява да пазаруваш онлайн, по-добре пазарувай от нормален магазин. Освен това става въпрос за магазини извън България, така че е препоръчително, в същност направо си е задължително да се чувстваш спокойно да си комуникираш с тях на чужд език - ако имаш някакви проблеми с плащането, поръчката, получаването, качеството на стоката и т.н. да си в състояние да водиш комуникация с тях за да си решиш проблема.

 

Ако нямаш проблеми с комуникацията на чужди езици - направо звънни и ги питай какви варианти има за да ти доставят корга. В момента от 61 клавиша има бройки както в thomann.de, така и в musicstore.de - честно казано предпочитам musicstore, thomann нещо не ми допаднаха като отношение по телефона, да не говорим че за да им платя с кредитна карта трябвало да им пратя сканирана картата и шофъорската си книжка - това си е направо унизително - не живеем в страна от третия свят, да не говорим че е нездравословно за личната финансова сигурност.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако си навит да дадеш 160 лв, може да си купиш Корг М50 и от БГ - не се връзвай с Динакорд, жив ще те одерат! 2160 лв е цената ако те интересува - магазина е на ул.Искър (ако си от София - пряката на бул Левски срешу Математическата гимназия, десния тротоар, не си спомням номера на самия маг. - цената ми я каза самия продавач, но още не са налични; той пича дори не знаеше преди 2 седмици, че има нов Корг - надявам се да съм бил полезен за всички ни, че му съобщих:) за купуването от нета - елемент на притеснение винаги има, дори да ти дадат тракинг на пратката; 160 лв си струват ако не искаш да се изнервяш, а и ако има проблем със синта - продавача си го поема, иначе трябва да го пращаш отново на Томан или Мюзик Стор и става дълга и широка - ти сам си реши, в много случаи риска си струва все пак...но Динакорд забрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ако си навит да дадеш 160 лв, може да си купиш Корг М50 и от БГ - не се връзвай с Динакорд, жив ще те одерат! 2160 лв е цената ако те интересува - магазина е на ул.Искър (ако си от София - пряката на бул Левски срешу Математическата гимназия, десния тротоар, не си спомням номера на самия маг. - цената ми я каза самия продавач, но още не са налични; той пича дори не знаеше преди 2 седмици, че има нов Корг - надявам се да съм бил полезен за всички ни, че му съобщих:thumbs_up: за купуването от нета - елемент на притеснение винаги има, дори да ти дадат тракинг на пратката; 160 лв си струват ако не искаш да се изнервяш, а и ако има проблем със синта - продавача си го поема, иначе трябва да го пращаш отново на Томан или Мюзик Стор и става дълга и широка - ти сам си реши, в много случаи риска си струва все пак...но Динакорд забрави!

 

аха при Невилян , ми трябва да се намери време да се отиде . мерси все пак

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.