Bassko Публикувано Ноември 19, 2004 Публикувано Ноември 19, 2004 ...понеже съм заплен по jazz( не се сетих как се пише на бг. ) и си помислих, че контрабаса ще ми даде нещо по-различно като емоция? Основното нещо което искам да попитам е за колко кинти горе-долу се продава, 2-ра ръка, не много хубав?! Ако знаете?! А и какво мислите за този инструмент. Ако някой е свирил да си признае! Цитирай
разбойник Отговорено Ноември 20, 2004 Отговорено Ноември 20, 2004 Похвално! Не знам колко върви 2 ръка, но ако за бас китарата е препоръчително да ходиш на уроци, то за контрабаса е задължително (поне година-две). Освен това тук напрежението и мускулното усилие на ръцете е много по-голямо т.е. от неправилна техника можеш направо да си разбиеш крайниците и второ свиренето ВСЕКИ ден е задължително. Контрабаса е различен инструмент, ама съвсем! Иначе можеш само да спечелиш от това да свириш на к., особено след като си падаш по джаз. Има немалко примери на басисти които се оправят добре и с двете - Stanley Clarke, Ron Carter, Pattittucci (тоя как ли се пише ) и пр. Надявам се някой , който разбира повече да може да ти даде съвет Цитирай
Guest Гост_bluesman Отговорено Ноември 20, 2004 Отговорено Ноември 20, 2004 Здравей Basko, наистина трудна работа да се намери контрабас в добро състояние.Имай в предвид че Д'Аддарио прават специален модел струни за джаз които са подходящи за пицикати ако по магазините не ги знаят ще провера в каталога на Д'Аддарио да ти кажа името им. Цитирай
first_date Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 мене ли4но контрабаса мноу ме кефи като идея и за някои не6та е просто перфектен ама си трябват уроци бате. А за цените не знам мноу ама ако се нау4и6 мноу 6е те търсят по групи а и само за у4астия съ6то Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 има скапани руски до нелоши контрабаси втора ръка за около 500лв, но проблема е , че няма голямо търсене-предлагане за тези инструменти. свържи се със Симеон Венков и го питай. той е щатен преподавател в консерваторията. така или иначе ще ходиш при него на уроци Цитирай
MDFk Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 ако се нау4и6 мноу 6е те търсят по групи а и само за у4астия съ6тоСамо това не мисля 4е е напълно вярно,поне за БГто.Или поне няма да се скъсат да търсят такъв 4овек,имайки предвид 4е са малко,а тези които ги има сигурно са утвърдени и ще се предпо4итат...Съвсем друг тон,4увство,подход и на4ини на импровизация според мен..по-"естествен"инструмент, хи4 не е кати бас китарата,дето я тъп4ем понякога с все пове4е електроника за да я направим с по-як звук.По-семпъл но някак си придава адски специфи4на атмосфера където се свири на такъв..ае много хубав инструмент. и тва си е. Цитирай
kitaratapesho Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 с две думи - акустичен инструмент. няма повече какво да коментираме. а ако наистина станеш добър контрабасист (подразбирай ако се научиш да свириш добре джаз) ще имаш много работа. в момента контрабасисти в БГ почти няма. Цитирай
bulby Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Вуйчо ми е контрабасист и в последно време ходи къде ли не - Дания, Япония, Германия, Англия. Той обаче свири с филхармония, не е толкова навътре в джаза (макар че и джаз свири). Но от него знам, че този инструмент иска страшно много упорство ! А и като го помня как си мъкне контрабаса с разни таксита като идва в София (той по принцип е от Русе) - жал ми става Но иначе ако се решиш сериозно да се захванеш - успех ! Цитирай
Topsun Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 с две думи - акустичен инструмент. няма повече какво да коментираме. а ако наистина станеш добър контрабасист (подразбирай ако се научиш да свириш добре джаз) ще имаш много работа. в момента контрабасисти в БГ почти няма. това е верно,а пък и ще ти е винаги в плюс.с едно изречение:няма да е за лошо! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Януари 22, 2005 Отговорено Януари 22, 2005 Отчайващо е, но в БГ...някак ентусиазмът отстъпва място на рутината. А тя се появява едва когато се стигне до определено ниво. Другите го казаха вече: уроци, много свирене :wall: ...и късмет. Успех! :wow: Цитирай
Fortissimo Отговорено Януари 27, 2005 Отговорено Януари 27, 2005 честно казано пробвал сам се няколко пъти на контрабас и е голяма зарибявка ,ама трябва и здрави ръце доде свикнещ..Много се кефих на уолкинг бас линии, звучеше едно блаженно и леко. Цитирай
NoBoDy Отговорено Декември 7, 2008 Отговорено Декември 7, 2008 Здрасти.Някой може ли да ми даде някакъф линк или нещо такова за джаз ноти за контрабас,защото аз търсих но намерих само някакъви простотии. благодаря предварително. Цитирай
Recommended Posts