Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено
Тук намерих Cort-ове за доста добра цена (400 евро в томан - VX2 :hysterical: ) имат EMG-та и според характеристиките ще ти свършат повече от прекрасна работа, ако ще свириш тежка музика, но както гледам имаш доста по-скромен бюджет, а и вероятно вече си закупил китара.
Отговорено

Първо да кажа какво имам в предвид под "универсална" - за мен универсална китара не съществува, за всеки стил си има съответната китара, която успява да разкрие красотата му, като естествено има различни мнения и спорове коя китара към кой стил да бъде причислена! Пример за блус кое е по-добре Фендер или Гибсън - колкото хора - толкова и мнения, на едни им харесва звученето на Гибсъ и на дебелия гриф, а на други специфицния звук, тънкия гриф и характерното дрънчене на Фендера!

Ето защо под универсална китара разбирам такава, която звучи не зле в повечето от стиловете! Естествено от китара за 500-600 лв.

/Ибаниз ГРГ или дори някое от евтините РГ / не можем да говорим за правило, а според мен повече трябва да се гледат определени бройки! В този ред на мисли аз лично считам , че Ибанез се представят не зле в доста стилове, наистина имат по-скоро рок звучене, но и за солиране са супер, може да се свири и фънк, а и блус в зависимост от ампа! 90% от моделите им са липови, което според мен не е добре за хай гейн свирня, но и там не се справят зле!

За Ямаха личното ми мнение е че са особени инструменти, как да кажа - с характер и това важи за повечето им модели, свирил съм на доста Ямахи, както ориентирани към тежки стилове, така и на акустични техни инструменти....не знам как да го обясня, може би е лично усещане....