Stiliqn Публикувано Октомври 1, 2008 Публикувано Октомври 1, 2008 (Редактирано) Понеже съм леко начинаещ и съм хванал сега да я мина таз книжка Slap It! та тук имаме : и въпросчето ми е дали може да си ползвам палеца на лявата ръка за тия "мъртви" ноти, които са дадени на ми или не е правилно така? Редактирано Октомври 1, 2008 от Stiliqn Цитирай
MaPuHcKu Отговорено Октомври 1, 2008 Отговорено Октомври 1, 2008 Най-добре използвай показалеца или средния пръст, или просто си отпусни дланта върху струната/струните. Добре е сам да усетиш как ти е удобно, възможно е и с палеца, обаче не бих казал, че е правилно от гледна точка на постановка. Аз не ти го препоръчвам. Цитирай
Stiliqn Отговорено Октомври 2, 2008 Автор Отговорено Октомври 2, 2008 мерси, а тогава друго да питам..някъде четох, че може да се заглушава с дясната ръка също, та аз такива работи да се опитвам ли или ми е рано Цитирай
Nikifena Отговорено Октомври 3, 2008 Отговорено Октомври 3, 2008 ^ Няма особено голямо значение как заглушаваш. С лявата или за сясната или по друг начин. Важното е да го вадиш ритмично и да звучи готино. Всеки си има своя постановка, която не винаги пасва на останалите, за това не се мъчи да вадиш 1:1 както го е изсвирил някой, а го изсвири както на теб ти е най-удобно. Поне така правя аз. Цитирай
hippie Отговорено Октомври 3, 2008 Отговорено Октомври 3, 2008 Здравей, колега ... изгледай внимателно тези неща ... според мен доста добре са показани различни техники за "тия "мъртви" ноти". 1. Тауър ъф пауър (роко престиа е басиста) има това което те интересува свирено с "пръсти" и други работи .... някакъв пич свири така и пак роко според мен този е твоя урок хи хи 2. Доста популярни от времето на "видеото" уроци на Джон Патитучи - може да видиш подобно заглушаване на тона, но този път слап версия ето тук Дано да съм разбрал правилно задачата Успех колега! Цитирай
TVU Отговорено Ноември 1, 2008 Отговорено Ноември 1, 2008 Някой ще мо може ли да ми обясни как да си сменя струните че съм начинаещ Цитирай
Recommended Posts