aleks Публикувано Септември 25, 2008 Публикувано Септември 25, 2008 (Редактирано) Здравейте,насочил съм се към този усилвател RANDALL RG75G3. Също така ми прави впечатленйе и RX75RГ2моделът. Един от 2та ще е но кажете вашите впечатления за тези усилватели. Звук,стават ли за концерти по клубове,3те канала с футсуч ли се управляват, недостатъци,разлики между двата и кой си заслужава и защо? Идеята е да се свири само с него без други ефекти. Благодаря предварително. RG75G3 RX75G2 Редактирано Септември 25, 2008 от aleks Цитирай
LOE Отговорено Септември 25, 2008 Отговорено Септември 25, 2008 споко имат си фуут суич и двата разликата е че преампа на Г3 е лампов уж, а на г2 е транзисторен, което не значи нищо, защото на мен определено Г2 ми харесва много повече като звучене от Г3, това за драйв канала инъче мисля че чистия канал на Г3 е по добър от на Г2 аз преди имах Г2 само че по голям модел, с 2 говорителя, и си свирих само с него дълго време, без допълнителни ефекти, но всичко зависи от това какво свириш според мен ще е по оферта да си вземеш 2х12 модела, по добър е от към звук, а дали Г2 или Г3... въпрос на личен вкус, ако аз трябва да избирам, ще взема същия като моя бившия - RG100SC - мисля че стъпалото беше 120 вата, 2 говорителя по 80 вата, 2 канала, чист и 2 вида драйв, хорус и ревърб Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 25, 2008 Отговорено Септември 25, 2008 +1 за RG 100 SC 2 нов май още се намира в Фактор за около 820 кинта.. моя е същия..свиря само с драйва му. Има фуутсуич с 5 коп-а, имаш 1 за 2та драйва, 1 за каналите, 1 за бууст на чистия канал, 1 за реверб и 1 за хорус (който е стерео) селесчън говорители...перфектен за цената си Цитирай
rockstar666 Отговорено Септември 26, 2008 Отговорено Септември 26, 2008 Скоро на един лайв свирих с този с ламповия предусилвател и съм доста впечатлен от него, аз също гледам в тази посока от към закупуване, но определено ще пробвам и на LOE предложението, което ти е дал, поне аз за тежки китари на него доверие му имам напълно! Цитирай
Ava Отговорено Септември 26, 2008 Отговорено Септември 26, 2008 (Редактирано) За тежки китари RG100SC . Другите Г2,Г3 нещо не са ми убедителни ... Бях взел един Дийн с Даймбъкър и пробвах да видя дет се вика "от къде духа вятъра" Определно духа от към ЕР ДЖИ 100 без "добавки".. Посвирих има няма час и нещо във Фактор,пробвах всички Рандъли - включително и тези с лампи и без лампи в преампа, и в карйното стъпало. Та това е моето мнение по въпроса.. Моето кубе сега е RG100 "нещо си" 150 вата - 2 спикъра Селесчън 80 (Жалко че не намерих такава глава- ако някой продава да се обажда!!!). И освен 2-та спикъра на кубето изкарвам сигнал до още един кабинет, Рандъл 4x12 (300 ватова - тъкмо не се натоварва много) ,мисля че е пак с такива говорители, но не знам модела им(жал ми е да я разглобя). С такава комбинация ще си направите "стеничка" и определено "Доволни шъ останитье". Редактирано Септември 26, 2008 от Ava Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 26, 2008 Отговорено Септември 26, 2008 Ами че то няма разлика в драйва между RG 100 и RG 2 100, просто в 2-йката има реверб, който го няма в единицата и фуутсуйч-а е с 5 копчета, а не с 3. Цитирай
metalhammer Отговорено Септември 26, 2008 Отговорено Септември 26, 2008 разликата е че преампа на Г3 е лампов уж, а на г2 е транзисторен, Да не се заблуждаваме. Лампата в Г3 серията е в драйвера на крайното стъпало. Преампа и на двата модела си е солидстейт. Справки Гугъл ...... Цитирай
Ava Отговорено Септември 26, 2008 Отговорено Септември 26, 2008 (Редактирано) ^ * В моя също има ревърб. Само още една поправка - води се 100 вата, а не както съм писал по-горе. Одолу пише стерео хорус . Иначе за звука незнам .... прбвах с настройки с които са свирили "големите" и ми се чуваше че този е най-близо до това дето търся. Развил свръх чувствителност към моя звук и някои характерни и "любими" (Примерно Маршалски )звуци не мога да ги трая. Просто ми се е обърнало сърцето срещу тях(до преди време много се кефех на маршалското).Особено ме дразни "Валвстеит" концепцията ,а "тя" малко е залегнала в Г3 (поне доколкото знам ,но дори и да не е така ,а то не е май) ,не ме удоволетвори този звук. Редактирано Септември 26, 2008 от Ava Цитирай
aleks Отговорено Септември 26, 2008 Автор Отговорено Септември 26, 2008 Благодаря за одговорите,и още едно питане-Randall или това: Marshall MG100DFX Цитирай
Ava Отговорено Септември 26, 2008 Отговорено Септември 26, 2008 Я кажи какво свириш всъщност? Цитирай
Ava Отговорено Септември 26, 2008 Отговорено Септември 26, 2008 Колега виж се поинтересувай любимите ти групи с какво свирят(не че ще зазвучиш 1:1),но все пак.. Ако питаш мен твърдо Рандъл.Зависи кой Рандъл също.Аз ако намеря дори бих си купил и още по-стари модели от на "Пантера" времето "Уорхед" примерно разни ЕР ЕМ модели и т.н.т ,ама са кът а и пари трябват и то доста. Но всеки си има вкус. Цитирай
chris_barnes Отговорено Септември 26, 2008 Отговорено Септември 26, 2008 за метал - само Рандал за рок - маршала Цитирай
Recommended Posts