Jump to content
Българският форум за музиканти

Организиране на авторски фестивал


Recommended Posts

Еми групите като пратят демотата и журито ще си прецени. Няма как да се избегне субективният момент... Ама десетина групи все ще се отсеят без първоначални правила за стилова насоченост. Едва ли ще се излеят стотици демота... Пък и то има стил и стил - и Металика са траш и Содом са траш, а са по-близко до много други групи, отколкото една до друга.

 

Идеята си е бомба. Реклама - ясно. Ше налепим плакати у градовете, ше пуснем слуха, ше залеем Интернет :). А за важното - Каменичката раздава метълски имидж. Вероятно биха подкрепили такова мероприятие, особено ако чуят кадърни групи, че ще има. И ако могат да видят потенциала за самореклама...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Кое е това "жури", бе пич? Айде мисли малко! То изобщо не е ясно за какво става дума, нови групи ли, младежи ли, само хард и хеви ли или манджа с грозде, а вече говорим за спонсори и жури :greenangel:. Айде събирайте се на маса и обсъждайте, мен ме няма тия дни, ако мога да помогна с нещо, ще си кажете.

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз прдлгагам като 1во да седнем и да направим една концепция която до края на зимата да доразвием в детайли и да почнем да гоним срещи с маркетинг отделите на големи фимри за да ги ръсим за кинти.

 

Никоя фирма няма да даде и счупен петак за неизвестни имена, освен ако фирмата не е на чичо ти...

А нали това е идеята? Да се покажат не толкова известни групи, иначе ако трябва да свирят дежурните обичайни заподозрени... Няма файда.

Без яка реклама на медия, направо медийно партньорство /Зи рок или която и да е/ няма да стане; забравете афишите, освен ако не поръчаме 10 хиляди...

Което е нонсенс с оглед на цената...

 

Без медии не става.

 

Работата е следната: който намери парите, той има сурат да кани и преценява кой ще се подвизава. Остава проблемът с общината, избиването на пари чрез продажба на артикули, бира, скара, мара, гара, ОХРАНАТА! Милицаите няма да се вяснат без пари, а частните фирми ще съдерат кожи.

 

Рафо е байрактарят, той има сдружение, сдружителите да си седнат на д-тата и да спретнат план за ощипване на чалгата в Софийско.

 

Идеята е яка, но идея без реализъм ще се превърне в поредното щавене на езици у виртуалната ни ненагледна форумна срЯща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

забравете афишите, освен ако не поръчаме 10 хиляди...
и тук си прав,но и да ги разлепиш до другия ден ще са лепнали куп други боклуци върху тях.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоя па за кво се фана...

Ако десетина човека лепят по сто афиша на вечер, трудно ще ги "покрият".

 

Но тази бройка афиши е доста скъпа, колега Галов...

 

Медиите, електронни и хартиени, т.е, вестникарски, са истината.

 

Стига репетета. Има си щаб, другите помагаме, като не пречим.

И по други начини.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Медиите, електронни и хартиени, т.е, вестникарски, са истината.

Според мен двете най-успешни таргети за реклама са интернет и радиоефир. Ако някой успее и по ТВ да пусне инфо за идеята - бомба, но се обезмисля ако не е по някой от националните канали. Като заговорихме за радио - потърсете ме като се стигне до момента за радио СтарФМ. Имам си човек там с когото успешно работихме по други концертни кампании свързани с Музикален туризъм за големите концерти на рок звездите. Най-малкото ще поговоря с тях да видим какво ще предложат без да обещавам нищо.

Редактирано от ivo_minchev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само трябва да не се и прибързва, както каза Рафо. За спонсорите, мисля че няма да е чак толкова плачевно има фирми, които ще обърнат внимание, но при всички положения, за да почне да се говори за реклама и спонсори първо трябва да има доколкото се може готов план, за да бъдем взети на сериозно най - малкото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

първо трябва да има доколкото се може готов план

точно !

къде, какво, как, защо и каква е файдата за всички участници - за спонсорите, за бандите, за публиката, за общината и тн ... всичко трябва да се обмисли и разработи една концепция. Дали ще стане реален един таквъ фест зависи от това до колко от горе изборените звена ще участват и до колко ние ще сме убедителни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еп, изтървала съм кога сте започнали темата...

 

Та аз намирам идеята за страхотна, като цяло и ние в нашият малък нерокаджийски град ,се борим за популяризирането на подобни изяви.. та мащабно като България е още по-добре. Естествено ще има доста проблеми за решение, но .. с желание и упоритост може и да се получи. Съгласна съм, че трябва идеите да се избистрят и да се реши какво ТОЧНО ще се прави.

 

Другото което е... лятото ли точно трябва да се направи? Щом става въпрос за млади банди/таланти, то някои от тях са ученици, а както всички знаем, лятните ваканции всеки си хваща шапката и заминава на някъде... Ако е през така нареченото учебно време, все има варианти човек да се освободи ... както сметнете де, аз само обръщам внимание на тази част. 

 

Иначе с каквото мога да помогна - насреща съм :godbless: 

 

Марина

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.