adXok Отговорено Август 24, 2005 Отговорено Август 24, 2005 progressive, не свиря на клавир... сменям и в профила - веднага! Цитирай
progressive Отговорено Август 25, 2005 Отговорено Август 25, 2005 progressive, не свиря на клавир... сменям и в профила - веднага! OFF не го приемай като заяждане... стана ми чудно и попитах. ...ама ти все пак не ми отговори на въпросите... а аз попитах съвсем човешки :think: :think: :think: айде лек ден Цитирай
Dogy9006 Отговорено Август 26, 2005 Автор Отговорено Август 26, 2005 Аз пък като си записвам в домашното "студио" седя,щото ми е по-удобно.На лайфовете задължително съм прав и даже куфея и тичам.А на репетиции-зависи от състоянието ми-обикновено прав,ама като съм уморен-седя,а понякога дори спя и свиря...странно, но факт! бе за не мога докато свиря да куфея неудобно ми е и си оплитам пръстите Цитирай
progressive Отговорено Август 26, 2005 Отговорено Август 26, 2005 Аз пък като си записвам в домашното "студио" седя,щото ми е по-удобно.На лайфовете задължително съм прав и даже куфея и тичам.А на репетиции-зависи от състоянието ми-обикновено прав,ама като съм уморен-седя,а понякога дори спя и свиря...странно, но факт! бе за не мога докато свиря да куфея неудобно ми е и си оплитам пръстите ами то просто ей така няма да стане... ще се поупражняваш... Цитирай
MadHatter Отговорено Август 26, 2005 Отговорено Август 26, 2005 абе то си е интересно да куфееш като свириш... лично на мен не ми е удобно защото не мога да мисля така.а за седенето орпеделено трябва да си подпра някъде защото иначе мнг се напрягам.може и да е заради неправилна постановка. Цитирай
progressive Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 (Редактирано) ...а за седенето орпеделено трябва да си подпра някъде защото иначе мнг се напрягам.може и да е заради неправилна постановка. какво имаш предвид с да се подпреш? :think: Редактирано Август 27, 2005 от progressive Цитирай
MadHatter Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 (Редактирано) имам предвид да осигуря подпора за гигантския си задник... а бтв класическата постановка някой може ли да обясни(да сложно е да се обяснява така) но мисля че съм си развалила моята и почнаха да ме болят китките понякога Редактирано Август 27, 2005 от MadHatter Цитирай
Topsun Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 класическата постановка е да свириш с изправени китки,без да ги стягаш (в смисъл да не се отпускат надолу ,да се облягат под клавиатурата и т.н.)формата на ръката ти трябва да е все едно държиш ябълка (въпреки,че братята негри свирят с прави пръсти) и в никакъв случай не се стягай докато свириш Цитирай
MadHatter Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 (Редактирано) при мене определено няма стягане щото ако се стегна импровизациите ми отиват на кино.въпроса ми беше повече за китките...и мерси за обяснението!!! Редактирано Август 27, 2005 от MadHatter Цитирай
progressive Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 ами китки могат да те болят и ако не седиш правилно, ако ти е много ниско стола например... а иначе Topsun ти каза за китките- да не се чупят... ама ти това май си го знаеш Цитирай
MadHatter Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 (Редактирано) нямам намерение да си чупя китките,все още ми трябват Редактирано Август 27, 2005 от MadHatter Цитирай
progressive Отговорено Август 27, 2005 Отговорено Август 27, 2005 нямам намерение да си чупя китките,все още ми трябват ами предполагам че и затова попита... Цитирай
SGEORGE Отговорено Август 29, 2005 Отговорено Август 29, 2005 ами дааа... Не е лесно да се куфее по време на свирене, ама е въпрос на свирене-пръстите сами трябва да знаят къде да отидат,самото техническо свирене,т.е. кой пръст колко трябва да се премести, трябва да е механично и да отделяш внимание на експресивността-динамичното свирене,ефекти,начина по който да изразиш музиката си...Трябва да можеш да свириш без да си гледаш пръстите,клатенето и въртенето на тиквата идва с упражнения...има си пинизчета-клатиш се с темпото на песента,хвърляш по някое оче на клавишчетата...и винаги трябва да знеш кои тонове трябва да изсвириш... И най-важното-никога не го правете,ако не ви идва отвътре-става някак си изкуствено и публиката го усеща! Цитирай
Dogy9006 Отговорено Август 30, 2005 Автор Отговорено Август 30, 2005 ами дааа...Не е лесно да се куфее по време на свирене, ама е въпрос на свирене-пръстите сами трябва да знаят къде да отидат,самото техническо свирене,т.е. кой пръст колко трябва да се премести, трябва да е механично и да отделяш внимание на експресивността-динамичното свирене,ефекти,начина по който да изразиш музиката си...Трябва да можеш да свириш без да си гледаш пръстите,клатенето и въртенето на тиквата идва с упражнения...има си пинизчета-клатиш се с темпото на песента,хвърляш по някое оче на клавишчетата...и винаги трябва да знеш кои тонове трябва да изсвириш... И най-важното-никога не го правете,ако не ви идва отвътре-става някак си изкуствено и публиката го усеща! Що не напишеш книга Цитирай
SGEORGE Отговорено Август 30, 2005 Отговорено Август 30, 2005 Ми щот ме мързи...а и е по-лесно на думи,отколкото на практика... Наздраве!!! Цитирай
Recommended Posts