Evtim Djerekarov Публикувано Септември 16, 2008 Публикувано Септември 16, 2008 (Редактирано) Понеже е на път да се проеме нова наредба са обществения ред, http://www.econ.bg/news/article147836.html http://www.express.bg/story/27139 аз написах това писъмце до господин кмета: Пиша Ви във връзка с новата наредба за обществения ред на Столична община, която предстои да бъде гласувана през месец Октомври. В нея се предвиджа, освен всичко останало, времето за музициране, преподаване на музикални инструменти и други музикални дейности да бъде съкратено от 9:00 до 14:00 часа и от 16:00 до 19:00 часа, вместо от 8:00 до 14:00 часа и от 16:00 до 22:00 часа, както е записано в действащата в момента наредба. Това е, според мен, доста неразумна мярка, понеже именно времето след 19:00 часа е време, в което музикантите, както и учениците и студентите по музикални специалности имат възможност да музицират, понеже във времето преди това те са или заети на работното си място или са в учебното заведение. Освен това, хората обикновено не си лягат в 19:00 часа, за да са необходими такива мерки. Може би е разумно да се сложат единствено някакви ограничения върху прекомерно силното свирене след 20:00 часа, но не би трябвало да се налагат други ограничения - да се занимава човек с музика не е престъпление. На практика няма друго време, в което музикантите могат на спокойствие да упражняват музикалните си умения вкъщи. Във връзка с това, мисля, че подобно ограничение граничи с абсурдността, тъй като криминализира музицирането във време на деня, в което останалите ежедневни дейности са позволени и на практика представлява дискриминация срещу музикантите. Освен това, такава санкция нанася и вреда върху изчезващата у нас култура. Предвижданата мярка няма аналог в цивилизования свят. София се очертава да бъде град на новото строителство със съмнително качество без регулация, град на големите ненужни молове, старите рушащи се сгради, дискотеките и публичните домове, но не и град на културата. На практика в града няма и не се предвижда да има специализирани домове, където хората на изкуството да могат да практикуват и развиват своите умения - единственото място, където те могат да го правят е вкъщи. Затова е важно да не се ограничава по този начин домашното музициране и да не се приравнява то с криминално деяние. Надявам се да обърнете внимание на моите аргументи и да направите всичко възможно новоизмисленото ограничение да излезе от наредбата. С уважение: Евтим Джерекаров Понеже сме музиканти, и не искаме да ни се потъпкват правата, нека всеки, който се чувства засегнат да напише писмо до кмета и/или общината. Разбира се, спазвайте добрия тон, за да ви приемат сериозно(ако прочетат писмата). Не се излагайте с тийн жаргон и латиница, примерно. Редактирано Септември 16, 2008 от Evtim Djerekarov
dimmuborgir6 Отговорено Септември 16, 2008 Отговорено Септември 16, 2008 добре, че не съм от София... баси тъпотиите измислят вече
Evtim Djerekarov Отговорено Септември 16, 2008 Автор Отговорено Септември 16, 2008 добре, че не съм от София... Ахахахахах... Прочети ми подписа .
Blagoy Nikolov Отговорено Септември 16, 2008 Отговорено Септември 16, 2008 Дали няма да е по-добре да се пусне някаква онлайн подписка/петиция, която после да се прати в комплект с писмото на Евтим? Така поне ще се включат и тези, които не им се пише специално писмо. Ако някой има идея по въпроса, нека каже.
faflu Отговорено Септември 16, 2008 Отговорено Септември 16, 2008 ^С три ръце съм "За". Не съм от София, не съм и в София, но се чувствам засегнат. И аз като много други хора ходя на работа/лекции и ми остава единствено вечерта да правя нещо приятно- да си свиря на китарата. Остава ми единствено времето след 21 часа и сутрин преди 9. Е, сутрин не ми е до свирене, но вечер се съобразявам с комшиите. Ампа си го усилвам максимум до 1 и малко. Ако се приеме тази наредба в София е въпрос на време да се разпространи и по другите градове. С нея връзват ръцете на малкото останали хора, които се занимават с музициране (имам предвид стойностно музициране, а не някаква псевдо-музика). Готов съм да се включа в подписки, петиции и всякакъв род протести СРЕЩУ тази наредба.
kitaratapesho Отговорено Септември 16, 2008 Отговорено Септември 16, 2008 (Редактирано) Пишете в същата тема в Говорилнята. Няма смисъл от две еднакви теми, особено, когато тази не е специално свързана със свиренето на китара. Темата в Говорилнята Поздрави, Петър Редактирано Септември 16, 2008 от kitaratapesho
Recommended Posts