Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

мдам аз съм горд притежател на кухарка Пълдън/класическа/ не е лоша китара..само не съм доволен от акустиката....може и по-добре като за класическа..та май в ПЛовдив се правеха/нямам информация дали още се произвеждат..5 години учих там но така и не разбрах..но тъй като нищо не се чува за Пълдин си мисля че вече не бачкат..за разлика от Кремона които прогресират напоследък.../

Има още хора от форума с кухета Пълдин....мисля че Death_Zone свири с такава може да му чуеш акустичното парче в Авторска музика

Отговорено

Пълдин си бачкат доколкото аз знам... Поне допреди година-две бачкаха... Аз съм виждал бас Пълдин - не беше никак лош, но електричките не ги знам как са им...

Отговорено

Аз имам Пълдин класическа вече 15 години и като звук не е лоша но трябва да и се направи настройка на разстоянието между грифа и струните от лютиер.

Отговорено (Редактирано)

Значи бчера едно момче ми предложи да взема някаква електричка Пълдин.

Беше с форма на стратокастър, Беше боядисана като дърво на светли и тъмни раета, и отгоре имаше 1мм реактивен лак. 21 прагчета, гадни ключета, магаре като на кремона. Адаптерите бяха някакви двойни като черна кутия отвътре заляти със смола. Имат малко слаб изход(3,2 - 4 Vpp), не правят никаква микрофония и не шумят. Дървената част на китарата ми се вижда много добре изработена, струните са на по - малко от 1мм от грифа на 21 прагче и бият само на 2 позиции(2 прагчета са наранени). Китарата е много вярна. Струва ли си за 60 лв?

Послепис: Фретборда е от махагон.

китарката иска поне още 30 - 40 лв за свясни ключета и смяна на електрониката.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено

Около три години свирих с "Пълдин" (това е едно от старите имена на Пловдив). Купих я от завода там. Това е огромна талпа. Като пораснах реших, че каквото и да направиш на една китара ако не е добра тя няма и да стане... 50 кинта не са много за китара. Решавай сам. Смешните ключета ако са 3 - едното е за активна електроника (компенсира слабите адаптери), които между др. звучат доста приятно (е... аз се кафя на блус...). Доколкото знам адаптерите са българска разрботка на човек, който преди е работил в завода. Те са някакъв вид Hummbuckers и наистина не шумят. Същият този човек сега ги продава по музикалните магазини. Виждал съм ги и съм питал, но не помня къде.

Отговорено

Имам електрическа китарка Пълдин някъде от 91-ва година. Китарата е както голямо дърво, така е и много добра китара, особено сравнена с Кремона. Адаптерите са страшно слаби, но за сметка на това с известни модификации по "електрониката" са страшно безшумни. След известно изтъняване на грифа и сменянето на прагчетата китарката стана много приятна.

Сега, ако я сравняваш с това което има по магазинити в днешно време, определено не е стока, но иначе не е лоша китара. Аз дори съм се замислил да реставрирам малко моята.

Отговорено
Някой знае ли какво представляват китарите Puldin, къде са произведени и как са.

Завода или фабриката - "Пълдин",

отдавна я приватизираха и вече е

фабрика за мебели!!!

:guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar:

• 1 month later...
Отговорено
Някой знае ли какво представляват китарите Puldin, къде са произведени и как са.

Завода или фабриката - "Пълдин",

отдавна я приватизираха и вече е

фабрика за мебели!!!

:guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar:

:lol::):lol::) Ке има в'ргал мамицата им :killyou: :killyou: :killyou: :lol::lol: :evil:

Отговорено

крайно време е да започнем да правим китари професионално, ние сме българи все пак, ще успеем някак :lol:

Отговорено

Ами скоро като я пооправя ще постна снимки. Иначе и направих нови адаптери и сега звучи много яко. Много яки жици стават. Още малко ремонт само.