Evtim Djerekarov Публикувано Август 16, 2005 Публикувано Август 16, 2005 Някой знае ли какво представляват китарите Puldin, къде са произведени и как са. Цитирай
spotlight_kid Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 мдам аз съм горд притежател на кухарка Пълдън/класическа/ не е лоша китара..само не съм доволен от акустиката....може и по-добре като за класическа..та май в ПЛовдив се правеха/нямам информация дали още се произвеждат..5 години учих там но така и не разбрах..но тъй като нищо не се чува за Пълдин си мисля че вече не бачкат..за разлика от Кремона които прогресират напоследък.../ Има още хора от форума с кухета Пълдин....мисля че Death_Zone свири с такава може да му чуеш акустичното парче в Авторска музика Цитирай
Telerig Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 за акустичните не знам ама електричесите са пълен ташак :killyou: Цитирай
maringtr Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 Пълдин си бачкат доколкото аз знам... Поне допреди година-две бачкаха... Аз съм виждал бас Пълдин - не беше никак лош, но електричките не ги знам как са им... Цитирай
DILETANT Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 Аз имам Пълдин класическа вече 15 години и като звук не е лоша но трябва да и се направи настройка на разстоянието между грифа и струните от лютиер. Цитирай
vovcho Отговорено Август 16, 2005 Отговорено Август 16, 2005 Един приятел има Пълдин. От Кремона(моята), Гитара(на Баско) и Пълдина- последната е най-добра. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 17, 2005 Автор Отговорено Август 17, 2005 (Редактирано) Значи бчера едно момче ми предложи да взема някаква електричка Пълдин. Беше с форма на стратокастър, Беше боядисана като дърво на светли и тъмни раета, и отгоре имаше 1мм реактивен лак. 21 прагчета, гадни ключета, магаре като на кремона. Адаптерите бяха някакви двойни като черна кутия отвътре заляти със смола. Имат малко слаб изход(3,2 - 4 Vpp), не правят никаква микрофония и не шумят. Дървената част на китарата ми се вижда много добре изработена, струните са на по - малко от 1мм от грифа на 21 прагче и бият само на 2 позиции(2 прагчета са наранени). Китарата е много вярна. Струва ли си за 60 лв? Послепис: Фретборда е от махагон. китарката иска поне още 30 - 40 лв за свясни ключета и смяна на електрониката. Редактирано Август 17, 2005 от Evtim Djerekarov Цитирай
vovcho Отговорено Август 17, 2005 Отговорено Август 17, 2005 Аз забравих да вмъкна, че ставаше въпрос за класически в моя пост... Цитирай
RockoBG Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 Около три години свирих с "Пълдин" (това е едно от старите имена на Пловдив). Купих я от завода там. Това е огромна талпа. Като пораснах реших, че каквото и да направиш на една китара ако не е добра тя няма и да стане... 50 кинта не са много за китара. Решавай сам. Смешните ключета ако са 3 - едното е за активна електроника (компенсира слабите адаптери), които между др. звучат доста приятно (е... аз се кафя на блус...). Доколкото знам адаптерите са българска разрботка на човек, който преди е работил в завода. Те са някакъв вид Hummbuckers и наистина не шумят. Същият този човек сега ги продава по музикалните магазини. Виждал съм ги и съм питал, но не помня къде. Цитирай
niki123bg Отговорено Август 18, 2005 Отговорено Август 18, 2005 Имам електрическа китарка Пълдин някъде от 91-ва година. Китарата е както голямо дърво, така е и много добра китара, особено сравнена с Кремона. Адаптерите са страшно слаби, но за сметка на това с известни модификации по "електрониката" са страшно безшумни. След известно изтъняване на грифа и сменянето на прагчетата китарката стана много приятна. Сега, ако я сравняваш с това което има по магазинити в днешно време, определено не е стока, но иначе не е лоша китара. Аз дори съм се замислил да реставрирам малко моята. Цитирай
LichoMusic Отговорено Август 19, 2005 Отговорено Август 19, 2005 Някой знае ли какво представляват китарите Puldin, къде са произведени и как са. Завода или фабриката - "Пълдин", отдавна я приватизираха и вече е фабрика за мебели!!! :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
James Hetfield Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Някой знае ли какво представляват китарите Puldin, къде са произведени и как са. Завода или фабриката - "Пълдин", отдавна я приватизираха и вече е фабрика за мебели!!! :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: Ке има в'ргал мамицата им :killyou: :killyou: :killyou: :evil: Цитирай
npace Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 крайно време е да започнем да правим китари професионално, ние сме българи все пак, ще успеем някак Цитирай
the_gorer Отговорено Октомври 9, 2005 Отговорено Октомври 9, 2005 Абе тая талпа си ги струва 60-те кинта. Вземай я, не се чуди. После покажи снимки. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Октомври 10, 2005 Автор Отговорено Октомври 10, 2005 Ами скоро като я пооправя ще постна снимки. Иначе и направих нови адаптери и сега звучи много яко. Много яки жици стават. Още малко ремонт само. Цитирай
Recommended Posts