Zero Tolerance Публикувано Септември 3, 2008 Публикувано Септември 3, 2008 С клавириста решихме да направим една импровизация на вечното парче на Pink Floyd. Не сме го вадили , чиста импровизация по спомен . >>> Цък ми! . Enjoy . Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Септември 12, 2008 Автор Отговорено Септември 12, 2008 Няма как да не забележа съдържателните коментари по записа . Цитирай
yotzzo Отговорено Септември 12, 2008 Отговорено Септември 12, 2008 "Искайте и ще ви се даде". Записът е лош. Това е ясно. Няма почти, ама почти нищо общо с парчето. Това, да речем също е ясно. Пианистът е неориентиран, но блендата му е хубава. Блендата на младият, нерутиниран, но ентусиазиран китарист също е добра. Личи си доброто звукоизвличане, което дава надежди за някакво добро свирене в бъдещето. Важното е да имаш правилен подход към инструмента, добър музикален вкус и много труд/колкото и изтъркано да звучи/. Не си мислете,че сте направили нещо. Дрънкали сте глупости, което обаче е полезно за развиването на импровизационния усет, важно е да сте смели. Важно е и да учите теория, както и да наблегнете на дисциплината в свиренето. Ако сте упорити с вашите възможности ви чакат успехи Това е моето скромно любителско мнение. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 Младежо, досега не съм се намесвала по твоите теми, но от първия пост, който ти прочетох (озаглавен "Импровизация"), трупам тяга. Коментарите, които са ти дали dedomito и johniebgood, наистина са съдържателни, стига да има кой да вдене. yotzzo е бил благоразположен (а може и да не ти е чул и видял останалите неща). Напълно споделям мненията, че тия моменти са много ценни, но на теб "моментите" и разпиляните емоции ти станаха повече от музикалното съдържание, та ще се опитам да ти събера ума на едно място. Виж как: Това е студийният вариант на Shine on You Crazy Diamond: http://www.youtube.com/watch?v=9FtgbIQyWxk 1. Първи безценен съвет от мен: избягвай да свириш по спомен неща, които не са ти възниквали "на харда". (И под първата импровизация някой беше ви посъветвал да вземете да изсвирите първо нещо, което знаете, а после да импровизирате). 2. Запиши си едно "домашно", да поработиш тия дни (ако ти се работи, ако не - ще произвеждаш "моменти" с такова качество). - Водейки се по този запис, към който ти пускам линк, научи частта, която започва по хронометъра от 4:25 (влизането на барабаните) до 5:07. Парчето е структурирано, има си схема, има си композиция. Изпусни импровизацията в интрото и не посягай да импровизираш по-нататък. Научи СХЕМАТА! - Свири с метроном. - Измисли си баланс между хармония и мелодична линия в китарата (освен тия "сигнални" четири тона, които звънят като камбана), така че да отразиш хем клавира, който държи подложка отзад и кара цялото парче "да се рее", хем баса отдолу (той е страшно характерен, и наизуст да го научиш, нищо няма да загубиш). - Като изсвириш всичко това, пуснеш го тук и получиш добри коментари от китаристите, ето ти задачка с повишена трудност: изсвири го с куха китара. Прослушай целия албум и вникни в тази музика. Ето ти и линк към един концерт на Дейвид Гилмор: Това е съвсем друга тема - Coming Back to Life (много ме кефи това парче). Нарочно избрах акустичен концерт, ако си го намериш, гледай го целия и спи с дисковете под възглавницата! Студийният вариант от The Division Bell е страшно различен и доста "синтетичен", обърни внимание как с акустичен инструмент се свири компактно, ритмично, стабилно, с ТОЧНИ ФИГУРИ в началото, как няма нито един "сдъвкан" тон и с "икономични" смени след това се задава темата и схемата на цялото парче, без позьорство и глезотии. Толкова засега от мен. Задачата ти е с дължина под 1 минута, щото още нямаш база да се вихриш, а и аз се изнервям да ти изслушам "импровизациите" до края (не знам другите как са толкова спокойни, аз подскачам от стола). Цитирай
ultramega Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 (не знам другите как са толкова спокойни, аз подскачам от стола). значи все пак е въздействаща интерпретацията Цитирай
Hillbilly Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 Това,че Сид Барет е полудял,едва ли трява да значи да се гаврим с песните.. Цитирай
yotzzo Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 (не знам другите как са толкова спокойни, аз подскачам от стола). значи все пак е въздействаща интерпретацията Малко злейства де. Ама децата са още ученици, дай да ги овикаме, та да спрат да свирят. Давайте акъли.Мен като малък, ако така ме бяха направили на гъз, щах леко да се потисна. Цитирай
ultramega Отговорено Септември 14, 2008 Отговорено Септември 14, 2008 ^ ааа не . Не съм искал да звучи като да им викам Ще задобреят. Достойно е за уважение че в днешно време са решили да се занимават с музика и се вдъхновяват от групи като Флойд, Цепелин... Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Септември 15, 2008 Отговорено Септември 15, 2008 (Редактирано) Въздействаща била интерпретацията! Ultramega как елегантно ме е "поднесъл"! Yotzzo, нищо излишно не съм им казала. Има какво да си подтиснат, а и ако искат да направят нещо, подравняването между претенции и способности трябва да почне от тази възраст. Zero Tolerance, никъде не съм казала да спреш да свириш. Ако си умен, изобщо няма да спреш! А вие, вместо да се плезите на изпълнението им или да ме коментирате мен (щото аз не съм "про" и знам, че китарата има гриф и прагчета, но не се занимавам с това), вземете да им извадите хармонията поне - да не се мъчат момчетата. И с други работи им помогнете, покажете им пръстовки, пинизи. По-конкретни коментари им давайте, а не само общи приказки. На никого няма "да изядат хляба", ако надобреят, а и... няма да векуваме на тая земя. Имат добър музикален вкус, имат талант, но трябва да знаят, че могат и да спрат (това е отговорно решение и не са пропуснали момента, за разлика от много "дзвезди", които не е трябвало да започват). Зависи само от тях. Ще се постъписат малко, ама то е за тяхно добро. Редактирано Септември 15, 2008 от Angelina Цитирай
Zero Tolerance Отговорено Септември 15, 2008 Автор Отговорено Септември 15, 2008 Споменах ,че няма нищо общо с оригинала :Р . Ако мислите за гавра ОК...Смисъл направи се моментно без вадене (тоест не сме го вадили специално,само по спомен и слух..) просто ме изкефи тона и линията по която свирихме и реших да го кача.. Нямам намерение нито да спирам нито да се сдухвам лол. Не искам да прозвучи като извинение ,но можем да го извадим поне на 90% ако ни остане време след участията и да го направим с цялата банда.. Вие се хвърлихте все едно сме някакви дечица хванали инструменти току що... Цитирай
yakiya Отговорено Септември 16, 2008 Отговорено Септември 16, 2008 Е нали за това са форумите. Да се пише повече от колкото е нужно.Да се палят хората ,да показват некви емоции,.... щото на живо не казваме това което бихме написали тука. ...И аз па за кво пишем са ..незнам.А имам толкоз работа.....а-а-а-а сетих се за разтуха! Свирете,не се притеснявайте. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Септември 18, 2008 Отговорено Септември 18, 2008 Zero Tolerance, радвам се, че не си се сдухал и ще продължиш да свириш . Допуснах, че ще имаш участие на 17-ти и затова реших да не „сгъстявам въздуха” допълнително. Приветствам инициативата да поработите върху това парче. Знам, че тонът ми е безцеремонен и усещам дистанцирането или упрека от останалите участници по темата. И, да, извинявам се, че просто съм си такава и едва ли ще спра да бъда . Иска ми се, каквото и да публикуваш занапред, да не прозра, че минутките за ангажирана работа по записа са ти били „6 от 6”. В противен случай няма повече да посещавам темите ти и най-после ще намериш „разтуха” в подходящата компания ^. Не знам дали ще успееш да мобилизираш останалите от групата (ти пита ли ги?) А как ще си озвучите записа (барабаните например)? И накрая няма ли да кажеш: „…ами Х се оказа гей и затова нищо не стана”? Аз ти препоръчвам: Изсвири го сам. 1 минута. Схема и метроном (ето, третото тире от задачата можеш да го оставиш за друг път). Съзнавам, че вие сте „изградени музиканти” (а аз съм първосигнален примитив), но те моля, постарай се да го направиш КАТО МУЗИКА, а не като досадно упражнение. Предварително ти благодаря, ако се захванеш. Ако не – здраве… Цитирай
Recommended Posts