Jump to content
Българският форум за музиканти

Размери за изработка на куфар Coffin Case


Recommended Posts

Трябват ми размерите на куфар за китара от тип Coffin Case - дължина, дебелина, размери на страните и ъгли, вътрешни размери. Ако някои има такъв куфар ще го помоля да му свали размерите и да ги постне тук в темата.

Един приятел се зае да прави такъв куфар и е полуготов, но най-добре е все пак да разполага с някакви размери за по нататък.

Също така ако някой има идея с какво е най-подходящо да се облицоват вътрешните стени на един куфар - с плюш, тънък дунапрен, корк или нещо друго и как се закрепва към стените на куфара. Питам защото може да се наложи да се смени облицовката на един стар куфар, а и да се сложи нова на този coffin case.

Ако някои има опит в тези неща нека да го сподели... :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^..така е, но мисля че би трябвало да има и универсални модели куфари...даже и други размери пак ще са ми от полза, но явно никой няма подобен куфар...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж това:

bass2.jpg

 

Ако ти харесва ще ти дам размерите.

Но, всеки инструмент си има негови размери и не може току така да сложиш някаква друга в куфар предвиден за друга.

ако влезе, то тя ще хлопа вътре :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Този куфар е правен за твоя инструмент и размерите няма да ми свършат работа...

...мисля, че има универсални куфари от този вид...но са с различен размер в зависимост от големината на инструмента (бас, китара)...та, трябват ми външните размери за такъв куфар, а вътре е ясно, че ще се оразмерява по китарата...

..все пак може да кажеш каква е вътрешната облицовка - с дунапрен или друго и синия плат какъв е, и как е 'залепен' за вътрешните стени..а и заключалките какви са, че точно такива като за дипломатическо куфарче нещо не се намират лесно...така, че каквото и информация да се даде тук пак ще е от полза... :hysterical::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре бе, пич, след като вътре ще се оразмерява по китарата, защо тогава и отвън не се оразмери по китарата? Искаш да изглежда като тия ковчези, дето ги правят в сайта? Ами вземи една снимка на такъв, направи измервания на всички страни и ъгли и после, според габаритите на китарата си направи за теб с подобна форма. От геометрична гледна точка "подобна" форма означава следното: на сандъка които ти правиш всички ъгли да са равни на съответните ъгли на Coffin Case-a, a дължините на страните да се отнасят една към друга със същите пропорции, с които се отнасят тези на Coffin Case. Aйде посмятай и поизмери това-онова, пък кажи тука до какви изводи си стигнал. Ако не можеш да се оправиш ще ти помогна със сметките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Куфарът го бях купувал на старо и беше за фендер модел бас.

Синия плат е мек -нещо като плюш отгоре. Не знам точно какъв е. Със сигурност, ако се разтърсиш ще намериш нещо подобно.

Страничните облицовки са правени от комбинация на дунапрен плюс парчета от бели тарелки. Белите тарелки за месо и други подобни са направени от една пореста материя, която открих, че е идална за защита на инструмента.

Парчето, което повдига грифът е от стиропор, изрязано според баса ми, като точно там, където опира грифът съм сложил парчета от тарелки.

 

На капака точно под струните има едно дълго парче дунапрен, а синия плат съм лепил с хемитекс.

 

Пантата представлява дълга лайсна тип панта.

Като цяло аз само го дооправях тоя куфар, за да стане за моя бас.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.