dancho Публикувано Август 26, 2008 Публикувано Август 26, 2008 Здравейте!Нов съм в този форум.Четох разни уроци по свирене на китара,но като не съм се занимавал с музика и ми е малко сложно.Искам да Ви помоля да ми кажете точно или по опростено,че да мога да го разбера като новак,как мога да изсвиря ето това => Орхан Мурат. Благодаря предварително. Става въпрос за обикновена китара Цитирай
Valserp Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Ами тези буквички Am, Dm, G, C и тъй нататък са означенията на акорди. Акордите, които са ти нужни за да изсвириш тази песен са ти показани отдолу, точно под текста. Научи ги и си готов. Пък после научи и останалите основни акорди Та като ги заучиш просто следвай текста и свири нужния акорд там, където е написана буквата му. Коя буква какво означава? C = До D = Ре E = Ми F = Фа G = Сол А = Ла B = Си (по-стария начин на означаване е "Н" и той все още се използва от време на време) Aко буквата на акорда има едно "m" след него, значи е минорен акорд.(например Dm - Ре минор). Успех. Цитирай
Lekov Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 (Редактирано) Първото което каза колегата да направиш е наистина да ги научиш Но това няма да стане за ден или два, за да изгладиш основните акорди ще ти трябват няколко месеца. Смяната им трябва да е перфектна. Следващия етап е да усвоиш ритъмът на песните. Да го пресъздаваш с китарата, защото е глупаво пееш някоя песен и се чува само по едно *дрън* на заден фон което е супер смотано. Следващата стъпка е след като вече ти се е развил слуха и можеш да усещаш хармонията във цялата работа е да се научиш да пееш. Това е една от най сложните стъпки. Ако имаш някакви дарби в момента това е много добре , но важното е да хващаш тоналността на китарата а не да пееш нехайно И горе долу това е всичко, но мисля че някой трябва да ти покаже поне основите, защото доста невъзможно ще ти е горенаписаното да го вършиш перфектно ако си сам. Някой чичо, баща, приятел който се занимава с този тип свирене Хайде успехи Редактирано Август 26, 2008 от Lekov Цитирай
dancho Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 Четох за акордите тук http://kitara.hit.bg/ , обаче като не съм се занимавал никога с музика и ми е трудно.Просто имам една стара китара и искам да изсвиря на един много скъп човек за мен песента и ако може или т.е. ако е възможно, не може ли да ми кажете примерно : 1.[Am]За тебе пак аз пе[Dm]я тази пе[Am]сен, [G]за тебе, моя съдба[Am]. [Am]Аз помня как в она[Dm]зи късна е[Am]сен [G]ти стопли мойта душа[Am]. Когато е "Ам" Коя струна да драсна,в кой праг и прочие.Благодаря предварително!Много ще съм Ви благодарен! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Ако не знаеш основните неща, всеми си една начална школа по китара - 10-20 лв е. Иначе пишеш chord shapes и т.н. в гугъл и може да намериш... http://www.all-guitar-chords.com/index.php...amp;mm=&v=0 Цитирай
Басурендер Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 виж в сайта на baby thomas ima школите на Юлиян Марков Юлиян Цитирай
fluti Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Е то ако ставаше така -никога не си пипал китара, а искаш набързо да научиш песен да свириш... Набързо най-много да научиш "Мила моя мамо" или "Smoke on the water" на една струна. За нормална песен с акорди ще ти трябва повечко време и упражнения. Т.е. ще я изсвириш, но примерно след 1-2 месеца и то не особено добре. Ако те устройва - почвай да учиш акордите. Има ги нарисувани на схеми под текста на линка, който си дал. Показано е коя струна на кое прагче се натиска. Цитирай
badValue Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 (Редактирано) Четох за акордите тук http://kitara.hit.bg/ , обаче като не съм се занимавал никога с музика и ми е трудно.Просто имам една стара китара и искам да изсвиря на един много скъп човек за мен песента и ако може или т.е. ако е възможно, не може ли да ми кажете примерно :1.[Am]За тебе пак аз пе[Dm]я тази пе[Am]сен, [G]за тебе, моя съдба[Am]. [Am]Аз помня как в она[Dm]зи късна е[Am]сен [G]ти стопли мойта душа[Am]. Когато е "Ам" Коя струна да драсна,в кой праг и прочие.Благодаря предварително!Много ще съм Ви благодарен! отдолу има такива картинки тази трябва да се тълкува: отгоре х- не се свири , о - празна струна отстрани са написани "номерата" на прагчета демек : 1струна(най-тънката) празна 2- натиснато 1 прагче 3- 2 прагче 4- 2 прагче 5- празна 6- не се ползва(дрънчи) .. аналогично тълкуваш останалите Редактирано Август 26, 2008 от badValue Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 (Редактирано) ^ колегата ме е изпреварил, докато пишех...даже го е обяснил нагледно :-) ...мда,ще ти отнеме време докато усвоиш акордите и ги сменяш равномерно..но не се предвай, а сядай и започвай да ги учиш... както си видял има пръстовките на акордите под всяка песен... ето ти малко жокер и 'дешифриране' и от мен: -черните точки са натиснантите с пръстите позиции/прагчета -прагчетата са означени с 1 до 5 (хоризонталните линии) -вертикалните линии са струните (1-6, от ляво на дясно вървят от най-тънка към най-дебела) -горе има едни 'x' и 'o' : 'x' - означава, че тази струна не се удря в този акорд, 'o' - означава, че тази струна се удря свободна, без да се натиска с пръсти по прагчетата - двете свързани точки с една извита линия - означава, че с цял пръст (обикновено показалеца) се покриват всички струни ..успех! Редактирано Август 26, 2008 от Packo Packomirov Цитирай
dancho Отговорено Август 26, 2008 Автор Отговорено Август 26, 2008 Благодаря Ви много на всички!Днес я изсвирих по слух и се получи,но ще се пробвам така както трябва.Благодаря Ви отново Цитирай
Lekov Отговорено Август 26, 2008 Отговорено Август 26, 2008 Брей ... това като седемте чудеса на света Не ми се вярва по принцип, но продължавай да се занимаваш и най важния момент е да имаш някой опитен до себе си да ти каже правиш ли както трябва всичко ... Цитирай
Recommended Posts