adXok Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Single paradiddle RLRR LRLL Double paradiddle RLRLRR LRLRLL Five-stroke roll RRLLR-LLRRL Seven-stroke roll RRLLRRL- LLRRLLR- Аз не знам като как ще се изпълни тва парадидл (предполагам от думите par и diddle, сиреч par-a-diddle... в превод средно равномерно изпълнено или нещо подобно). Аз парадидлите си ги наричам "вдървено тремоло", пък ако щете ме псувайте! Ама не знам като как ще стане това ДЛДЛДД-ЛДЛДЛЛ??? Цитирай
YtseJam Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Аз идвам ли в клавирния форум да питам каква е разликата между черните и белите копчета? Цитирай
progressive Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Аз идвам ли в клавирния форум да питам каква е разликата между черните и белите копчета? ОФФ ами ако не знаеш ела... сори, ама не се сдържах... знаеш ме къф съм... Цитирай
mama Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 Single paradiddle RLRR LRLL Double paradiddle RLRLRR LRLRLL Five-stroke roll RRLLR-LLRRL Seven-stroke roll RRLLRRL- LLRRLLR- Аз не знам като как ще се изпълни тва парадидл (предполагам от думите par и diddle, сиреч par-a-diddle... в превод средно равномерно изпълнено или нещо подобно). Аз парадидлите си ги наричам "вдървено тремоло", пък ако щете ме псувайте! Ама не знам като как ще стане това ДЛДЛДД-ЛДЛДЛЛ??? ами според мен парадидлите ниамат нисто общто със тремолото..... хихихихихихиихх и какво сщте ре4е вдървено тремоло RLRLRLR ТОВА СА ПОРЕДИЦИ НА РЪЦЕТЕ ИАА ПОДОБРЕ СИ ГЛЕДАИ ИОНИКАТА ТАМ :violin: Цитирай
adXok Отговорено Септември 2, 2005 Отговорено Септември 2, 2005 А, така... Че кой ти говори за поредици на ръцете! Тремолото е нещо съвсем различно, а да - "вдървено тремоло"! Знам че странно звучи, ама при мен си е добре. Нали знаеш как да свириш осминки на крачния с някоя рака там в размер 4/4 и темпо около 190 увм (удара в минута) bpm (beats per minute)?! Аз ги наричам "надбягващи се осминки", щото който не внимава в тях забавя темпото и се измаря на 3-тия такт... а темпото е станало 90 увм. Цитирай
mengel Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 ами според мен парадидлите ниамат нисто общто със тремолото..... А двойните удари имат ли нещо общо с тремолото? Цитирай
adXok Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 Мамма мия, аз знам, че тремолото е "самовъзбудил се" двоен или троен (французки) удар с палката (странно си ги наричам аз, ама си ги разбирам)... докато парадилката си е "вдървена" (нищо обидно не влагам в това епитетче). Може и да не съм прав, но наистина не го схванах това: ДЛДЛДД-ЛДЛДЛЛ П.П. Всичко е в китката и глезена! Цитирай
Katsko Отговорено Септември 3, 2005 Отговорено Септември 3, 2005 (Редактирано) :green: :green: е тука стана смешно вече ша ти кажа,че ша утрепеш некой драмър тука от смях Д/R-удар с дясна ръка Л/L-удар с лява ръка ЛЛД=пардидл с лява ръка последван от единичен с дясна(в еднакви нотни стойности),OK??? Редактирано Септември 3, 2005 от Katsko Цитирай
adXok Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 (Редактирано) Хахаха... а ве вие за тея ли елементарни неща говорите дето се учат на третия урок бе... Аз си викам да не е нещо НАИСТИНА НОВО!!! Разбрахме се П.П. И все пак парадидла си е "вдървено тремоле" Редактирано Септември 4, 2005 от adXok Цитирай
Katsko Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 П.П. И все пак парадидла си е "вдървено тремоле" да си жив и здрав Цитирай
adXok Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 П.П. И все пак парадидла си е "вдървено тремоле" да си жив и здрав И все пак ТЯ се върти... :think: Цитирай
adXok Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 Имам си 10% "покачване на рейтинга". Само дано да не получа названието: Мистър Десет Процента... Две седмици само ще чета и няма да поствам Цитирай
ProjectHamsterdam Отговорено Септември 4, 2005 Отговорено Септември 4, 2005 Аре да се набутам и аз между шамарите: Барабанист, който често ползва тремоло е Richard Christy - може да се каже че на него му е нещо като запазена марка. :green: Вижте на http://www.richardchristy.com/ - там има и разни филмчета. Човекът е свирил с Death / Control Denied / Iced Earth, а сега е в Burning Inside. Разправя, че като малък свирил на барабанче в училищният оркестър и оттам му останала любовта към тремолото и други разни сходни фигури - нали често се ползват при маршовете и т.н. И сега като свири бута страшно много тремоло където трябва и където не трябва - та чак се олива понякога. Иначе е страшен, а и касите му са страшно бързи. Аз само минавам оттук де, нали....ъм.... таковата.... китарист се пиша и много не разбирам. ПП: Скоро чух че типът бил зарязал музиката, за да става кинорежисьор, ама май нещо не му е потръгнало много. И заради това напусна Iced Earth. :think: И то малко след като вокалът им реши да става адвокат. Абе то и техните истории... ако знаят какво искат... Цитирай
YtseJam Отговорено Септември 5, 2005 Отговорено Септември 5, 2005 Ричард Кристи напусна метъл барабанизма, за да стане комик при Хауърд Стърн. Колкото до drumline-овете, в Америка това е много разпространено, в абсолютно всяка гимназия има такъв оркестър, всяко момче там, което се интересува от ударни инструменти, първото нещо, което прави, е да се запише в училищния marching оркестър и почти всички от големите барабанисти в момента са свирили в дръмлайн като малки, не е само Кристи. Иначе по темата, всичките рудиментал форми идват от тази музика - paradiddle, flamadiddle, ratamaque и още хиляди такива. Marching-ът няма почти нищо общо със свиренето на модерен сет барабани, палките са сто пъти по-големи и тежки (гледайте из каталозите за 3S parade sticks), кожите са от кевлар (а не от милар) и се натягат колкото може повече, за да станат като стъкло, съответно заради това барабанчетата са с огромна и здрава механика като клетка от затвор и т.н. За подробности, гледайте иначе скучния филм "Drumline" (из нашите видеотеки известен като "Барабанистът"). А Мат Барлоу от Айсд Ърт пък в момента е ченге. Цитирай
Recommended Posts