Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

забрави за боя стригането и срубската музика

а по темата естествено че има смисъл от демо записа то това е все едно да питаш имат ли смисъл репетициите...

• Отговори 51
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено
... все едно да питаш имат ли смисъл репетициите...

...а има ли смисъл от репетициите? :think:

...когато повечето БГ банди на концерт звучат и свирят като на репетиция ;);)

:ph34r: по тая логика, по-добре , по-чести концерти да правят, вместо да си губят времето за репетиции.

...то от репетиции нито пари се изкарват , нито Фенки се свалят :headbang::)

Отговорено
... все едно да питаш имат ли смисъл репетициите...

...а има ли смисъл от репетициите? :think:

...когато повечето БГ банди на концерт звучат и свирят като на репетиция ;);)

:ph34r: по тая логика, по-добре , по-чести концерти да правят, вместо да си губят времето за репетиции.

...то от репетиции нито пари се изкарват , нито Фенки се свалят :headbang::)

ми ние например така правим;)

• 3 years later...
Отговорено

Хубаво е да се съживяват стари теми. В тази пък се включвам без изобщо да я чета. Защото знам директно верния отговор на въпроса от заглавието:

Няма смисъл!

И с демо и без демо - никой няма да ви чуе, никога няма да видите голяма сцена, многотиражен албум, слава, или - още по-малко - пари.

Това пък откъде го знам? От сигурен източник (шшш-шт).

Хора които много знаят, всичко знаят и го знаят с голяма сигурност - ми казаха (във форума музикант.орг), че музикален бизнес в България няма и никога няма да има. И че нищо няма смисъл. Трябва да им се вярва, те знаят! Правили са го вече, не са успели - значи никой няма да успее. Други не са го правили, но знаят. Няма как да не им вярвам.

Нищо няма смисъл. Спестените за демо пари по-добре превърнете в бири! И като се чуквате за 'на здраве' с бутилките, поздрава е:

"Музика няма!" И отговора:

"Няма и да има!"

:greenball:

Отговорено

бизнес има в България НО ДОКОЛКО Е БЪЛГАРСКИ?

поп -фолка е голям процент кавъри,по стадионите и залите билети продават

4ужди звезди ,а ние се 4удим за какво служи демото?и на кого да го пратим?

Отговорено

Приятна ирония.....кефи :girl_witch: При възможност(а сега такава има),не е лошо да се записва всяка репетиция...и мнооого внимателно да се прослушва от всички в оркестъра...особено от тези които има вероятност да се "сбият" с пеееееееенето....записа не прощава...ако нещо е минавало "на живо",то при записа лъсват голите дупета....

аз наздравицата бих я променил така-Да пием за независимоста :punk_guitar: щото от нас нищо независи!!!

Отговорено (Редактирано)

А е факт, че ако наистина някой го бива и работи за да го покаже на света ( а понеже го бива, приемаме , че има какво интересно да покаже ), рано или късно и малко или много, работите му се понареждат. А правенето на демота, определено е част от работата, стига да има какво да демонстрираме с тях.

При това ако някой е убеден че е добър, пътищя за развитие има, даже и ако нямаме пари, връзки и тн. Просто са бавни, мъчителни и дълги, но както е казано, изкуството иска жертви :punk_guitar: ( и потенциал)

Редактирано от kolio_k
  • 3 weeks later...
Отговорено

как изглежда 1 българско демо в ръцете на чужд лейбъл?

звука,както и да е,

...снимките долу -горе,

рецензии няма???

концерти= 5???

български лейбъл ,история,гарант -няма???

моля ,дайте ни шанс...ние сме поредните кандидат звезди.

Отговорено

^

Не е точно така: много от тези позиции могат (за конкренти артисти) да звучат по-добре. Например: концерти 500 (вместо 5); рецензии - десетина, от местни И МЕЖДУНАРОДНИ критици. (И долуподписаният Ваш покорен слуга пише рецензии - който има нужда - в ЛС :greenangel: ) И дори някакъв български 'гръб'с история може тук-там да се покаже (и не винаги е нужно да е български: живеем в Европа, в Интернет и в свят с изчезващи граници).

Но виж - последната ти реплика обяснява останалите точки. А не за такива говореше Кольо по-горе. Не за кандидат-звезди, на които това именно им е 'професията' - да са кандидат-звезди, преди да са доказани артисти. Ставаше дума за хората с талант и потенциал, амбиция и готовност на труд и жертви, които наистина имат шанс да успеят и .. да станат дори звезди, но като последствие а не като самоцел.

И, за да се върнем в темата за демото: то има смисъл за тези хора, на различни стадии от усилията им - от набирането и формирането на колективи, през творческия процес (съвместно писане на музика) до допитването за безпристрастни мнения, получаването на рецензии и - най-накрая, обръщението към институции и хора за потенциални бизнес взаимоотношения. Във всяка фаза и за всяка нужда демото може да е с различна степен на готовност, качество и формат. Колкото по-напред по веригата е, толкова повече трябва да се доближава до готов професионален продукт.

Но по-важното е - пак ще цитирам Кольо - тези, които (и когато) имат какво да покажат с демото.

(А в предния си пост съм писал с език в бузата, ако някой случайно не е забелязал. И като говоря в безадресно трето лице за "някои хора", един от тях май си бил ти :greenball: )

Отговорено

Абе всеки демонстрира и нека да демонстрира каквото си иска. Аз демонстрирам първичност, доколкото мога необремененост и пълно забавление от музиката. Хич не ме е грижа за някакви си микродецибели вповече на касата. Което не пречи да коментирам нещата в тази посока, които явно се интересуват до такива подробности. :wallbash:

Демото е за да демонстрираш нещо. В работата ми получавам "демота" (не става въпрос за музика) в най-различни състояния и изработка. Хората със стил си личат още с първото отваряне на файла. Същото е и с музиката. И с каквото си искате. Същото така си личат и хората с престорен стил, само заради да сме по различни.

Отговорено

^

Ами плащай заплати тогава :mellow:

Шегувам се, разбира се. Заплатата не решава въпроса, дори вреди (за горния случай на талант който с упорство постига успех). Заплатата е много полезен инструмент когато наемаш административен и търговски персонал, дори музиканти - но студийни наемници, които си изсвирват партията (безпогрешно) вземат си кинтите и си отиват, без да се месят в творчеството, още по-малко - в 'стратегията'.

Но за основните членове на група с амбиции, заплатата е сигурен начин да им убие творческия хъс и да ги превърне в сити чиновници. Само гладът движи прогреса! :D

При изобилието на таланти (дори в този форум се виждат много) ми е чудно как не намираш с кого да свириш:

- не са ти на нивото като музиканти? или

- не те слушат като лидер? или

- не се обличат правилно и прическите им са кофти?

Какви са ти критериите за идеални 'партньори в престъплението' - с които да свириш, да правиш демо записи и да вървиш напред?

(И я най-добре стартирай отделна нова тема: По какво си избираме колегите в бандата? - за критериите, рационални и не толкова. Да видим и други по какво избират)