Jump to content
Българският форум за музиканти

кавал


Recommended Posts

Знае ли някой от вас, че "Лудият гайдар" Пешо Бонев е бил директор на старозагорската опера?

Движел е в тези среди -театрално-оперните преди повече от десетилетие, но...чак пък директор!?!?!? : ;) Той е мой съгражданин, но сега е повече гражданин на България! Лятото е по морето. Спомням си една негова свирня в Созопол по време на Аполония...А бе, изглежда смахнат, но всъщност е ...много истински, особено когато СВИРИ!!!

Редактирано от mila_kara
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Май точно това, че изглежда смахнат го прави невероятен... А всъщност въобще не е луд. Аз познавам малко хора със такъв здрав разсъдък като неговия. Но...Такъв е живота :blink:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знае ли някой от вас, че "Лудият гайдар" Пешо Бонев е бил директор на старозагорската опера?

Движел е в тези среди -театрално-оперните преди повече от десетилетие, но...чак пък директор!?!?!? : :headbang: Той е мой съгражданин, но сега е повече гражданин на България! Лятото е по морето. Спомням си една негова свирня в Созопол по време на Аполония...А бе, изглежда смахнат, но всъщност е ...много истински, особено когато СВИРИ!!!

абе и аз знам че е бил директор:headbang:нема майтап...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

хахаха аз знам че злоупотребява с ракията ...и има ...забавно чувство за хумор!!! бута се сред минувачите с гайдата си и ако някой го нагруби или избута, насочва ручилото срещу него, престава да свири, затиска мундщука си и натиска мяха с лакът...звукът е едно гъркено РРРррррррр...обикновено придружава това със съответната физиономия! хахахаха хората гледат да се отдалечат възможно най много...

но недай си боже да му се усмихнеш - еехх като заиграят пръстите му по онази ми ти гайда...карата я само за любов да ти свири!!!

абе Пешо е голема работа!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...
Какво мислите за този инструмент? Ограничен в октавите, но много силен. Присъствен и винаги въздействащ...аз много го обичам, имам в групата си кавалджия, изобщо съм малък фен на духовите инструменти :unsure:

Какво точно му е ограниченото в октавите при диапазон от "ми" на малка до "ми" на четвърта (а може и по-нагоре, което прави над 4 октави) ? Иначе се радвам, че има хора, които обичат този български инструмент. Аз също го обичам, а също така обичам и брат си Кирил, който ме научи на всичко, което мога и освен това е сред най-добрите млади кавалджии в България.

 

П.С. Ако някой ваш познат се нуждае от инструмент ("Ре"-кавал), имам няколко, които продавам на достъпни цени. Може да ми пишете Л.С. по въпроса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

и аз се радвам че е един от 6те инструмента вкъщи беше падарък на дядо лека му пръс не е ре кавал ами май е фа нз треа да го чуя с тунера супер инструмент е ама иска доста работа пък stephen беше писал в началото птичи поглед над родопите и кавал за фон бих добавил и каба гайда преди кавала като интро... :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Аз съм кавалджия и се радвам, че все още има хора които се интересуват от този инстремент. Ако някой се интересува продавам 2-3 РЕ кавала за начинаещи, давам също и уроци.

 

e-mail: kiril_kavala1@abv.bg

 

GSM: 0888/ 991-709

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.