Jump to content
Българският форум за музиканти

Диапазон


Lekov

Recommended Posts

Не слушай кой колко октави имал и т.н. Повечето представа си нямат как се броят. Из старите метъл списания пишеше за вокала на Manowar, Judas Priest и т.н., че "хващали" 4 октави и ние цъкахме с език без да сме наясно какво всъщност е това.

 

Надявам се мнението ми да не е офтопик :yes: но като видях написаното горе та не можах да се сдържа просто.

 

Понеже доста дълго време си изкарвах парите предимно с пеене на кавъри на Manowar и понеже гласа ми като тембър и диапазон почти съвпада с този на Ерик Адамс ми е много интересно да разбера защо думата "хващали" 4 октави е сложена в кавички? Интересно ми е и да разбера според Nemorino "какво всъщност е това". Както той се изразява. Я ни просветли малко :)

 

Но нека да си говорим с ноти и с директни примери. Гласа на Ерик Адамс е с диапазон Е2-C6 (middle C = C4). Моят диапазон е А2-G6 като C6 го пея с пълен глас. Без фалцет. Това за теб не са ли 4 октави?

 

Също така защо изключвате фалцетното пеене от диапазона на един певец? Някой беше писъл за "съскането" на Марая Кери. Аз не съм съгласна с това защото ако тона е направен тихо както го правеше тя то това не значи, че не е изпят. Даже напротив. Аз лично не понасям певци които крещят с все сила на високите. Именно това за мен е зле направен висок.

 

И между впрочем пожелавам на повечко певци в България глас "малък" като на Ерик Адамс :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Написах ти отговор, след като настояваш за такъв, но виждайки, че с много от нещата съм избягал напълно от темата и че не е редно да я задръствам така, ти го пращам като лично съобщение. Ще се убедиш, че нямам нищо против Ерик Адамс, макар да не го слушам, а характеризирането на гласа му като "малък" си е единствено твоя погрешна интерпретация; ще прочетеш за мнението ми относно фалцета, както и ще ти разясня функциите на кавичките в българския език, които са повече от две, а някои са напълно антагонистични, като например придаването на противоположен смисъл на поместеното в тях, а същевременно буквално да удостоверяват дума или израз, според това как са били поднесени от първоизточника им, когото цитираме. Поместих това в темата, за да не стои отворена с въпрос към някого, който се покрива някъде и не отговаря и не отговаря:punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.