jFog Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 опитвам се да си представя първите 6 теми в раздел Народна мУзика. 1.Любим НародеН Музикант 2....ъъ помогнете де.... Никито го обясни най добре мисля.Нотите а си при нотите тъпаните при барабаните Гадуларите и те а хора но не вярвам в близките някоко години тука да се запишат творци от въпросния жанр.не че е лошо като идея но просто нямат своето си пространство.... Сигурен съм че има много форуми за народна и не толкова народна муззика не се засягайте,аз не виждам смисъл в това
Beio Отговорено Август 13, 2005 Отговорено Август 13, 2005 Във форума няма раздели за музикалните стилове! Нелогично е да се пуска тепърва такъв... Иначе народната музика =>
Vlad Отговорено Август 15, 2005 Отговорено Август 15, 2005 Народна музика-да!!! Аз пътувам доста из България и моето мнение е,че тази музика е абсурдно да не се поставя на първо нясто точно от нас-българите.При положение,че вече е поставена на първо място сред българското изкуство по целия свят! Мислите ли,че можем да изненадаме амеркиканците с джаз? Или англичаните с рок? Ако това е форума на българските музиканти-то съм убеден, че раздела за народна музика не е излишен!
Vlad Отговорено Август 15, 2005 Отговорено Август 15, 2005 опитвам се да си представя първите 6 теми в раздел Народна мУзика. 1.Любим НародеН Музикант 2....ъъ помогнете де.... Никито го обясни най добре мисля.Нотите а си при нотите тъпаните при барабаните Гадуларите и те а хора но не вярвам в близките някоко години тука да се запишат творци от въпросния жанр.не че е лошо като идея но просто нямат своето си пространство.... Сигурен съм че има много форуми за народна и не толкова народна муззика не се засягайте,аз не виждам смисъл в това Примерни теми: 1.Майстори на музикални инструменти - колко души от всички ни са виждали бас-гъдулка и могат да я направят? 2.Проблеми на орнаментиката в народната музика. 3.Знаете ли колко са фолклорните области в България? 4.Фолклорни фестивали и събори 5.Знае ли някой от къде да си купя тъпан? 6.Ако са само примерни теми - да не се хабя,а? п.п. Колко от барабанистите във форума са пипали тъпан за повече от час? Мястото на тъпана е при народните инструменти,а не при барабаните!
Topsun Отговорено Август 15, 2005 Отговорено Август 15, 2005 според мен е хубаво да има такъв раздел,защото наистина нямаме информация,а от друга страна сме българи.мисля,че много можем да научим,ако го има наистина.
AXE Отговорено Август 15, 2005 Отговорено Август 15, 2005 Безмислено е да упорствате :stop: Раздели за музикални стилове във форума НЯМА да има! Има къде да обсъждате и народа и каквато и да било музика. И като изключим тази тема - нещо не съм ви видял да обсъждате оживено народната музика :think:
Katsko Отговорено Август 15, 2005 Отговорено Август 15, 2005 нещо не съм ви видял да обсъждате оживено народната музика да,ама чалгата обсъждат някои хора
Vlad Отговорено Август 15, 2005 Отговорено Август 15, 2005 E, явно е, че може да си "чешем езиците", но такъв раздел няма да има! Ами дали не е време отново да започнем да се гърчеем? На брат ми преди седмица в Сърбия настойчиво му предлагали да опита тяхната както я наричат - национална салата - ШОПСКА!!?? Домати,краставици,чушки,лук и сирене. Тази сръбска национална салата не ви ли е позната от някъде? Чувал ли е някой в този форум къде е шоплука? Както и да е! Но трябва ли "българският форум за музиканти" да стане международен или чужд, за да има в него раздел за нашия фолклор? С уважение към чуждите мнения: Влад
mengel Отговорено Октомври 1, 2005 Отговорено Октомври 1, 2005 Гледам че по други подобни форуми има раздели стилове музика - поп, рок джаз, етно и т.н. Може и да е полезно... :think:
sa6tiat Отговорено Октомври 1, 2005 Отговорено Октомври 1, 2005 Владо, пусни тема в "Други" за фолклорните области; много ще се изкефя; или поне линк, нещо такова
tairih Отговорено Ноември 30, 2007 Отговорено Ноември 30, 2007 Прая 1 рекламка за новия форум за бг Фолклор: http://mestence.com/BG_Folklore/index.php надявам се да ви хареса!
barni Отговорено Ноември 8, 2008 Отговорено Ноември 8, 2008 Вий чувате ли се бе МУЗИКАНТИ??????? Правите проблем за Българската народна музика!!!! Нямам думи. Определено има огромна полза от такъв раздел от почти 3 години съм регистриран в тоя форум и само се въртя и се чудя къде да напиша нещо полезно,защото във форума има само: Барабани,Китари и бас ей тва е. Определено съм за раздел за народната музика не само защото се занимавам с нея и тя е нашия фолклор,а защото форума е за музика, а това е музика.
IgniteAll Отговорено Ноември 8, 2008 Отговорено Ноември 8, 2008 barni, в този форум никога не е имало раздели по музикални стилове. Както е казано по-горе, няма да и да има такива на този етап. Тогава написаното от много хора ще стане основа за още повече скандали, спам, офтопик, глупости... Жена ми е народна певица, знам за какво говориш Просто дотук потребителите на музикант.орг не са показали, че са дорасли за типологизиране на стиловете и отделянето им в раздели. Това е лесно. Админът сяда, прави разделите и после... бербат! Лично аз, а предполагам и колегите включая и администраторите на форума са се замисляли над такъв тип идеи, но някак това ще вкара повече смут, отколкото да бъде от полза. Надявам се, че ще ме разбереш с моето, пак повтарям, лично мнение, защо това няма да стане факт. Просто тук има хора и хора. Едните ще помогнат, а другите ще се из...т на метеното, както е станало с много теми и раздели. Музикантите не са тесногръди, просто се опитваме с компромиси да спазим ред. Дано да не грешим, но досега имаме някакви успехи. Поздрави, Виктор
SviStyle Отговорено Ноември 9, 2008 Отговорено Ноември 9, 2008 (Редактирано) Разделите с музикални стилове само ще ни разделят(то затова са раздели).Аз лично не бих влизал в раздел метъл, както и в раздел фолклор, чалга, техно и каквито стилове се появят. Обаче в раздела за народна музика дали ще можем да си говорим за афроамериканския фолклор(т.е.блуса), като фолклорна музика?В това число бих включил и хАмерикански(не на първо място), сръбски фолклор, украйнски народни произведения, руски, ирански и т.н фолклори.Хайде тогава и подраздел за китайска музика да си направим! Пък да видим кой може да свири на техните инструменти, че и форум да става!. От друга страна е добре да го има и това, все пак сме български музиканти, но каквато държавата - такъв е фолклора!!!!!!. Няма смисъл да разваляме този "остров на удоволствията" с поредното ограничение(разделение).Не ви ли стига, че справедливо сме разделени по инструменти+ други(не толкова масови и традиционни)? П.С.Защото по този повод мога да предложа и раздели "рокабили", "суинг"(прекалено общ), подфорум на българските диксиленд оркестри, подобен на симфоничните и камерни такива, и да не забравяме самодейците...и не на последно място съвсем отделен раздел за класическа музика, както за световна, така и за българска(с подраздели за различните поколения български композитори)!!! Редактирано Ноември 9, 2008 от SviStyle
Recommended Posts