Jump to content
Българският форум за музиканти

първа ел.китара за джангър :)


genital_grinder420

Recommended Posts

здравейте пичове,нов съм във форума,просвирвам от няколко години (до сега само на кухарката) та се интересувах тези от вас ,които свирят по твърди неща като траш,дет,пънк могат ли да ми препоръчат нещо доволно като за първа китара.до сега съм останал с впечатлението,че джаксъните и ибенезите са много подходящи за целта.ще съм благодарен да ми препоръчате и някои други китари за тези стилове.парите с които разполагам са плюс,минус 600 лв.тези от вас ,които са свирили на китари винтич и гибсън също да споделят впечатленията си.благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Ibanez RG370...RG350...RG320...или което се докопаш от посочените на старо...има доста хора които си ги закупуват нови въпросните модели и само след броени месеци минават на по-високия клас...така че ако си достатъчно търпелив и редовно проверяваш покупкопродажния раздел на форума има сериозен шанс да се сдобиеш с някоя добра китара на още по-добра цена...споменатите модели никак не са лоши...има доста металщина в тях...въпреки че са бюджетни версии на далеч по-култови модели на фирмата...аз мога да ти препоръчам тези...нека феновете на другите марки те светнат за останалите...

 

ПС:никога не си купувай модел на Ibanez който да почва с "G" ...например GRG ...GRХ и така нататък...това са най-евтините и пробити серии на фирмата нямащи нищо общо с оригиналът...освен логото разбира се...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо, добре дошъл.

 

Освен това, по-назад в раздела има пускани поне по 2 такива теми на седмица, предалагм ти да прочетеш и тях, защото е обяснявано абсолютно същото питане :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Марката не е от значение, по-скоро конкретния модел ;) .

Аз избягвам да бъда "фен" на която и да е марка, поради което не ти препоръчвам никоя конкретна, въпреки че има много марки, като Yamaha, Ibanez, Washburn, Jackson, Blade и др, които имат модели, които вършат идеална работа за тежка музика.

 

Kaкто казаха колегите -> прочети назад в раздела.. има писано много по твоя въпрос.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

BC Rich са добри за джангър много :rolleyes: стига да си намериш нещо сносно на старо , щото ново ще е трудно . Успех с избора и бъдещите начинания !!! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един B.C. Rich Warlock Bronze II серията излиза около 370 лв с доставката...а тя като за първа 'резачка' е задоволителен избор...китарката си е метал отвсякъде...

 

Jackson ги има тук в БГ и те също са добри за здрава музика...и те май са около 350 - 400+ лв.

 

Ниския клас Ibanez също са добър избор за начинаещи ....около 450 лв и нагоре... но съотношението цена/качество е приемливо...

 

И с Les Paul копията може да извадиш брутален звук в зависимост от ефектите които сложиш...те май вървят по-скъпичко 500+ лв...

 

..препоръчвам ти модела да не е с тремоло, а с фиксиран бридж...или флойд роуз заключване...

..тук в раздел купува/продавам в форума изпадат добри предложения понякога....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... по твърди неща като траш,дет,пънк ...

 

Нерде траш и дет, нерде пънк ... последното ме навява на мисълта, че изборът ти не се разрешава задължително с метъл резачка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...мисля, че и някои модели (M, KX - фиксиран бридж; EVL, X - заключване/тремоло) на китарите CORT също ще са подходящи като първа китара...гледам, че вървят от 350 - 500 лв, но за тях нямам директни впечатления и трябва да се пробват..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще си порекламирам китарата Cort KX-5, но за ~300 лв. не намерих нищо по-добро. Освен това е красива и изглежда метълски. :)

Редактирано от Metanoia
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Не струва ... :)

 

Добре де, ще бъда сериозен. Като изключим най-евтините им модели (разбирай под 1,000 долара), Гибсън Лес Пол имат репутацията на много добри и почти универсални (като стилово приложение) китари (малко трудно ще свириш на тях Стив Вай, но не се сещам за много други неща, за които да не стават). Не че и под 1,000 долара не може да случиш на добра тяхна китара, но рискът е малко по-голям, а цената - доста надута ... а и определено дори това не се вписва в бюджет от 600+/- лв.

 

За Винтидж като прилична и достъпна Лес Пол алтернатива на Гибсън вече има писано доста в този раздел, поразгледай темите ... Аз също съм собственик на един такъв, но твърде отскоро, затова все още не бързам да се произнасям.

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.