Мартин Кюков Публикувано Август 8, 2008 Публикувано Август 8, 2008 Така,имам една орфейка...с 20 прагчета е била е на баща ми,сега на нея има 2 струни...искам да попитам какви струни да си купя за нея?...След това искам да питам какво е "Табулатура" или нещо от рода... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 Каквито и да е струни за ЕЛЕКТРИЧЕСКА КИТАРА. Най-добре или 9-42 или 10-42/46. Марки много. За китарата - ако е някаква пресенясала трошка - по-добре купи нова - не са особено скъпи. Има някакъв смисъл да се занимаваш с нея само ако е добре направена, което е шанс 1 към 10 сигурно.. и пак ще изръсиш немалко пари по нея докато я постегнеш. Цитирай
Мартин Кюков Отговорено Август 8, 2008 Автор Отговорено Август 8, 2008 Каквито и да е струни за ЕЛЕКТРИЧЕСКА КИТАРА. Най-добре или 9-42 или 10-42/46.Марки много. За китарата - ако е някаква пресенясала трошка - по-добре купи нова - не са особено скъпи. Има някакъв смисъл да се занимаваш с нея само ако е добре направена, което е шанс 1 към 10 сигурно.. и пак ще изръсиш немалко пари по нея докато я постегнеш. "9-42 или 10-42/46" ако може да ми обясните какво значи т'ва? Съжалявам за тъпите въпроси тъкмо започвам да се запознавам с нещата : / може би нещата вървят към нова китара...заделил съм 150 лева... четох разни темички за това каква китара да се вземе за начало...ще взема някъква да подрънкам малко да науча ноти разни,основните неща...после може да се разровя за по-спецялна китара...та за струните... 9-42,10-42/46 какво значи това? Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 (Редактирано) 9 - 0.009 инча 42 - 0.042 инча 46 - 0.046 инча Toва е диаметъра на струните. Първата цифра е диаметъра на 1-ва струна(най-тънката), а втората - диаметъра на 6-та струна "Дай един комплект Ямаха девет - четиреСе и две" - в общи линии означава комплект струни марка ямаха с диаметри от 0.009(1-ва) до 0.042(6-та) инча. Редактирано Август 8, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
Мартин Кюков Отговорено Август 8, 2008 Автор Отговорено Август 8, 2008 Благодаря много за информацията Значи струни за електрическа китара да си взема... okay мерси пак :] Цитирай
Guest Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 (Редактирано) Ако е уестърн акустична - метални струни за акустична китара - пак същите размери каквито е дал Евтим стават. Класическa акустична ("класическа китара") - найлонови/пластмасови струни за класическа китара. Мисля, че те са един размер (поправете ме ако бъркам?). edit: нещо размера на изображенията се оплеска при мен.... Уестърн: Класическа: Редактирано Август 8, 2008 от _-BlackDragon-_ Цитирай
Мартин Кюков Отговорено Август 8, 2008 Автор Отговорено Август 8, 2008 (Редактирано) Black Dragon Уестърн е китарата,значи не разбрах последно струни за електрическа китара или има спецялни струни за акустична уестърн китара (9-42 в двата случая) ? Редактирано Август 8, 2008 от Мартин Кюков Цитирай
Мартин Кюков Отговорено Август 8, 2008 Автор Отговорено Август 8, 2008 Извинявам се за изключително тъпия въпрос който зададох не бях прочел поста на Black dragon внимателно. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 8, 2008 Отговорено Август 8, 2008 Струните за електрическа китара обикновено са стоманени с никелово покритие/оплекта. Струните за уестърн акустична китара обикновено са с оплетка от бронз или фосфор-бронз(жълти са оплетените струни). Струните за класическа китара обикновено са найлонови/пластмасови/от материали с животински произход Не може да сложиш бронзори/пластмасови струни на ел.китара - с бронзовите ще свири зле, а с найлоновите няма да свири. Уестърн китара не звучи добре с никелови/найлонови струни Класическа китара най-вероятно ще се повреди от никелови/бронзови или каквито и да е метални струни. Цитирай
Recommended Posts