Басурендер Отговорено Август 1, 2008 Отговорено Август 1, 2008 Мисля , че внякой блусарки техники си трябва "опване надолу" Според мен не е редно да закача на прагчето... Ето едно видео дето ми се закача струната...но аз съм си сменял сам прагчетата има ръбче ...това не е нормално за нова китара...на където си иска на там ще опъва момчето...все -пак си е купил нова китара. ....нали? Да не коментирате свиренето ми! Аз съм басист! картофени мечета Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 1, 2008 Отговорено Август 1, 2008 От ръба на грифа(дървото) до най-външните струни според всички книги за лютиерство трябва даима поне 3.5мм. По-малко от това е неудобно. За стила на свирене и бендовете - това е съвсем отделна тема. Цитирай
canev Отговорено Август 1, 2008 Автор Отговорено Август 1, 2008 Благодаря за съветите но ,след 20 г свирене не мисля да си сменям стила,.но все още въпросът ме тормози.Какви са вариянтите с които мога да оправя тази разлика /става въпрос за половин милиметър : „до ръба на прагчето там ,където става стръмно наклонено към края на грифа/ разстоянието е 2 мм/при 1-ва струна,а при 6-та е 3мм/доколкото съм успял да го измеря точно/. Благодаря ви! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 1, 2008 Отговорено Август 1, 2008 (Редактирано) Не се сещам за вариант. Флойда е поставен така, че малко се нарушава симетрията. Това е проблем при много китари, и може би при 90% от по-евтините. Няма лесен начин проблема да се оправи. Като тръгнеш да сменяш прагчетата, лютиера може да ги направи по-стръмни отстрани за сметка на малко повече закачане на прагчетата по ръката. Въпрос на компромис е. Да се мести флойда с половин милиметър не ми се вижда лесна операция. Редактирано Август 1, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
bony Отговорено Август 1, 2008 Отговорено Август 1, 2008 Интересно, и аз преди време го имах същия проблем с моя ефтин ибанец,продадох го ......... скоро мой познат ми даде да пробвам Фендера му ,и той беше така. и познайте как го оправих........ просто хванах китарата,опрях горната част на тялото в моето тяло и с премерена сила напънах грифа на горе (към мен), докато струните дойдат точно в средата на грифа,и всичко си дойде на мястото п.п. ако някой нещо не е разбрал . питайте Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Август 1, 2008 Отговорено Август 1, 2008 Хаха, доста рискована и непрепоръчителна операция си направил . Цитирай
canev Отговорено Август 2, 2008 Автор Отговорено Август 2, 2008 Bony, сериозно ли .........ами имам един прешлен ,който ме е захапал ......колко взимаш Цитирай
Recommended Posts