Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

A, че ако наистина са Act of Grotesque, те доста добре се справят с тоя поостарял жанр от времето на Sinister, Brutal Truth, че може и към Carcass да идем.

Наистина с тая снимка трепят... яко оправдават името си!!! :ph34r:

• Отговори 90
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено

има една приказка "НЕНАИГРАЛ СЕ"! И в БГ се получава точно това, защото няма голяма сцена! Няма групи които могат да напълнят стадион (с изключение на слави и азис)! Дори ако се направи фестивал, пак няма да се напълни стадион! Т.е. тук групите като свирят в клуб пред 100 човека и си мислят че правят концерт! Ако аз имам 10 големи концерта в годината в големи зали или стадиони, определено ще се подготвям за тях, и ще се гримирам, и ще се обличам и събличам, и ще скачам и танцувам, а на клубните си свирения ще си забивам нормално (не по анцунг и пантофи, ама разбирате ме какво искам да кажа)! Има си сцена за всичко, просто в БГ нещата с ЖИВАТА музика са затворени по разни малки клубчета и като погледна снимката с маската от Шипка, освен да се посмея доволно, друго не ми идва да направя! И това не е защото самата маска е смешна, ами защото веднага си представям О'Шипка с 100-200 човека и как тоя пич се качва на сцената и пред хората си слага маската :) или пък влиза горе в пицарията с нея :D:) еми какво иска да каже с това - "ЕТО СЕГА ВЕЧЕ ЩЕ ГИ РАЗБИЯ ОТ ИМИДЖ" или нещо такова...ама нали се сещате че всичко тва хората го виждат и на тях освен да им стане смешно, а на приятелите на тоя пи4 неловко...друго не се сещам!

аве общо взето шИБАНА РАБОТА!!! :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Отговорено
На Act of Grotesque ми мязат

те са,макар че не знам що точно китариста е сниман-по принцип на тях шоуто им го прави най-вече вокала

Тоз е басист, май :)

Отговорено (Редактирано)

абсолютно подкрепям Ангел !

за какви сцени говорим въобще ? къде е в БГ сцената на клубно ниво ? в повечето случаи съвсем буквално тя липсва - групата свири на едно ниво с публиката - на земята :)

а и 200 души в О!Шипка са прекалено много и се случват сравнително рядко. какво осветление, какви костюми за 60-70 души публика, а групата взима половината от входа. и сега да не кажете, че щото няма осветление и костюми и сценично поведение групата не е станала хит. ми то явно трябва всички да си присадим женски бюстове, за да пълним стадиони :):D

Редактирано от kitaratapesho
Отговорено

Е, зависи от целта.

Ако целиш да впечатлиш публиката, наистина е малко пресилено.

Ако целта ти е да си направиш собствения кеф, тогава к'во ти пука, че някой ще те помисли за ненормален.

А специално тез момчета с маските получават доста добри отзиви за имиджа си.

Иначе на мен лично не ми допадат - нито имиджа, нито музиката.

:)

Отговорено

И ОщЕ НЕщО

мисля че имиджа се мисли от така наречения ИМИДЖМЕЙКЪР! общо взето има си хора за всичко! По принцип работата на музиканта е да се занимава с музикалната част на продукта! Имиджа се прави с цел продажба, известност и т.н. ,които са приоритети на муз. компания! Ако някой си мисли че "СЛИПНОТ" са си измислили маските и са родили гениалния си имидж...май доста се е заблудил!!! естествено групата участва в мисленето на имиджа, но няма последната дума и дори този имидж да не и допада, има си договори и неустойки :)

@kitaratapesho - "ми то явно трябва всички да си присадим женски бюстове, за да пълним стадиони"

ако е само до цици...ама те май доста други неща правят с тея цици и изкуствените си джуки :D :green:

ха наздраве :)

Отговорено

така си е, в БГ музикантите трябва да са аранжори, осветители, озвучители, имидж мейкъри, ПР, да лепят плакатите, да раздават флайерите, да носят инструментите и всичко останало около един концерт/лайв........... а да, щях да забравя, трябва и да свирят :D

Отговорено

в крайна сметка всичко се прави за твое удволетворение.ти си го правиш и т.н.ако искаш да е хубаво,ще го направиш готино и няма да ти пука,че ще си осветител,носач на колони и не знам си кво още....

Отговорено
в крайна сметка всичко се прави за твое удволетворение.ти си го правиш и т.н.ако искаш да е хубаво,ще го направиш готино и няма да ти пука,че ще си осветител,носач на колони и не знам си кво още....

Именно! :D

Като няма условия, пари, други хора да си свършат работата, а все пак искаш всичко да е на ниво - правиш каквото можеш сам!

Последния път като свирихме,например, нямаше озвучител и си правихме звука сами...е да си отидеш вкъщи и да се нацупиш че няма озвучител ли?

Констатациите са тъжни, но няма какво да се прави...

Отговорено
Именно! :D

Като няма условия, пари, други хора да си свършат работата, а все пак искаш всичко да е на ниво - правиш каквото можеш сам!

Последния път като свирихме,например, нямаше озвучител и си правихме звука сами...е да си отидеш вкъщи и да се нацупиш че няма озвучител ли?

Констатациите са тъжни, но няма какво да се прави...

е точно и аз това казвам

като няма озвучител сам си правиш звука. то и като го има пак е по-добре сам да си го направиш. и точно затова откъм звук сме милиони години назад от света.

Отговорено (Редактирано)
kitaratapesho Aug 11 2005, 10:44 AM

като няма озвучител сам си правиш звука. то и като го има пак е по-добре сам да си го направиш. и точно затова откъм звук сме милиони години назад от света.

И с това съм съгласен :D Повечето озвучители са пълен Та_ак и ако му кажеш нещо на въпреки почва да ти се обяснява как от 20 години правил саунда на най-яката БГ група "Сигнал" :happy: (нищо против тях ама определено не са най яката, а пък за саунда има да не говорим...) и на теб просто ти идва да го накараш да изяде пулта!!! :killyou:

Редактирано от Henderson
  • 2 weeks later...
Отговорено

Та май започнахме с осветлението... Публиката сама подбира при кой да иде, но мисля, че имиджа не винаги играе решаваща роля. Пак казвам: играе, но не винаги. Само два примера: взимате 2 диска (или видеокасети) и натях два лафа... Единият на Alice Cooper, другият на "Kansas"... E????? Oбщото е само в това, че и в двете зали пращи от екзалтиран народ. Значи може всякак! :metalist:

Отговорено

Абе има ли емоция дето да се предава от музикантите на публиката along with the music, другото са подробности!