Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Кратка четирипистова брутална мазня... то и трудно може да излезе нещо друго със Squier-китайче и струни 12-54 в този строй. Имам чувството, че "свиря" на някакви... гумени ластици :hysterical: ...става обаче як джангър :band2:

http://media.putfile.com/Gain-40

@Evtim Djerekarov, според мен... поне след като "орязах" кондензаторите в сорсовете схемата не е подходяща да работи с нисък Gain... прекалено филтриран е сигналът за да звучи добре при лек овърдрайв. Може би хората, които имат и използват оригиналното решение могат да дадат по-правилна оценка ;)

• Отговори 32
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Отговорено (Редактирано)

Тоя дистер е супер! :) Имам една кутия от БГ дист дето е само за донор на такава платка!!!

Тва ли му е гейна на макс?

Какви корекции и копчета има?

Би било чудесно да се имплантира в малкия ми Парк амп с 8 инчов говорител и да ползва неговия повер амп. :)-_-:)

Редактирано от Black Bird
Отговорено (Редактирано)
@Evtim Djerekarov, според мен... поне след като "орязах" кондензаторите в сорсовете схемата не е подходяща да работи с нисък Gain... прекалено филтриран е сигналът за да звучи добре при лек овърдрайв. Може би хората, които имат и използват оригиналното решение могат да дадат по-правилна оценка :)

Ако сигнала е твърде орязан честотно, няма да звучи добре с малко драйв. Ниските честоти, от друг страна, имат свойството да "запушват" драйва ,да го правят "пръдлив" и поради това не работят добре със ефекти, в които има рязко орязване на сигнала. От друга страна, без тях и с по-малко драйв звучи тънко и носово. Пусни една добра симулация на ректифайър като в GuitarRig3, Revalver2 или overloud и сравни как се променя тона с намаляване на усилването, като някаква отправна точка за това как да звучиш.

Иначе можеш да се опиташ да имитираш ефекта "решетков ток" в лампите, който сериозно ограничава сигнала в положителната му полувълна още на самата решетка на лампата(или ако гледаш напрежението в дрейна - тогава ще е огледално - в ниската полувълна), ако е налице голям решетков резистор. Прочети за "grid current" из нета, ако ти е интересно. Решетковия ток расте по закон, близък до корен квардатен или логаритмична функция, ако не се лъжа, като е налице слаб ток и дори когато решетката е малко по-отрицателна от катода. Този ток се увеличава с увеличаването на Ugk и намалява с увеличаването на анодния ток. Идеята е, че някои от електроните, които се намират до катода се удрят в решетката и биват привлечени, правейки я по-отрицателна. Ако напрежението анод-катод е по-ниско, тогава решетката в по-голяма степен се явява "анод" за електроните и те биват привлечени, от нея, а ако самата решетка е по-положителна(или по-малко отрицателна) от катода, то този ток също расте по очевидни причини. Когато анодния ток е достатъчно голям и лампата не работи в режим на насищане, тогава решетковия ток намалява, понеже анода привлича достатъчно силно електроните и те не биват привлечени толкова силно към решетката.

Имай предвид, че лампата, ако рабори на 300 волта, а полевия транзистор, да кажем на 10, тогава ако усилването на конкретното лампово стъпало е да кажем 90, то при твоето стъпало трябва да е около 3 за да се запушва/насища стъпалото при същото входно напрежение, а разните странични ефекти, ограничаващи сигнала трябва да се оразмерят съответно.

За ефекти с полеви транзистори, аз бих избрал 30В захранване, и усилване около 1/10 от това при лампите.

Редактирано от Evtim Djerekarov