Jump to content
Българският форум за музиканти

Slav De Hren - Pictures At An Еxhibition


Recommended Posts

Давам линк към май-спейса, а като се върна от морето, ще обясня

 

ЦЪК

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ами има какво да се чуе. Колеги, що не казвате нищо? Много съм учуден,че супер скучни и безсмислени неща се коментират, а това не. Хората са направили постконцептуален албум, струва си да се чуе :)

/Ама той, @Тека ли е? А, тека щел да обЯсни, паардон :cheers: /

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами има какво да се чуе. Колеги, що не казвате нищо? Много съм учуден,че супер скучни и безсмислени неща се коментират, а това не. Хората са направили постконцептуален албум, струва си да се чуе :)

 

Предпочитам Мусоргски в изпълнение на оркестър.

Така не му стига мащаб, стои ми рахитично и изтормозено, само от една китара. Или пък трябва да докарате някакъв разбиващ звук, което ме съмнява да стане.

На "Гнома" ме кефи вокала и пианото. :) Баса също, но китарата - в никакъв случай. На "Къщичката на Баба Яга", в момента дето баса остава сам (към 1:40), има дрънчене на струни, мръсни и недоизвлечени тонове, които аз лично бих презаписал, докато станат идеални всичките. А самата главна тема на "Къщичката" си плаче за бясна резачка, траш-дет-касапница !!!! Така с една китарКА ми е постно, лично на мен.

 

В "Разходката" - глас и бас КЪРТЯТ !!!! ;):P

 

Като цяло - страшно приятно впечатление прави, но за тоя сорт "арт" музика, всеки тон е от значение и трябва да бъде записан и изсвирен ПЕРФЕКТНО ! Като пример мога да дам на Блуба Лу записите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не съм казал, че не могат по-добре :) Това им е виждането, но нали си струва да се чуе? Или е безинтересно и тъпо?

Специални поздрави за китаристаааа ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@...taka li e? - a taka, просто нямам думи! Винаги съм харесвал Mekong Delta и подхода им към класиката, но се оказа, че вашите интерпретации са МНОГО по-интересни. Страхотни сте, моите поздравления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Mekong Delta как ги слушах едно време... кеф :punk_guitar:

Ама тези неща тука много ми харесаха. не чух всичките, щото ми се спи но утре ще ги чуя. Има си и вокалистка... супер

И аз съм на мнение че трябва още различни инструменти да има, но тогава вече незнам дали няма да е нужно да се махне "пънка " от опредлението на групата , а може би това не е целта..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Юху-у-у, здрасти-и-и, започва-а-ам:

 

Първо, редно е да се знае, най-вече, според мен, че "Картини от една изложба" е произведение за пиано, което Равел преаранжира за оркестър (всъщност, неговият аранжимент е най-известния, иначе са доста).

От там нататакък, извън класиката го правят десетки изпълнители, повече или по-малко нормални за всякакви инструменти, групи и т.н...

Тези неща, както и още някои, а и оригиналната музика за пиано, бихте могли да намерите в Wikipedia.

 

Второ, въпросните картини от истинската изложба, които вдъхновяват Мусоргски (от тях са оцелели едва няколко - има ги в линка по-горе) и по-точно начина, по който става това е сходен начина, по който ние се вдъхновяваме от неговото произведение за пиано. Имам предвид, че на места само е загатната темата, а на други трябва да си добре запознат с оригинала, за да го познаеш, на трети няма нищо общо, на пръв поглед, а на четвърти е "едно към едно", на пети е друго...

Позволили сме си да вложим и малко музика, която не е на Мусоргски - мотивът от "Полюшка-поле" след темата на " The Great Gate of Kiev", например.

Още една свобода се случва при "The Market at Limoges " - след като темата е изсвирена само с акустична китара и контрабас в леко суингиран вариант, се преминава в бавен блус (12 тактова схема) с текст по Мусоргски, с гост-вокалистка.

Основната певица (Дъ лийд сингър ем,еф) изпява и хорове, които са с по 9 гласа на места, та има и разни готически и "мистически" моменти, но както си ги разберете де.

Имаме си и парче само за бас (!), но тези изненади ще си ги чуете, ако си вземете цеде-то и/или прочетете някое ревю, някъде.

 

В Cdbaby албумът вече се продава и има семпли от всички парчета, които разбира се, показват малка част от "нещата" - имам предвид, че на някои парчета се сменя по три пъти стила и настроението.

В България официалната промоция ще е в края на октомври.

 

Относно китарите, пианата, басът, пънка, звука, изсвирването...

...а ми, имахме пълната свобода да правим каквото си искаме и това направихме.

По-подробно - групата е китара, бас, барабани, глас и всичко, което не влиза в тези четири, се свири пак от китарата, но през разни миди-дивайси или от барабаните, пак през миди.

 

Звукът, както казах, такъв си го направихме - колкото мощен толкова :)

"Бръжденето" с баса - удоволствие е в официален, студиен албум да можеш да си го позволиш :D Това е и моят протест срещу разни неща :)

 

В крайна сметка, съгласен съм, че при "арт-музиката" трябва да се обърне повече внимание на прецизността, но не това ни беше целта - по-скоро, наблегнахме на небрежността и освободеността - пънк по класическа музика, а? ... с малко жаз, разбира се ;)

Редактирано от ...taka li e? - a taka.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хихи, един японски фен, глейте какво сайтче е спретнал за картините, Mekong Delta, Slav de Hren и т.н. ;) (цъка се върху физиономийката...)

 

Гугъл има известни подозрения какво пише там :)

Превод на български

Превод на английски

 

ИЦНОТРЮМАДАФАКА ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай с директен линк тогава, че онзи май минаваше през търсачката:

 

http://www.myspace.com/slavdehren

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е проблем това :ok: С линковете лесно се оправяме. Просто не мога от мъспаце.цом ;)

Като се добера до мрежа с достъп до там и възможност тогава.

По-скоро мисълта ми беше дали го няма някъде другаде също?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изнанадващо за мен не ми харесаха особено. Твърде технически и академично-авангардо ми звучат, много алюзии, цитати, губи ми се индивидуалното. Сещам се за част от литературата на 90. -те, дето бяха наблъскани всякакви -изми и трябваше да се четат с бележки под линия, препратки, интелектуални забрадки и пр. Май постмодернизъм ги зовяха тия хватки. Прекалено целенасоччено за колаж, прекалено хаотино за концепция. Съжалявам, но общо взето ми звучат доста умо(з)рително.

Иначе от сърце желая успех и много билети за вашия влак:wacko:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.