Свилен Бас Публикувано Юли 27, 2008 Публикувано Юли 27, 2008 (Редактирано) Давам линк към май-спейса, а като се върна от морето, ще обясня ЦЪК Редактирано Юли 27, 2008 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
yotzzo Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 (Редактирано) Ами има какво да се чуе. Колеги, що не казвате нищо? Много съм учуден,че супер скучни и безсмислени неща се коментират, а това не. Хората са направили постконцептуален албум, струва си да се чуе /Ама той, @Тека ли е? А, тека щел да обЯсни, паардон / Редактирано Юли 28, 2008 от yotzzo Цитирай
Demiurg Отговорено Юли 30, 2008 Отговорено Юли 30, 2008 Ами има какво да се чуе. Колеги, що не казвате нищо? Много съм учуден,че супер скучни и безсмислени неща се коментират, а това не. Хората са направили постконцептуален албум, струва си да се чуе Предпочитам Мусоргски в изпълнение на оркестър. Така не му стига мащаб, стои ми рахитично и изтормозено, само от една китара. Или пък трябва да докарате някакъв разбиващ звук, което ме съмнява да стане. На "Гнома" ме кефи вокала и пианото. Баса също, но китарата - в никакъв случай. На "Къщичката на Баба Яга", в момента дето баса остава сам (към 1:40), има дрънчене на струни, мръсни и недоизвлечени тонове, които аз лично бих презаписал, докато станат идеални всичките. А самата главна тема на "Къщичката" си плаче за бясна резачка, траш-дет-касапница !!!! Така с една китарКА ми е постно, лично на мен. В "Разходката" - глас и бас КЪРТЯТ !!!! Като цяло - страшно приятно впечатление прави, но за тоя сорт "арт" музика, всеки тон е от значение и трябва да бъде записан и изсвирен ПЕРФЕКТНО ! Като пример мога да дам на Блуба Лу записите. Цитирай
yotzzo Отговорено Юли 30, 2008 Отговорено Юли 30, 2008 ^ Не съм казал, че не могат по-добре Това им е виждането, но нали си струва да се чуе? Или е безинтересно и тъпо? Специални поздрави за китаристаааа Цитирай
TerminalFrost Отговорено Август 1, 2008 Отговорено Август 1, 2008 @...taka li e? - a taka, просто нямам думи! Винаги съм харесвал Mekong Delta и подхода им към класиката, но се оказа, че вашите интерпретации са МНОГО по-интересни. Страхотни сте, моите поздравления. Цитирай
ultramega Отговорено Август 3, 2008 Отговорено Август 3, 2008 ^ Mekong Delta как ги слушах едно време... кеф Ама тези неща тука много ми харесаха. не чух всичките, щото ми се спи но утре ще ги чуя. Има си и вокалистка... супер И аз съм на мнение че трябва още различни инструменти да има, но тогава вече незнам дали няма да е нужно да се махне "пънка " от опредлението на групата , а може би това не е целта.. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 9, 2008 Автор Отговорено Август 9, 2008 (Редактирано) Юху-у-у, здрасти-и-и, започва-а-ам: Първо, редно е да се знае, най-вече, според мен, че "Картини от една изложба" е произведение за пиано, което Равел преаранжира за оркестър (всъщност, неговият аранжимент е най-известния, иначе са доста). От там нататакък, извън класиката го правят десетки изпълнители, повече или по-малко нормални за всякакви инструменти, групи и т.н... Тези неща, както и още някои, а и оригиналната музика за пиано, бихте могли да намерите в Wikipedia. Второ, въпросните картини от истинската изложба, които вдъхновяват Мусоргски (от тях са оцелели едва няколко - има ги в линка по-горе) и по-точно начина, по който става това е сходен начина, по който ние се вдъхновяваме от неговото произведение за пиано. Имам предвид, че на места само е загатната темата, а на други трябва да си добре запознат с оригинала, за да го познаеш, на трети няма нищо общо, на пръв поглед, а на четвърти е "едно към едно", на пети е друго... Позволили сме си да вложим и малко музика, която не е на Мусоргски - мотивът от "Полюшка-поле" след темата на " The Great Gate of Kiev", например. Още една свобода се случва при "The Market at Limoges " - след като темата е изсвирена само с акустична китара и контрабас в леко суингиран вариант, се преминава в бавен блус (12 тактова схема) с текст по Мусоргски, с гост-вокалистка. Основната певица (Дъ лийд сингър ем,еф) изпява и хорове, които са с по 9 гласа на места, та има и разни готически и "мистически" моменти, но както си ги разберете де. Имаме си и парче само за бас (!), но тези изненади ще си ги чуете, ако си вземете цеде-то и/или прочетете някое ревю, някъде. В Cdbaby албумът вече се продава и има семпли от всички парчета, които разбира се, показват малка част от "нещата" - имам предвид, че на някои парчета се сменя по три пъти стила и настроението. В България официалната промоция ще е в края на октомври. Относно китарите, пианата, басът, пънка, звука, изсвирването... ...а ми, имахме пълната свобода да правим каквото си искаме и това направихме. По-подробно - групата е китара, бас, барабани, глас и всичко, което не влиза в тези четири, се свири пак от китарата, но през разни миди-дивайси или от барабаните, пак през миди. Звукът, както казах, такъв си го направихме - колкото мощен толкова "Бръжденето" с баса - удоволствие е в официален, студиен албум да можеш да си го позволиш Това е и моят протест срещу разни неща В крайна сметка, съгласен съм, че при "арт-музиката" трябва да се обърне повече внимание на прецизността, но не това ни беше целта - по-скоро, наблегнахме на небрежността и освободеността - пънк по класическа музика, а? ... с малко жаз, разбира се Редактирано Август 9, 2008 от ...taka li e? - a taka. Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 14, 2008 Автор Отговорено Август 14, 2008 Хихи, един японски фен, глейте какво сайтче е спретнал за картините, Mekong Delta, Slav de Hren и т.н. (цъка се върху физиономийката...) Гугъл има известни подозрения какво пише там Превод на български Превод на английски ИЦНОТРЮМАДАФАКА Цитирай
synchu Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Aз за (мое) съжаление от мъспаце.цом не мога да го чуя :/ Цитирай
Свилен Бас Отговорено Август 14, 2008 Автор Отговорено Август 14, 2008 Пробвай с директен линк тогава, че онзи май минаваше през търсачката: http://www.myspace.com/slavdehren Цитирай
synchu Отговорено Август 14, 2008 Отговорено Август 14, 2008 Не е проблем това С линковете лесно се оправяме. Просто не мога от мъспаце.цом Като се добера до мрежа с достъп до там и възможност тогава. По-скоро мисълта ми беше дали го няма някъде другаде също? Цитирай
Metanoia Отговорено Август 15, 2008 Отговорено Август 15, 2008 Ама то това било много яко, бе! Аз тези стилове не ги вдявам много, ама ме кефи зверски! Цитирай
бутео Отговорено Август 18, 2008 Отговорено Август 18, 2008 Изнанадващо за мен не ми харесаха особено. Твърде технически и академично-авангардо ми звучат, много алюзии, цитати, губи ми се индивидуалното. Сещам се за част от литературата на 90. -те, дето бяха наблъскани всякакви -изми и трябваше да се четат с бележки под линия, препратки, интелектуални забрадки и пр. Май постмодернизъм ги зовяха тия хватки. Прекалено целенасоччено за колаж, прекалено хаотино за концепция. Съжалявам, но общо взето ми звучат доста умо(з)рително. Иначе от сърце желая успех и много билети за вашия влак Цитирай
Recommended Posts