Jump to content
Българският форум за музиканти

Ще купувам кардан


Recommended Posts

Такааа, здравейте пичове. :)

 

Евентуално мисля да резширявам възможностите си и да си купя кардан.

 

Засега съм спрял око на Eliminator-a i Cobra-та.

 

И двата педала са хубави и доказали се като качество, затова няма да питам "Кой да взема?" и съответно да получа отговор "Който ти е удобен.: :)

 

Информацията, която ми трябва е относно откъде да си купя кардана и съответната цена.

 

Дали е по-добре да го купя от България или да поръчам от чужбина, имайки предвид доставката, времето за чакане и т.н. Освен това си нямам идея как става плащането....

 

Кой от двата кардана ще взема зависи от това, кой е по-достъпен. Знам, че тук се продава Кобра, но нямам идея за цени и т.н.

 

Ще се радвам да мидадете информация, защото най-малкото, ще имам с какво да свиря с левия си крак на тренажора вкъщи :greenball:

 

Мерси предварително. :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравей!

 

Тук Кобрата се предлага единствено в магазин Камертон и струва почти 700лв, а Pearl доколкото знам няма в българия. Според мен най-добрия вариант е ако имаш възможност да си вкараш от Щатите. Там и двата кардана са на горе-долу една цена. В Musicians friend Кобрата e 340$, а Pearl-a e 380$ . Определено ти излиза доста по евтино при сегашния курс на долара, остава само да си намериш човек да ти го донесе от там.

 

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам човек и ако всичко е ОК след 2 седмици се прибира от Щатите. :)

 

Проблема е, че се плаща мито ако покупката е над 90 евро...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

отиваш в Благоевград и си взимаш Тама! Знам че там има ако нещо мога да ти дам телефон!аз вече 8 месеца деградирм с този кардан.незнам само в Бг как върви цената! :)

Редактирано от NeonGod
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Поръчах на един приятел да ми носи Елиминатор от Щатите. Сега остана да измислим митата и другите простотии как са. Ако някой знае нещо да каже.

 

Педала е единичен между другото. Пък и сета ми е Пърл, така че съм готов endoser на тази фирма! :) :) :P

 

Реших да си взема единичен, а не кардан поради творчески виждания за инструмента след пиянска вечер и намалаващият ми бъдещ запас от practice time...

 

Та, айде някой да ме светне за такси и мита и т.н. Евентуално единичният с куфарчето колко ще тежи, може ли да се вземе като личен багаж, има ли мито и т.н.

 

Излиза ми на кирия, защото в Щатите педалът струва 169$

Редактирано от marin_zhelezov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

брато, не мисля, че ще имаш някакви проблеми с мита. аз си взех същия педал двоен, а и преди са ми носили неща от щатите и никога не са плащали мито. просто не го обявява твоя човек като си дойде и толкоз :) иначе мисля че спокойно може да се вземе като ръчен багаж - аз по-големи неща съм носил без проблем - чинели, тромпети, барабанче. Като видят че е инструмент няма да му правят проблеми :)

успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Може да има проблем,като се опитва да го качи в самолета-нали си ги знаете Х-аамериканците,пощуряха на тема сигурност и с право.Моят Елиминатор-двоен, си го донесох от Корея като ръчен багаж и нямаше никъде проблем,само се притеснявах предварително.Но твоя приятел може да направи следното:да занесе педала с куфара в авиокомпанията с която ще лети,да им го покаже,те ще му кажат дали не трябва да го чекира на лентата.А там пък нищо не се знае и ще тълкуват железариите на место-говоря най-вече за чукчетата и техните оси,защото като хванеш топката в ръката си ,оста може да се използва като оръжие-луди хора.Но след като си го поръчал вече,трябва да рискува твоя приятел,но да отиде в авиокомпанията и да пита.

Между другото,направил си добър избор,ако си в по-леките стилове.Кобрата едва ли щеше да ти е удобен.

Успех

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят кардан го пратих по пощата до тук,но пък си носих касата и флора в нея по летищата(т.е:Хард кейса го дадох за чекиране като муз. инструмент и платих 200$ в Щатите за размерите-25"на25"на22" инча и теглото от 31 килограма).Но в София не платих нищо а беше огромен. Та за единичен педал ,твоя приятел няма да плати абсолютно нищо,стига да не го носи в ръката си по летищата и няма още 2 чанти.Тъй като за всяка допълнителна (освен 2 чанти) се плаща допълнително 100$.Надявам се инфото ми да ти е от полза.

С други думи ще платиш само цената му. Поздрави.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Също така,ако твоя приятел е живял над шест месеца в САЩ мито не се взима,води се за лични нужди,тъй че можеш и да го понатовариш малко повечеко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.