Slacoth Публикувано Юли 17, 2008 Публикувано Юли 17, 2008 Кой модел предпочитате и кой според вас е по-универсален за един скромен чейн? Super Chorus The CH-1 Super Chorus pedal delivers a clean classic chorus sound with crystal-clear highs and a unique stereo effect, variable between left and right speakers. Chorus Ensemble The CE-5 Chorus Ensemble is BOSS' ultimate compact chorus pedal, covering a wide frequency range and featuring high- and low-cut filters. This lets users create any kind of chorus effect--from a mild, natural chorus to the clear and penetrating stereo chorus effect popular in contemporary music. Копирал съм спецификациите от сайтът на BOSS, но се интересувам в по-широк аспект, кой ТИП хорус от двата предпочитате и защо. Цитирай
ciriljhonson Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 За мен и двата стават,въпрос на вкус и стил. По бих заложил на Boss CH-1,но това е защото на мене ми харесва.Да не говорим за класиката в жанра Boos СЕ-3 или СЕ-2,но за жалост все по трудно се намират. Boss CH-1 го дават за rock, jazz, country, funk и тн.което не го прави неизползваем за други стилове.но пък Boss CE-5 има повече заигравки като например да си докараш вибрато ефект.Не занам трябва да пробваш,чуеш и избереш според твойте уши и предпочитания. Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 17, 2008 Автор Отговорено Юли 17, 2008 (Редактирано) За мен и двата стават,въпрос на вкус и стил.По бих заложил на Boss CH-1,но това е защото на мене ми харесва.Да не говорим за класиката в жанра Boos СЕ-3 или СЕ-2,но за жалост все по трудно се намират. Boss CH-1 го дават за rock, jazz, country, funk и тн.което не го прави неизползваем за други стилове.но пък Boss CE-5 има повече заигравки като например да си докараш вибрато ефект.Не занам трябва да пробваш,чуеш и избереш според твойте уши и предпочитания. Ами аз по принцип се интересувам за GLX хорусите - http://musicjam.hit.bg/ Единственото което знам е че при енсембълите има отделни корекции за по-басов или по-требъл звук. Редактирано Юли 17, 2008 от Slacoth Цитирай
metalhammer Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 Както виждам аз : Тва си е по скоро boss ch 1 Докато boss ce - 5 има отнкоректор за ниски и високи. Моя съвет е да си купиш оригинала - вървят на добри цени тук във форума 2 ръка. Аз имах такъв boss но го продадох. за тези които се интересуват като мене какво е отвътре ето ch 1 http://www.schematicheaven.com/effects/bos...superchorus.pdf p.s. картинките са от нета така че може да изчезнат след време .... Цитирай
Slacoth Отговорено Юли 17, 2008 Автор Отговорено Юли 17, 2008 И аз открих че са аналози на въпросните хоруси на BOSS,между другото мод ефектите на GXL хич не са евтини. Моя съвет е да си купиш оригинала - вървят на добри цени тук във форума 2 ръка. Е, да си купя ама засега нямам такива оферти. Цитирай
Recommended Posts