Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Значи пичове, свиря около година и засега имам един класически стаг и един ел стаг I300. Пределно ясно ми е, че стаговете са боклуци и съм решил да взема някоя по-свястна китара за лява ръка. Търся нещо между 400-500 лева, свиря хеви, траш метъл и хард рок. Да не е стаг. Предложете някоя марка, модел, откъде мога да я купя. Живея в Бургас. Благодаря ви предварително.

Отговорено

В сайта на Джаксън има левичарски модели на всички китари.Динкито е малко на 500 лева, но мисля, че си струва.Особено за стила, който казваш.Сега въпросът е дали в Бургас има магазин на xxxx да отидеш да видиш на място.

Отговорено

Не, в Бургас xxxx няма. Очевидно трябва да търся Скуаиър. Има магазин на Фактор обаче не съм ходил там и не знам какви китари имат.

Отговорено

Ами xxxx внасят Фендър,Скуаяр,Джаксън и Греч(сигурно и други).Така че няма значение каква марка е китарюгата важно е да те кефи и да те стимулира да свириш. :hysterical:

Отговорено (Редактирано)

sasog - нека не превръщаме темата в рекламна тема на този или онзи магазин още от началото...

Щом свириш с повечко дисторшън, търси нещо с 2 хъмбъкера и тяло от някаква прилична дървесина(махагон, елша...).

С флойд или без флойд-> надявам се знаеш предимствата и недостатъците...

Колко пари искаш да отделиш, какъв тон те интересува(басов, ярък, чист), искаш ли фиксиран бридж/флойд/тремоло, в какъв строй ще свириш....

Евтините скуаери са главно с тяло от липа или агатис, да не говорим, че някои от най-евтините са от шперплат според някои интернет магазини.Обикновено имат 3 единични адаптера, и не са точно най-подходящите китари за метъл.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Отговорено (Редактирано)

Ами наскоро си счупих ръчката на стага и се чудя каква да бъде следващата дъска.

Може би от изброените работи с тремоло, по-басов звук. Свиря в стандартен строй или Drop D. Повече ритъм партии.

За тази цена освен Скуаиър и Стаг мога ли да взема нещо друго.

Ако не, то един Скуаиър Страт за лява ръка колко би ми излязъл?

Редактирано от Harvester Of Sorrow
Отговорено (Редактирано)

Аха..видях цената.

Ами като за начало обиколи всички магазини в околността.

По принцип китари за лява ръка се намират трудно.

Можеш да се обадиш и със формите да ги питаш дали имат в наличност.

Иначе нещо от томан може и да ти се oслади.

Tази е с тяло от елша:

http://www.thomann.de/gb/yamaha_rgx121zl_fs.htm

Тяло от махагон, може да звучи малко по-мътно..:

http://www.thomann.de/gb/epiphone_sg400_ch_lefthand.htm

Тяло от липа:

http://www.thomann.de/gb/ibanez_grg170dxlbkn_lefthand.htm

...

Отговорено
sasog - нека не превръщаме темата в рекламна тема на този или онзи магазин още от началото...

Tъй де, определено съм последния, който ще робува на марки или ще прави скрити реклами. :hysterical::icon_shithappens::icon_shithappens: За РФ споменах, защото пичът рече, че ще търси Squier.Пак казвам, грешката е моя, не се изказах правилно ;)

Отговорено (Редактирано)

Засега не ми се дават повече от 400 лева. На 16 съм де не мога да дам пет бона :hysterical:

Редактирано от Harvester Of Sorrow
Отговорено
Евтините скуаери са главно с тяло от липа или агатис, да не говорим, че някои от най-евтините са от шперплат според някои интернет магазини.Обикновено имат 3 единични адаптера, и не са точно най-подходящите китари за метъл.

всъщност щперплатови са само от най-евтините Bullet, обаче това, че другите са от дърво не значи че звучат :hysterical:

не се притеснявай, и аз строших ръчката на моя скуаяр миналата година :greenball:

иначе стандарт/делукс и въобще по-скъпите модели не са никак зле за цената си и с добър хъмбъкер стават за тежка музика - можеш да си вземеш standard HSS и да смениш хъмбъкера по-нататък

Отговорено

Да днеска минах през РФ. Там работи китариста на Revenge Project. Казаха ми да пробвам Джаксън Dinky, обаче норчалната беше 500 лева, а лефт хенд е 900. Спрях се на един Скуайър Страт. С единични адаптери, ама могат да се сложат двойни. Първо трябва да преценя как е с единични, а ако не ми хареса ще сложа двойни. Цената е 460 лева, имало два такива Скуайъра в РФ в София, само дето са различни цветове-червен и черен.

Отговорено (Редактирано)

Единичните адаптери не стават особено добре за тежка музика, а смяната им ще ти излезе скъпичко и резултата пак ще бъде съмнителен.

Един софийски магазин(Капъша - MusicJam- musicjam.hit.bg) продава и внася едни китари Richwood, които(без изобщо да преувеличавам) си слагат скуаерите, че дори май и мексиканските стратове в задния джоб що се отнася до съотношение звук/пари и то разликата в съотношението, според мен, е в пъти. С оригиналните си адаптери звучат балансирано с добре изразени но не дразнещи високи, хубави среди и силен, но стегнат, не бумтящ бас и имат хубав, равномерно затихващ тон при доста дълъг състейн. Аз имам една китара с електроника от мексикански Фендер страт и според мен в сравнение с адаптерите на този Richwood, тези на моята са почти боклук. За сток адаптерите на скуаер пък какво да ти говоря...още по зле са и от на мексиканския страт. Има и лефтхенд модели, но не и в наличност. Могат да се поръчат, но ще ги чакаш около месец. Китарата, за която ти говоря е подобна на страт HSS(с един двоен адаптер) със двуточково тремоло(което може и да вдига и да сваля) с ролери(струните излизат от колелца, за по-малко разстройване). Тялото(поне сънбърста, който видях) е от хубава подбирана елша(точно както истинските стратове) и гриф от хубав явор, дори понякога и от птичи явор(който има по-интересна шарка).

http://www.basvandenbroek.com/jpg/29000/29767.jpg

Тези материали са КЪДЕ-КЪДЕ по-добри от материалите(най-често агатис, евтина липа или шперплат), които ще намериш във почти всички(а може би всички) останали китари в тоя ценови клас.

Единствената серия на скуаер от евтините, която е от елша е affinity, и то трябва да внимаваш, защото някои от тях са също с тяло от агатис, а тези афинитита, които се продават с усилватели със сигурност са от агатис - трябва да се гледа - по възможност китарата да е сънбърст и да знаеш как изглежда елшата. Не е изключено и да си вземеш афинити, което се продава поотделно, но е било от комплект с ампче - а това афинити не е същото.

Изглежда малко по-странно от страт, обаче е удобна и КЪРТИ МИВКИ що се отнася до звука и - има много 3 пъти по-скъпи китари(все стратоподобни), които звучат осезаемо по-зле от нея. Цената на десноръкия вариант е 390 мисля. Ако имаш желание, мога да го разпитам за лефтхенд варианта, след което да ти кажа цената, да пратиш капаро, да я поръчам и накрая да пратиш да я платя(като пристигне) и да ти я пратя по куриер(на продавача едва ли ще му се занимава). Не ми е проблем, понеже имам често път, а и няма да те метна, за което много съфорумци могат да гарантират. Понеже никак не съм роб на марки, мога да те уверя, че китарата звучи страхотно и съвсем спокойно може дори след много години да си остане сред любимите ти китари, въпреки че не е марка, която е известна у нас, нито е особено скъпа. Когато я пробвах за пръв път се изшашках стабилно.

Не си пиша мнението с рекламна цел на магазина или нещо подобно - просто според мен това е най-красивия и "скъп" тон, който можеш да си купиш за тези пари от магазините.