ivocanibala Публикувано Юли 14, 2008 Share Публикувано Юли 14, 2008 Здравейте! тъка...сменях стуните на китарата(която ми е с метални струни).Махнах старите всичките и тъка стоя без струни към 5 дена.Купих си нови струни YAMAHA Light Gauge 80/20 Bronze.Когато ги сложий и я нагласих, забелязах че струните са ми много високо от прагчетата и беше трудно за натискане.Значи на едната ми китара която е с найлонови струни, на 12-то прагче височината им е 3 мм.А на другата която е с металните с новите височината на 12-то прагче е 5 мм. Можете ли да ми помогните как да оправя този проблем? Благодаря ви..... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shadow Отговорено Юли 14, 2008 Share Отговорено Юли 14, 2008 Трябва да нагласиш тръс-рода.Виж тази тема: http://forum.muzikant.org/index.php?showto...amp;hl=тръс-род Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivocanibala Отговорено Юли 14, 2008 Автор Share Отговорено Юли 14, 2008 Добре ама на акустичната китара каде е тръс-рода ? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Riverman Отговорено Юли 14, 2008 Share Отговорено Юли 14, 2008 Бъзикаш ли се? Ми той обикновенно е на едно място на акустичните китари, брат! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Юли 14, 2008 Share Отговорено Юли 14, 2008 Ако по някаква случайност нямаш род на китарата, което е малко вероятно, значи имаш голям проблем. И все пак дай инфо за инструмента. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 14, 2008 Share Отговорено Юли 14, 2008 Най-вероятно предишните ти струни са били по-тънки от сегашните, които, до колкото разбирам са 12ки за акустична китара. А 12-ките за акустична китара да доста дебели и твърди струни и са опънали грифа повечко напред. По мое мнение са прекалено дебели и твърди. Затова, ако искаш просто ги махни и сложи едни 10ки, така или иначе ще са ти съвсем достатъчни, ще се свири по-лесно, а и няма да се налага да въртиш тръс рода, който между впрочем, на повечето акустични китари се регулира от резонаторния отвор, а не от към ключовете. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Overdrive Отговорено Юли 14, 2008 Share Отговорено Юли 14, 2008 Добре ама на акустичната китара каде е тръс-рода ? в долната част на грифа - под последните прагчета бъркаш през резонаторния отвор и трябва да има болт за натягане със шестограм Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Metalix Отговорено Юли 14, 2008 Share Отговорено Юли 14, 2008 Ако бъркаш акустична китара с класическа, може пък и да нямаш тръс род. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
shtur4o Отговорено Юли 15, 2008 Share Отговорено Юли 15, 2008 ^^ Класическата китара също е акустична! По темата - и аз мисля, че е от струните.Сложи по-тънки и нещата ще се оправят.Не ми се вярва да се изметне грифа от стоене без струни в продължение на няколко дена само. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 15, 2008 Share Отговорено Юли 15, 2008 ^^ Класическата китара също е акустична! По принцип да - акустична е, защото има резонаторна кутия, която да усилва звука от струните. Само че, за по-голяма леснота и удобство е прието на класическите китари да им се казва "класически", а на уестърн китарите (акустични китари, пригодени за метални струни) им се казва просто "акустични". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ivocanibala Отговорено Юли 15, 2008 Автор Share Отговорено Юли 15, 2008 Да китарата ми е акустична.Ще сменя струните с други и ще видим какво ще стане. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts