Evtim Djerekarov Отговорено Юли 15, 2008 Отговорено Юли 15, 2008 (Редактирано) Е, добре - 0.1 мм - сгреших с мерната единица Какво сте се хванали за фретването и рефретването . С една пила и малко повече търпение мога да си изтъркам стърчащото като "стой та гледай" . Освен това, доколкото знам, животоопределящият показател ти е височината на фрет-а и поставянето му така, че при натискане на определена позиция да звучи правилния тон. Другото са козметични (д)ефекти. Приятелю, за бутикови китари ли говорим, или за направи си сам?? Защото ако е второто - и аз мога да си постегна добре една стара кремонка... Ако има китара с подобни "козметични" (д)ефекти в магазина, нали се сещаш че никой няма да се прежали да я купи... Според мен, както писах отгоре, правените китари не си струват, ако не са на нивото на точност поне на магазинска китара за 300 лв. А дори на скуаерче за 300, няма какво да се лъжем, рефрета му е по-добре. Редактирано Юли 15, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай
boreto Отговорено Юли 16, 2008 Отговорено Юли 16, 2008 "Кой знае, кой не знае - карти тръгнал да играе..." Прагчетата са ужасни, лично бих му я върнал на лютиера да си я оправи. Но пък за сметка на това арта по китарата е готин и наистина и придава уникална индивидуалност. Цитирай
Recommended Posts