Jump to content
Българският форум за музиканти

Бива ли...


xstyle

Recommended Posts

Бива ли това като за първа китара? Аз мисля че ще е добре, защото ще мога да се науча сега на нея и после като събера пари ще си купя хубава китара. Досега съм свирил само на кухарка и мисля че тази ще е добре за първа ел. китара. :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом имаш някакъв опит със свиренето на китара, не мисля, че точно Harley Benton ще ти свърши някаква работа, и вероятно ти самият си пред дилема дали да я вземеш или не, защото е прекалено евтина за това, което се вижда на снимката. Обърни внимание, че цялата китара струва по-малко от един що-годе читав лицензен Флойд Роуз, а този модел има дори и това. Дано не останеш разочарован, ако я купиш. В Thomann има далеч по-добри възможности за бюджетни китари, поразгледай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Съфорумника TerminalFrost май също е от хората, които говорят, без никога да са пипали китарата.

Аз също не съм я пробвал, но предполагам, че е на някакво средно ниво, както всички евтини китари.

Китарата е по-евтина от флойд роуз, който се продава У НАС, в магазин, единична бройка, с неизвестна надценка. На какви цени ги взимат тия флойдове на едро фирмите-производители, можем само да гадаем.

 

За дискусия, виж тук:

http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=41977

 

Единственото, което ме притеснява е, че не е опоменато от какво дърво е тялото.

У нас има някои китари за над 500 лв, които са от шперплат де, така че трябва да ти е ясно, че качество и евтино са принципно различни неща. Ако просто искаш китара с флойд, и не държиш на тон, най-вероятно ще ти свърши работа, така или иначе. Може евентуално да се наложи да я дадеш за сетъп, но това важи и за продаващите се тук китари.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това за сетъпа е просто сигурно и важи за 95% от всички китари, но ти препоръчвам да се поразровиш из местните магазини заедно с някой, който си има понятие и да ти се избере китара, която можеш да пипнеш, въпреки, че има възможност и тази да ти свърши работа, помисли си!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това е нелош вариант, да. Интересно е все пак някой да купи и пробва някои модели на HB, за да разберем какво им е ОК и какво им куца. Аз не съм краен песимист относно качеството им, въпреки, че има вариант да е малко по-зле от популярните марки.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

честно казано и аз не знам много за тия Харли Бентън. не мога да си обясня защо са толкова евтини. тая китарка изглежда читава - така е - най-вероятно сетъп-а и ще е ужасен, ама ако има кой да ти помогне с това (с оглед на факта че си начинаещ) направо налазвай - със сигурност ще е по-добре от евтините скуайъри. аз едно време имах скуайър, и много му се кефех(щото преди него беше 1 кремона) , ама наскоро един авер ми остави неговия,и щях да повърна - в момента свиря с Джаксън, класи над скуайер-а :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

http://www.thomann.de/gb/harley_benton_duke_100_amb.htm

Това ми се вижда по-добър вариант. Тялото е махагоново, тремолото е Wilkinson, не е флойд, но е двупосочно. Не става за флойд-издевателства, но инае е добро тремоло, мензурата е гибсън 628мм, което ще има по-плътен тон, който може би ще ти хареса.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Първата китара, не знам дали някой забеляза е със Set Neck конструкция. Много озадачаващо, сет-нек, уж лицензен флойд, а-у. Иска ми се да можех да я пробвам тази китара, защото парите й наистина са "кражба", ако всичко което пише за нея е така.

 

Иначе тази китара, която Евтим е дал си личи че е доста евтина, само като погледнете снимката на 3D-view опцията с тоя гриф с криви нишки на дървото и чепчето по средата на грифа... Не ми се иска да знам тялото от какъв "махагон" е... :curse:

Редактирано от SomeoneElse
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Тя реално не е и скъпа. Такива чворчета има на много от евтините китари. За кривите нижки - без коментар - ти супер-яка дървесина ли искаш да има за тия парички? За махагона - като не искаш да знаеш, можеш да отидеш в магазина и и да си вземеш за 300-500 лв китара от какъвто и да е агатис или липа, а дори и китара за 600 от шперплат, ако имаш лош ден :curse: . Не знам защо е тоя негативизъм, и защо се търсят кусури, които така или иначе е ясно, че съществуват, като се има предвид ценовата категория?!?

 

Никъде не съм казал, че китарата е супер-качествена, обаче си има wilkonson тремоло, грифа и е кленов, а тялото и е от няколко парчета махагон. Освен това е с Гибсън мензура, което при всички положения ще и даде по-басова атака на звука, което може и да хареса на момчето, ако по принцип харесва по-гибсънски звуци стил ранните албуми на металика, примерно.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е негативизъм, аз също съм обмислял много пъти варианта с Харли Бентън за китара, само че без флойд. :D А и и за другата китара не очаквам нищо по-добро, останалото е скрито под боята, нали се сещаш ;) Просто не обичам козметичните дефекти (като сега забелязвам и накриво слепения top на тази китара), а и самия тип китара не е по вкуса ми.

 

А относно цената, отдавна съм направил един извод за себе си - който иска да се съгласява, да се съгласява - но всяка китара може да свири и при това хубаво. Тези китари също - ако им се сменят адаптерите, примерно, защото разбирам, че не били хич хубави. При положение, че изпадат хубави адаптери за по 50-60-70 лв, аз съм навит да си купя китара за 300 лв с флойд и сет-нек и да дам още 140 лв за адаптери, за да пропее хубаво.

 

А и много добре знаем, че пък голяма част от цените на китарите се крие и в онова малко надписче около ключовете, затова - нищо ненормално няма в тези китари. Досега единственото, което ме е спирало да си взема такава е несигурността с доставката, или поне аз с такова впечатление съм останал :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Чесно казано, това, което казваш за китарите е вярно, ако имаш късмет с бройката и обикновено е по-вярно с дисторшън, отколкото на клийн. Повечето евтини китари(а и на някои скъпи), колкото и да им сменяш адаптерите, все си звучат като тояжки. При евтините китари, хубавия тон е чист късмет, а при скъпите, нещо което ОБИКНОВЕНО присъства, но пак не е гаранция.

Редактирано от Evtim Djerekarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.