xstyle Публикувано Юли 10, 2008 Share Публикувано Юли 10, 2008 Бива ли това като за първа китара? Аз мисля че ще е добре, защото ще мога да се науча сега на нея и после като събера пари ще си купя хубава китара. Досега съм свирил само на кухарка и мисля че тази ще е добре за първа ел. китара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stumb Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 Бива Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 Щом имаш някакъв опит със свиренето на китара, не мисля, че точно Harley Benton ще ти свърши някаква работа, и вероятно ти самият си пред дилема дали да я вземеш или не, защото е прекалено евтина за това, което се вижда на снимката. Обърни внимание, че цялата китара струва по-малко от един що-годе читав лицензен Флойд Роуз, а този модел има дори и това. Дано не останеш разочарован, ако я купиш. В Thomann има далеч по-добри възможности за бюджетни китари, поразгледай. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 (Редактирано) Съфорумника TerminalFrost май също е от хората, които говорят, без никога да са пипали китарата. Аз също не съм я пробвал, но предполагам, че е на някакво средно ниво, както всички евтини китари. Китарата е по-евтина от флойд роуз, който се продава У НАС, в магазин, единична бройка, с неизвестна надценка. На какви цени ги взимат тия флойдове на едро фирмите-производители, можем само да гадаем. За дискусия, виж тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=41977 Единственото, което ме притеснява е, че не е опоменато от какво дърво е тялото. У нас има някои китари за над 500 лв, които са от шперплат де, така че трябва да ти е ясно, че качество и евтино са принципно различни неща. Ако просто искаш китара с флойд, и не държиш на тон, най-вероятно ще ти свърши работа, така или иначе. Може евентуално да се наложи да я дадеш за сетъп, но това важи и за продаващите се тук китари. Редактирано Юли 10, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
TerminalFrost Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 ^ Наистина не съм пипал такава китара. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
xstyle Отговорено Юли 10, 2008 Автор Share Отговорено Юли 10, 2008 За дискусия, виж тук:http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=41977 Тази тема я знам един приятел я беше пуснал... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Dread Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 Това за сетъпа е просто сигурно и важи за 95% от всички китари, но ти препоръчвам да се поразровиш из местните магазини заедно с някой, който си има понятие и да ти се избере китара, която можеш да пипнеш, въпреки, че има възможност и тази да ти свърши работа, помисли си! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 Това е нелош вариант, да. Интересно е все пак някой да купи и пробва някои модели на HB, за да разберем какво им е ОК и какво им куца. Аз не съм краен песимист относно качеството им, въпреки, че има вариант да е малко по-зле от популярните марки. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chris_barnes Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 честно казано и аз не знам много за тия Харли Бентън. не мога да си обясня защо са толкова евтини. тая китарка изглежда читава - така е - най-вероятно сетъп-а и ще е ужасен, ама ако има кой да ти помогне с това (с оглед на факта че си начинаещ) направо налазвай - със сигурност ще е по-добре от евтините скуайъри. аз едно време имах скуайър, и много му се кефех(щото преди него беше 1 кремона) , ама наскоро един авер ми остави неговия,и щях да повърна - в момента свиря с Джаксън, класи над скуайер-а Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 http://reviews.harmony-central.com/reviews.../HBS300TBL/10/1 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 (Редактирано) http://www.thomann.de/gb/harley_benton_duke_100_amb.htm Това ми се вижда по-добър вариант. Тялото е махагоново, тремолото е Wilkinson, не е флойд, но е двупосочно. Не става за флойд-издевателства, но инае е добро тремоло, мензурата е гибсън 628мм, което ще има по-плътен тон, който може би ще ти хареса. Редактирано Юли 10, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 (Редактирано) Първата китара, не знам дали някой забеляза е със Set Neck конструкция. Много озадачаващо, сет-нек, уж лицензен флойд, а-у. Иска ми се да можех да я пробвам тази китара, защото парите й наистина са "кражба", ако всичко което пише за нея е така. Иначе тази китара, която Евтим е дал си личи че е доста евтина, само като погледнете снимката на 3D-view опцията с тоя гриф с криви нишки на дървото и чепчето по средата на грифа... Не ми се иска да знам тялото от какъв "махагон" е... Редактирано Юли 10, 2008 от SomeoneElse Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 (Редактирано) Тя реално не е и скъпа. Такива чворчета има на много от евтините китари. За кривите нижки - без коментар - ти супер-яка дървесина ли искаш да има за тия парички? За махагона - като не искаш да знаеш, можеш да отидеш в магазина и и да си вземеш за 300-500 лв китара от какъвто и да е агатис или липа, а дори и китара за 600 от шперплат, ако имаш лош ден . Не знам защо е тоя негативизъм, и защо се търсят кусури, които така или иначе е ясно, че съществуват, като се има предвид ценовата категория?!? Никъде не съм казал, че китарата е супер-качествена, обаче си има wilkonson тремоло, грифа и е кленов, а тялото и е от няколко парчета махагон. Освен това е с Гибсън мензура, което при всички положения ще и даде по-басова атака на звука, което може и да хареса на момчето, ако по принцип харесва по-гибсънски звуци стил ранните албуми на металика, примерно. Редактирано Юли 10, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
SomeoneElse Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 Не е негативизъм, аз също съм обмислял много пъти варианта с Харли Бентън за китара, само че без флойд. А и и за другата китара не очаквам нищо по-добро, останалото е скрито под боята, нали се сещаш Просто не обичам козметичните дефекти (като сега забелязвам и накриво слепения top на тази китара), а и самия тип китара не е по вкуса ми. А относно цената, отдавна съм направил един извод за себе си - който иска да се съгласява, да се съгласява - но всяка китара може да свири и при това хубаво. Тези китари също - ако им се сменят адаптерите, примерно, защото разбирам, че не били хич хубави. При положение, че изпадат хубави адаптери за по 50-60-70 лв, аз съм навит да си купя китара за 300 лв с флойд и сет-нек и да дам още 140 лв за адаптери, за да пропее хубаво. А и много добре знаем, че пък голяма част от цените на китарите се крие и в онова малко надписче около ключовете, затова - нищо ненормално няма в тези китари. Досега единственото, което ме е спирало да си взема такава е несигурността с доставката, или поне аз с такова впечатление съм останал Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 10, 2008 Share Отговорено Юли 10, 2008 (Редактирано) Чесно казано, това, което казваш за китарите е вярно, ако имаш късмет с бройката и обикновено е по-вярно с дисторшън, отколкото на клийн. Повечето евтини китари(а и на някои скъпи), колкото и да им сменяш адаптерите, все си звучат като тояжки. При евтините китари, хубавия тон е чист късмет, а при скъпите, нещо което ОБИКНОВЕНО присъства, но пак не е гаранция. Редактирано Юли 10, 2008 от Evtim Djerekarov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts