ChernorizecHrabur Публикувано Юли 9, 2008 Публикувано Юли 9, 2008 Моля ако някои знае саит за безплатни таблатури за барабани нека го сподели и да не е някаф багясан . Цитирай
xstyle Отговорено Юли 16, 2008 Отговорено Юли 16, 2008 Издърпай си Guitar Pro 5, инсталирай я и издърпай таблатурата на песен която искаш. В повечето които аз съм виждал има и за барабани. Стига да можеш да ги четеш Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 17, 2008 Отговорено Юли 17, 2008 Ъъъ... Мен ми е интересно на кое викате ТАВ за дръмс? Аз съм виждал само ноти и тези числа в Гитар Про, отразяващи стойностите по GM спецификацията. То ли трябва да е ТАВ за дръмс? Цитирай
SandoBG Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 Ъъъ... Мен ми е интересно на кое викате ТАВ за дръмс? Аз съм виждал само ноти и тези числа в Гитар Про, отразяващи стойностите по GM спецификацията. То ли трябва да е ТАВ за дръмс? Ето един примерен TAB за барабани: Цитирай
SandoBG Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 Ъъъ... Мен ми е интересно на кое викате ТАВ за дръмс? Аз съм виждал само ноти и тези числа в Гитар Про, отразяващи стойностите по GM спецификацията. То ли трябва да е ТАВ за дръмс? Ето един примерен TAB за барабани: TAB Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 Иска регистрации/пароли и т.н. Ъпни в Имиджшак... Цитирай
SandoBG Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 Иска регистрации/пароли и т.н. Ъпни в Имиджшак... My bad, sorry... Готово: ТАB Цитирай
sasog Отговорено Юли 25, 2008 Отговорено Юли 25, 2008 В Гитар про всъщност таба за барабани показва некви номерца.А номерцата са наименовани много забавно (cow bell..) тинтириминтири и т.н. Просто таба показва какво трябва да "дръмнеш" едновременно Цитирай
SviStyle Отговорено Юли 26, 2008 Отговорено Юли 26, 2008 ^^Всъщност това са ноти за барабани, а не табове. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 Тъкмо това щях да кажа и аз. Това са ноти. Просто не бях чувал за дръм ТАВ'с на хартия и затова ми стана интересно. Щото не съм дръмер все пак, но мисля да ставам и такъв. И гледам да се образовам малко... Цитирай
SviStyle Отговорено Юли 28, 2008 Отговорено Юли 28, 2008 Така изглеждат барабанските табове.И по темата, щом аз успях да се разровя и да намеря табове за барабани, значи не е толкова трудно.Просто трябва да напишеш двете златни думички drum tabs в чичко гугъл и да кликнеш на бутона "Търсене". Цитирай
SandoBG Отговорено Юли 29, 2008 Отговорено Юли 29, 2008 Добре де, то не е ли едно и също? Какви ноти за барабани? Те нали свирят ритъм, а т.нар. "ноти" (които мисля, че не са) просто показват какво трябва да удариш. Може да ги заместиш с хиксове (или нещо друго) например и ето "нотите" изчезват. Аз знам, че и барабаните извличат различни тонове, ама това не мелодия, за да има ноти. Е, сега, сигурно барабанистите ще ме нападнат Но аз други табове не съм виждал... Цитирай
Recommended Posts