yotzzo Отговорено Юли 4, 2008 Отговорено Юли 4, 2008 ^ Благодаря, колега, но тук имаше конкретна причина да се споменат тези неща. Иначе темата я четох. Цитирай
dug_aldrich Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 като спрях да ходя на уроци започнах и аз по табове да свиря и нямаше кой да ме контролира и ............... така. Мисля, че е вредно да се водиш само по табовете , ето пример: забравил съм елементарни неща от теорията заради некви тъпи единици, нули и други цифрички. Таблатурата е помощтно средство, както и другите казват, но основавата са нотите.............. Цитирай
jeordie14 Отговорено Юли 6, 2008 Отговорено Юли 6, 2008 чвек най-лесната песен на тоя свят се казва "The Beautifull People" . мноо е лесна и я е мноу яка - Цитирай
Valhalla Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 уф и аз имам същия проблем - лятото няма уроци а от табовете направо ми се реве ... в крайна сметка и аз цикля над Guns N Roses - Don't Cry и с малко повече въображение става Цитирай
MiroLambov Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 Абе на вас не ви ли дават повече домашна за лятото на тия уроци....Аз имам 23-4 неща да уча... Иначе пич , заеби таблатурите , почвай по слух аз се мъча сега ама не се получава , ама скоро ще се получи вероятно... Цитирай
vurbito Отговорено Юли 9, 2008 Отговорено Юли 9, 2008 Почни да вадиш ритъм партиите на Сабът по слух. Наистина помага в началото Цитирай
S-cape Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 (Редактирано) Мда-а-а-а, извинете ме колеги, но за N-ти път чета мнения изпадащи в крайности... "Табулатурите са скапани и грешни..." - така е, но защо ли?!?!?!? Ами, сигурно защото някой, който невероятно много е вярвал в слуха си така ги в разписал (лично мое мнение, де)... Та с 2 думи - не съм срещнал все още идеалния музикант, който вади по слух без грешки (идеа-а-а-а-а-ално!!!) всичко, де-що му попадне (ако случайно съм засегнал нечий слух, извинявам се предварително). От друга страна, както вече казахме - табулатурите и нотите в нета са доста грешни... "И кво праим?" Ами, моето лично мнение е, че не трябва да изпадаме в крайности. Хубаво е да вадиш по слух (ако вече е "проходил" ), но не е лошо да "си свериш часовника", какво са поизвадили другите и са поразписали в табулатури. И обратно, естесвено, като си научил някоя табулатура, ами пусни си песента и чуй, това което свириш, аджеба, има ли някаква прилика с оригинала. Абе, в крайна сметка хората са го казали отдавна - "Истината винаги се крие някъде по средата"... А, относно някоя и друга по-лесна песничка... Ами и аз като, повечето споделили мнения тук, ще предложа Nirvana, Offspring, AC/DC... Мисля, че и с Beatles няма да имаш особени проблеми... Въпрос на стилово предпочитание. Редактирано Юли 10, 2008 от S-cape Цитирай
sasog Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 ^ Aми в тоя ред на мисли излиза,че е най-добре да си свалиш някоя таблатурка от нета (колкото да хванеш основната мелодия) и след това да изглаждаш пропуските на този, който я е писал.Така хем си упражняваш слуха като откриваш разликата между оригиналната песен и таблатурата, хем не е нужно да вадиш цялата песен по слух Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 Дъвкано, дъвкано... http://forum.muzikant.org/index.php?showto...%E0%F2%F3%F0%E8 Тук се обсъжтат предимства и недостатъци. Цитирай
RockHeaVeN Отговорено Юли 10, 2008 Отговорено Юли 10, 2008 ^ Aми в тоя ред на мисли излиза,че е най-добре да си свалиш някоя таблатурка от нета (колкото да хванеш основната мелодия) и след това да изглаждаш пропуските на този, който я е писал.Така хем си упражняваш слуха като откриваш разликата между оригиналната песен и таблатурата, хем не е нужно да вадиш цялата песен по слух тази формула (поне за мен) е идеалнич вариянт за начинаещи ентусиаст музиканти (лелее ко ми роди мисловната дейност, тц тц много рок енд ролл нещо ) пс: под начинаещи нямам впредвид савсем начинаещи току що ванали китарката Цитирай
S-cape Отговорено Юли 11, 2008 Отговорено Юли 11, 2008 ^ Aми в тоя ред на мисли излиза,че е най-добре да си свалиш някоя таблатурка от нета (колкото да хванеш основната мелодия) и след това да изглаждаш пропуските на този, който я е писал.Така хем си упражняваш слуха като откриваш разликата между оригиналната песен и таблатурата, хем не е нужно да вадиш цялата песен по слух Мда... След толкова писане, това което исках да кажа, е това, което ти общо-взето си обобщил тук Цитирай
Recommended Posts