Jump to content
Българският форум за музиканти

Учи китара чрез таблатури


tsvetan

Recommended Posts

^ Благодаря, колега, но тук имаше конкретна причина да се споменат тези неща. Иначе темата я четох.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

като спрях да ходя на уроци започнах и аз по табове да свиря и нямаше кой да ме контролира и ............... така. Мисля, че е вредно да се водиш само по табовете , ето пример: забравил съм елементарни неща от теорията заради некви тъпи единици, нули и други цифрички. Таблатурата е помощтно средство, както и другите казват, но основавата са нотите..............

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

уф и аз имам същия проблем - лятото няма уроци :) а от табовете направо ми се реве ... в крайна сметка и аз цикля над Guns N Roses - Don't Cry и с малко повече въображение става :music336::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе на вас не ви ли дават повече домашна за лятото на тия уроци....Аз имам 23-4 неща да уча... :) Иначе пич , заеби таблатурите , почвай по слух аз се мъча сега ама не се получава , ама скоро ще се получи вероятно...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Мда-а-а-а, извинете ме колеги, но за N-ти път чета мнения изпадащи в крайности...

"Табулатурите са скапани и грешни..." - така е, но защо ли?!?!?!? Ами, сигурно защото някой, който невероятно много е вярвал в слуха си така ги в разписал (лично мое мнение, де)...

Та с 2 думи - не съм срещнал все още идеалния музикант, който вади по слух без грешки (идеа-а-а-а-а-ално!!!) всичко, де-що му попадне (ако случайно съм засегнал нечий слух, извинявам се предварително). От друга страна, както вече казахме - табулатурите и нотите в нета са доста грешни...

 

"И кво праим?"

 

Ами, моето лично мнение е, че не трябва да изпадаме в крайности. Хубаво е да вадиш по слух (ако вече е "проходил" :( ), но не е лошо да "си свериш часовника", какво са поизвадили другите и са поразписали в табулатури. И обратно, естесвено, като си научил някоя табулатура, ами пусни си песента и чуй, това което свириш, аджеба, има ли някаква прилика с оригинала.

 

Абе, в крайна сметка хората са го казали отдавна - "Истината винаги се крие някъде по средата"...

 

А, относно някоя и друга по-лесна песничка... Ами и аз като, повечето споделили мнения тук, ще предложа Nirvana, Offspring, AC/DC... Мисля, че и с Beatles няма да имаш особени проблеми... Въпрос на стилово предпочитание.

Редактирано от S-cape
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Aми в тоя ред на мисли излиза,че е най-добре да си свалиш някоя таблатурка от нета (колкото да хванеш основната мелодия) и след това да изглаждаш пропуските на този, който я е писал.Така хем си упражняваш слуха като откриваш разликата между оригиналната песен и таблатурата, хем не е нужно да вадиш цялата песен по слух :hysterical:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Aми в тоя ред на мисли излиза,че е най-добре да си свалиш някоя таблатурка от нета (колкото да хванеш основната мелодия) и след това да изглаждаш пропуските на този, който я е писал.Така хем си упражняваш слуха като откриваш разликата между оригиналната песен и таблатурата, хем не е нужно да вадиш цялата песен по слух :offtopic-001:

тази формула (поне за мен) е идеалнич вариянт за начинаещи ентусиаст музиканти (лелее ко ми роди мисловната дейност, тц тц много рок енд ролл нещо )

 

пс: под начинаещи нямам впредвид савсем начинаещи току що ванали китарката :punk_guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Aми в тоя ред на мисли излиза,че е най-добре да си свалиш някоя таблатурка от нета (колкото да хванеш основната мелодия) и след това да изглаждаш пропуските на този, който я е писал.Така хем си упражняваш слуха като откриваш разликата между оригиналната песен и таблатурата, хем не е нужно да вадиш цялата песен по слух :bravo:

 

Мда... След толкова писане, това което исках да кажа, е това, което ти общо-взето си обобщил тук :rocker:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.